Πολιτική

sms κωδικοί: Νέος 5ψήφιος αριθμός μόνο για το λιανεμπόριο

sms κωδικοί: Νέος 5ψήφιος αριθμός μόνο για το λιανεμπόριο
sms κωδικοί: Παρατηρείται «σταθεροποίηση» της κατάστασης και δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο να ανοίξει το λιανεμπόριο.

Ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης ανακοίνωσε πως ετοιμάζεται μία καινούρια εφαρμογή με άλλο πιθανό 5ψηφιο νούμερο που θα αφορά μόνο στο λιανεμπόριο και στις αγορές των πολιτών.

Μάλιστα, σύμφωνα με τις πληροφορίες, δεν θα έχει σχέση με το 13033 που παραμένει αυτούσιο και θα έχει χρονικό περιορισμό, όπως ανακοινώνεται από το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Ο αρμόδιος υπουργός λοιπόν, σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό Παραπολιτικά fm προέβη σε σχετικές δηλώσεις για το τι θα γίνει τον Μάρτιο. «Αυτή τη στιγμή εξετάζουμε μέτρα ειδικά για το λιανεμπόριο, θέλουμε μαζί με τον κ. Γεωργιάδη και τον κ. Παπαθανάση τεχνολογικά μέτρα, τα οποία θα επιτρέψουν το γρηγορότερο άνοιγμα του λιανεμπορίου για να μπορέσει να λειτουργήσει κι η αγορά».

Όσο αφορά στο σύστημα εμβολιασμού που θα ανοίξει για την επόμενη ηλικιακή ομάδα των 70 με 74 ετών, τόνισε ότι θα ενταχθούν και οι ομάδες υψηλού κινδύνου. «Η κατηγοριοποίηση των ευπαθών ομάδων γίνεται από τους ειδικούς, εμείς υλοποιούμε οτιδήποτε αποφασίζεται με βάση τα κριτήρια που αποφασίζεται. Θα ενταχθούν άμεσα οι ευπαθείς ομάδες», εξέφρασε χαρακτηριστικά.

«Είναι το αμέσως επόμενο στάδιο οι ομάδες υψηλού κινδύνου που θα είναι παράλληλα με την ηλικιακή ομάδα των 70 με 74 ετών, ενώ το επόμενο στάδιο θα αφορά άτομα από ομάδες αυξημένου κινδύνου. Το πότε θα είναι αυτό εξαρτάται με τις παραδόσεις των εμβολίων», προσέθεσε ο κ. Πιερρακάκης και επανέλαβε ότι η βεβαίωση εμβολιασμού θεωρείται ως εργαλείο διευκόλυνσης.

Ποια είναι η θέση των ειδικών για το λιανεμπόριο;

Διανύουμε την τελευταία εβδομάδα του lockdown και πολλά ακούγονται για το τι θα γίνει μετά και πώς θα κινηθούν οι πολίτες από την 1η Μαρτίου, με την ελληνική κυβέρνηση να φαίνεται να επιθυμεί ένα σταδιακό άνοιγμα της αγοράς, με το λιανεμπόριο να φαίνεται πως έχει προτεραιότητα.

Μιλώντας στο ΣΚΑΙ, ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας Χαράλαμπος Γώγος έκανε λόγο για «σταθεροποίηση» της κατάστασης και δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να ανοίξει το λιανεμπόριο. «Υπάρχει μια βάση συζήτησης για να ανοίξει το λιανεμπόριο από Δευτέρα από την άποψη ότι δεν φαίνεται να επηρεάζει πολύ αυτό το σύστημα λειτουργίας, αφού έτσι κι αλλιώς υπάρχει κινητικότητα», σχολίασε χαρακτηριστικά.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments