Πολιτική

Υπουργικό Συμβούλιο: Συνεδριάζει την Τετάρτη – Ποια θα είναι η ατζέντα

Υπουργικό Συμβούλιο: Συνεδριάζει την Τετάρτη – Ποια θα είναι η ατζέντα
Υπουργικό Συμβούλιο: Τι θα συζητήσει αύριο το κυβερνητικό επιτελείο.

Το Υπουργικό Συμβούλιο συνεδριάζει αύριο Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη. Η συνεδρίαση θα ξεκινήσει στις 11 το πρωί και θα γίνει μέσω τηλεδιάσκεψης εξαιτίας των μέτρων που λαμβάνονται κατά της μετάδοσης του κορωνοϊού.

Η ατζέντα της συνεδρίασης του Υπουργικού Συμβουλίου περιλαμβάνει τα εξής θέματα:

  • Παρουσίαση από τον υπουργό Δικαιοσύνης Κώστα Τσιάρα του νομοσχεδίου του υπουργείου Δικαιοσύνης για τη μεταρρύθμιση του οικογενειακού δικαίου αναφορικά με τις σχέσεις γονέων και τέκνων
  • Παρουσίαση από τον αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών Στέλιο Πέτσα του νομοσχεδίου για τα ζώα συντροφιάς
  • Παρουσίαση από τον υπουργό Εσωτερικών Μάκη Βορίδη του νομοσχεδίου του υπουργείου Εσωτερικών για την τηλεργασία

Εισήγηση από τον υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα σχετικά με την επιλογή υποδιοικητή Τράπεζας της Ελλάδος.

Εν τω μεταξύ, ο Κυριάκος Μητσοτάκης συμμετείχε σήμερα σε τηλεδιάσκεψη για την προετοιμασία της συνόδου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου της 25ης και 26ης Φεβρουαρίου.

Η ενημέρωση από τη μεριά της κυβέρνησης αναφέρει: «Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είχε σήμερα τηλεδιάσκεψη, στο πλαίσιο της προετοιμασίας της συνόδου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου της 25ης και 26ης Φεβρουαρίου, με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Charles Michel, την Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ursula von der Leyen, τον Πρωθυπουργό António Costa της Πορτογαλίας, η οποία έχει την εξάμηνη προεδρία του Συμβουλίου της ΕΕ, την Καγκελάριο της Γερμανίας Angela Merkel και τον Πρωθυπουργό της Ιταλίας, Mario Draghi.

Βασικό θέμα συζήτησης αποτέλεσε η αντιμετώπιση της πανδημίας και ο συντονισμός των κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, υπό το φως των νεότερων εξελίξεων σε υγειονομικό επίπεδο και στο ζήτημα της διάθεσης εμβολίων.

Ο Πρωθυπουργός έθεσε εκ νέου στους συνομιλητές του την πρότασή του για καθιέρωση ενός ευρωπαϊκού πιστοποιητικού εμβολιασμού που, όταν τα επιδημιολογικά δεδομένα επιτρέψουν τη χαλάρωση των περιορισμών στις μετακινήσεις, θα διευκολύνει τα ασφαλή ταξίδια.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επανέλαβε επίσης τη σημασία της ταχείας αδειοδότησης νέων εμβολίων από τα αρμόδια κοινοτικά όργανα, πάντα με σεβασμό σε όλα τα πρωτόκολλα ασφαλείας αλλά δίχως γραφειοκρατικά κωλύματα.

Παράλληλα, οι ηγέτες αντάλλαξαν, προπαρασκευαστικά, απόψεις ενόψει του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου της 25ης και 26ης Μαρτίου, για το θέμα της Τουρκίας».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments