Πολιτική

Δημοσκόπηση Palmos Analysis: Ποσοστό έκπληξη 8,7% για μικρό κόμμα

Δημοσκόπηση Palmos Analysis: Ποσοστό έκπληξη 8,7% για μικρό κόμμα
Δημοσκόπηση Palmos Analysis: Ποιοι φαίνονται ανεβασμένοι στη συγκεκριμένη έρευνα.

Σε δημοσκοπική έρευνα για την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας προχώρησε η εταιρεία Palmos Analysis για λογαριασμό της ιστοσελίδας politic.gr. Τα αποτελέσματα δείχνουν μεγάλη διαφορά ανάμεσα στη Νέα Δημοκρατία και τον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ στην τρίτη θέση πλασάρεται η Ελληνική Λύση. Στα της αυτοδιοίκησης μεγάλη αποδοχή φαίνεται να απολαμβάνει ο Απόστολος Τζιτζικώστας, νυν Περιφερειάρχης.

Πιο συγκεκριμένα, στην πρόθεση ψήφου για την Κεντρική Μακεδονία, η ΝΔ παίρνει 33,2%, ο ΣΥΡΙΖΑ φτάνει στο 17,6%, η Ελληνική Λύση «σκαρφαλώνει» στην τρίτη θέση με 8,7%, στην τέταρτη θέση είναι το Κίνημα Αλλαγής με 4,7%, στο 3,5% είναι το ποσοστό του ΚΚΕ. Κάτω από το όριο του 3% είναι το ΜέΡΑ25 με 1,4%, ενώ άλλο κόμμα επιλέγει το 4,5%. Αναποφάσιστοι δηλώνουν αρκετοί, με το ποσοστό να φτάνει στο 18,4%. 4% θα ψήφιζαν άκυρο ή λευκό.

Δείτε το γράφημα της Palmos Analysis

Για τον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολο Τζιτζικώστα οι θετικές γνώμες φτάνουν στο 70%, ξεπερνώντας ακόμη και το ποσοστό εκλογής του το 2019, όταν έφτασε από την πρώτη Κυριακή στο 62%.

Στο ερώτημα «τι εικόνα έχετε για τον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας», το 70% των ερωτηθέντων απάντησε «θετική ή μάλλον θετική», ενώ αρνητική ή μάλλον αρνητική απάντησε το 21,9%. Στο ερώτημα «πόσο ικανοποιημένος είστε από το έργο της Περιφέρειας» το 46% απαντά «πολύ – αρκετά», ενώ θετική γνώμη για τον περιφερειάρχη έχει ακόμη και το 54% των ερωτηθέντων, που ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ.

Μάλιστα, στη συγκεκριμένη δημοσκόπηση, οι πολίτες θέλουν σε ποσοστό 43% ο κ. Τζιτζικώστας να παραμείνει στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και στο μέλλον, 10% των θέλει βουλευτή, 7% μέλος κυβέρνησης και 1% ευρωβουλευτή.

Δείτε τα αποτελέσματα της έρευνας για την Τοπική Αυτοδιοίκηση

Για να έχετε μια σύγκριση αναφορικά με τα αποτελέσματα των απαντήσεων για την πρόθεση ψήφου, θυμηθείτε την πρόσφατη πανελλαδική δημοσκόπηση της Alco για τον τηλεοπτικό σταθμό Open.

Στην πρόθεση ψήφου η Νέα Δημοκρατία είχε μεγάλο προβάδισμα με 38% έναντι του ΣΥΡΙΖΑ που συγκέντρωνε 23,5%. Ακολουθούσαν το ΚΙΝΑΛ με 6,6%, το ΚΚΕ με 5,5%, η Ελληνική Λύση με 4,6%, το ΜέΡΑ25 με 3%. Άλλο κόμμα θα ψήφιζε το 5,5%, ενώ οι αναποφάσιστοι ήταν στο 12%.

Όπως, μπορείτε να δείτε, στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, η διαφορά ανάμεσα σε ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ ανεβαίνει, ενώ η Ελληνική Λύση ανεβαίνει δύο θέσεις με βάση τη δημοσκόπηση της Palmos Analysis.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments