Ελλάδα

Μαρία Κανελλοπούλου: Έχω πολλά να πω για τον χώρο του θεάματος – Δεχόμουν απειλές από τη Χρυσή Αυγή

Μαρία Κανελλοπούλου: Έχω πολλά να πω για τον χώρο του θεάματος – Δεχόμουν απειλές από τη Χρυσή Αυγή
Μαρία Κανελλοπούλου: Η γνωστή ηθοποιός και πρώην βουλευτής αποκάλυψε ότι δεχόταν απειλές από τη Χρυσή Αυγή. Παράλληλα μίλησε για το Ελληνικό Me Τοο, τονίζοντας ότι όλα θα ήταν καλύτερα αν όλοι όσοι γνώριζαν μιλούσαν νωρίτερα.

Η Μαρία Κανελλοπούλου ήταν καλεσμένη στην εκπομπή “The 2Night Show” στον ΑΝΤ1. Η γνωστή ηθοποιός δεν συνηθίζει να δίνει τηλεοπτικές συνεντεύξεις κάτι που σημαίνει πως είχε πολλά να πει. Αρχικά μίλησε για την πολιτική της πορεία καθώς θυμίζουμε ότι είχε εκλεγεί βουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ. Η ίδια τόνισε ότι ήταν μια συνειδητή επιλογή καθώς από μικρή ηλικία ταχθεί στην Αριστερά με ενεργό ρόλο και πως πάντοτε μετείχε στα ψηφοδέλτια. Αξίζει να σημειωθεί ότι η αγαπημένη ηθοποιός ήταν μάρτυτρας στη δίκη της Χρυσής Αυγής. Με αφορμή αυτό, η Μαρία Κανελλοπούλου αποκάλυψε ότι την περίοδο που ήταν βουλευτής δεχόταν απειλές από τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης.

“Ως βουλευτής κινδύνευσα γιατί είχα μια φοβερή αντιπαλότητα με την Χρυσή Αυγή στη γειτονιά μου. Μου έσπασαν το αυτοκίνητο και δεν ήταν για κλοπή. Έχω κοιμηθεί και έχω ξυπνήσει με φωνές κάτω από το σπίτι μου. Τότε είχα αρνηθεί αστυνομικό για ασφάλεια, αλλά ζορίστηκα με όσα γίνονταν. Πολλοί μου έλεγαν πως δεν θα έπρεπε να μένω σε αυτή τη γειτονιά”. “Πολλοί άνθρωποι που με είχαν αγαπήσει μέσα από ρόλους, όταν βγήκα βουλευτής μαζεύτηκαν. Μια κυρία μου είπε, δεν το περίμενα από εσάς. Δεν πιστεύω όμως πως ο ηθοποιός ανήκει άνευ όρων στο κοινό του. Πιστεύω πως ο ηθοποιός είναι καταρχήν ένας εργαζόμενος άνθρωπος που διεκδικεί, δεν είναι μόνο φως, είναι και πολίτης του κόσμου”.

“Έχω πολλά να πω για όσα συμβαίνουν στο χώρο του θεάματος”

Φυσικά η επιτυχημένη ηθοποιός δεν θα μπορούσε να μη πάρει θέση για όσα γίνονται στον χώρο του θεάματος. Η ίδια μιλώντας για το Ελληνικό Me Too τόνισε: “Έχω πάρα πολλά να πω αλλά θέλω να κατακάτσει ο κουρνιαχτός. Δεν είναι πράγματα που συμβαίνουν στο θέατρο. Είναι πράγματα που συμβαίνουν σε όλη την κοινωνία. Το ότι η δουλειά μας ήταν πάντα στο φως, αυτό το κάνει τρομερό. Αλλά η σεξουαλική παρενόχληση, η βία, η σωματική, η λεκτική διαπερνά όλες τις τάξεις, τα στρώματα και τα επαγγέλματα”. Και συνέχισε: “Με ένα τρόπο τσουβαλιάσματος μοιάζουν να είναι όλα ένα. Δεν είναι το ίδιο η λεκτική βία με τον βιασμό. Είμαι εναντίον σε όλα, αλλά να μην χάνουμε το μέτρα και να μην τσουβαλιάζουμε όλους τους ανθρώπους στον ίδιο ντορβά”.

“Μας παραδόθηκαν κάποια πράγματα ως σοφά κι αυτό είναι έτσι. Ο φωτισμένος κι ο ταλαντούχος μπορεί να λέει όσα θέλει. Θα ήταν πολύ καλύτερα αν όλοι είχαμε μιλήσει πολύ νωρίτερα. Όταν διάβασα ότι ο φάκελος στην εισαγγελία λέγεται “Φάκελος Τέχνης” στενοχωρήθηκα πάρα πολύ, έκλαψα. Δεν είναι ο φάκελος τέχνη αλλά η τέχνη είναι για να μας κάνει καλύτερους ανθρώπους”.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments