Ελλάδα

Φυλακές Τρίπολης: Πρώτο βράδυ για τον Δημήτρη Λιγνάδη – Βρίσκεται σε απομόνωση

Φυλακές Τρίπολης: Πρώτο βράδυ για τον Δημήτρη Λιγνάδη – Βρίσκεται σε απομόνωση
Φυλακές Τρίπολης: Το πρώτο βράδυ πέρασε στις φυλακές Τρίπολης ο Δημήτρης Λιγνάδης.

Το πρώτο βράδυ στις φυλακές της Τρίπολης πέρασε ο Δημήτρης Λιγνάδης μετά την απόφαση για προφυλάκισή του. Ο πρώην καλλιτεχνικός διαυθυντής του Εθνικού Θεάτρου, μεταφέρθηκε γύρω στις 4 το απόγευμα της Παρασκευής (26/2) στο χώρο των φυλακών και υποβλήθηκε σε τεστ για κορωνοϊό, βάσει των υγειονομικών πρωτοκόλλων.

Το τεστ βγήκε αρνητικό και θα παραμείνει σε απομόνωση για 7 ημέρες. Μετά το πέρας της επταήμερης καραντίνας, θα μεταφερθεί σε μία από τις πέντε πτέρυγες με τους υπόλοιπους 110 κρατούμενους, σε θάλαμο των φυλακών που φιλοξενεί από 20 έως 25 κρατούμενους.

Τι υποστήριξε ο Δημήτρης Λιγνάδης

Επί τέσσερις ώρες ο Δημήτρης Λιγνάδης δεχόταν βροχή ερωτήσεων από την 19η τακτική ανακρίτρια, προσπαθώντας να αντικρούσει το κατηγορητήριο σε βάρος του που τον φέρει ως τον δράστη δύο βιασμών με θύματα δύο ανηλίκους από την Αίγυπτο. Αρνήθηκε κατηγορηματικά ότι βίασε τα δύο αγόρια, που είναι πλέον ενήλικες, καθώς τα αδικήματα βάσει του κατηγορητηρίου τοποθετούνται χωροχρονικά τον Αύγουστο του 2010 στο σπίτι του στο Μεταξουργείο και τον Αύγουστο του 2015 στην Επίδαυρο.

Ο κατηγορούμενος έκανε λόγο για «χοάνη φημών» σε βάρος του, που ο καθένας λέει ό,τι θέλει και καταφέρθηκε ξανά εναντίον του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών, υποστηρίζοντας ότι «κατασκεύασε» την υπόθεση. Μάλιστα, αναφερόμενος στο δημόσιο κάλεσμα μέσω social media από τους δικηγόρους τον μηνυτών του ο σκηνοθέτης, είπε πως «επειδή δεν έγινε καμία καταγγελία, τα κατασκεύασαν οι ίδιοι οι δικηγόροι».

«Ο κ. Λιγνάδης πίστευε και πιστεύει ότι όλη αυτή είναι μια κατασκευή. Για τους δικούς του λόγους πιστεύει ότι αυτές οι αμέλειες που έγιναν από τον κ. Εισαγγελέα, που δεν τον κάλεσε να δώσει εξηγήσεις, -όπως και κατά τη δική μου κρίση, ήταν εντελώς παράνομη η ενέργεια εκδόσεως εντάλματος συλλήψεως- ήταν στα πλαίσια μιας συνεννοήσεως» είπε δικηγόρος του, Αλέξης Κούγιας.

Ζητά τη διαγραφή του το ΣΕΗ

Το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών (ΣΕΗ), σε ανακοίνωσή του αναφέρεται στο απολογητικό υπόμνημα του -προφυλακισμένου πλέον- τέως καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου, Δημήτρη Λιγνάδη, τονίζοντας πως «οι ισχυρισμοί με τους οποίους καταφέρεται εναντίον του σωματείου, αυτού καθαυτού, αλλά εν τέλει και του κάθε ενός μέλους του ξεχωριστά, δεν είναι πρωτότυποι· έχουν χρησιμοποιηθεί -από άλλους- και στο παρελθόν και καμία σχέση δεν έχουν με την πραγματικότητα».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments