Πολιτική

Δημοσκόπηση Alco: Οι απαντήσεις για τη «Μήδεια», τις καταγγελίες για σεξουαλική βία και την πρόθεση ψήφου

Δημοσκόπηση Alco: Οι απαντήσεις για τη «Μήδεια», τις καταγγελίες για σεξουαλική βία και την πρόθεση ψήφου
Δημοσκόπηση Alco: Η έρευνα έγινε για λογαριασμό του Open για όλα τα θέματα της επικαιρότητας.

Για όλα τα θέματα της επικαιρότητας απάντησαν οι πολίτες στην δημοσκόπηση της εταιρείας Alco που παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Open. Από τις καταγγελίες για σεξουαλική παρενόχληση και κακοποίηση στο θέατρο μέχρι τη διαχείριση της κακοκαιρίας Μήδεια και τι θα ψήφιζαν αν είχαμε εκλογές την άλλη Κυριακή.

Στην ερώτηση για το αν πρέπει να αλλάξει η νομοθεσία ώστε να μην υπάρχει παραγραφή σε θέματα βιασμού και σεξουαλικής παρενόχλησης το 86% απάντησε ναι και μόλις το 5% όχι.

Για το πως αντιμετώπισε ο κρατικός μηχανισμός την κακοκαιρία Μήδεια σε Αττική και στην υπόλοιπη Ελλάδα, οι απαντήσεις έχουν διαφορές. Για την Αττική το 61% δηλώνει όχι, ενω το 39% πως είναι ικανοποιημένο. Αντίθετα, στην υπόλοιπη χώρα το 55% απαντά ναι και το 45% πως όχι. Στο σύνολο το 51% δεν είναι ικανοποιημένο ενώ το 49% είναι.

Τι λένε οι πολίτες για τους εμβολιασμούς

Για το πρόγραμμα των εμβολιασμών το 48% δηλώνει ικανοποιημένο, ενώ το 40% όχι για τον μήνα Φεβρουάριο. Στην ίδια ερώτηση τον Ιανουάριο το 36% δήλωνε ικανοποιημένο έναντι 43% που δεν ήταν.

Για τα μέτρα απέναντι στην πανδημία

Αναφορικά με τα μέτρα που έχει πάρει η κυβέρνηση για την αντιμετώπιση της πανδημίας το 50% δηλώνει πως δεν είναι ικανοποιημένο, ενώ το 44% εκφράζει την ικανοποιήσή του.

Οι πολιτικές εξελίξεις και η πρόθεση ψήφου

Στο πολιτικό σκέλος της δημοσκόπησης της Alco για το Open και στην ερώτηση για το αν ήταν κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ στο θέμα της διαχείρισης της πανδημίας το 41% θεωρεί πως θα ήταν χειρότερα, το 27% τα ίδια ενώ το 18% πως θα ήταν καλύτερα.

Για το νομοσχέδιο Κεραμέως

Για την αστυνομία στα Πανεπιστήμια το 53% είναι υπέρ, ενώ το 38% τάσσεται κατά αυτής της απόφασης της κυβέρνησης.

Για τον καταλληλότερο πρωθυπουργό

Όσον αφορά την ερώτηση ποιον εμπιστεύεστε περισσότερο τον Κυριάκο Μητσοτάκη ή τον Αλέξη Τσίπρα, ο πρωθυπουργός παίρνει ποσοστό 41% έναντι 21% του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ το 33% θεωρεί τον «κανένα».

Τέλος, στην πρόθεση ψήφου η Νέα Δημοκρατία διατηρεί το μεγάλο προβάδισμα με 38% έναντι του ΣΥΡΙΖΑ που συγκεντρώνει 23,5%. Ακολουθούν το ΚΙΝΑΛ με 6,6%, το ΚΚΕ με 5,5%, η Ελληνική Λύση με 4,6%, το ΜέΡΑ25 με 3%. Άλλο κόμμα θα ψήφιζε το 5,5%, ενώ οι αναποφάσιστοι είναι στο 12%.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments