Ελλάδα

Νοσοκομείο Σωτηρία: Δεν μπορεί να δεχτεί άλλους ασθενείς με κορωνοϊό

Νοσοκομείο Σωτηρία: Δεν μπορεί να δεχτεί άλλους ασθενείς με κορωνοϊό
Νοσοκομείο Σωτηρία: Ασφυκτική η κατάσταση στα νοσοκομεία της Αττικής.

Αγωνιώδεις προσπάθειες για να βρεθεί κενό κρεβάτι στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου «Σωτηρία», καταβάλουν οι υγειονομικοί, καθώς η πίεση που δέχεται το μεγαλύτερο νοσοκομείο αναφοράς στην Αττική είναι ασφυκτική.

Μάλιστα, αυτή τη στιγμή το νοσοκομείο αδυνατεί να δεχτεί νέα περιστατικά κορωνοϊού, καθώς είναι πλήρες. Σύμφωνα με το υγειονομικό προσωπικό, μια κλίνη ΜΕΘ που άδειασε το πρωί, αμέσως κατελήφθη από νέο ασθενή, ο οποίος άμεσα χρειαζόταν διασωλήνωση. Σε ό,τι αφορά στις απλές κλινικές κορωνοϊού τα διαθέσιμα κρεβάτια είναι μόλις δύο, όπως μεταφέρει ο ΣΚΑΙ.

Αντίστοιχη εικόνα καταγράφεται και στα άλλα μεγάλα νοσοκομεία της Αττικής, καθώς στον «Ευαγγελισμό» μόλις ένα κρεβάτι ΜΕΘ είναι κενό και στο «Αττικόν» μόνο δύο. Σημειώνεται ότι ο μέσος όρος ηλικίας των ασθενών έχει μειωθεί πολύ, καθώς νοσηλεύονται κυρίως νέοι ηλικίας από 28-40 ετών.

Πότε θα «ξεθυμάνει» το τρίτο κύμα

Την εκτίμηση ότι το τρίτο κύμα κορωνοϊού θα «ξεθυμάνει» στα τέλη Μαρτίου εξέφρασε ο διευθυντής της ΜΕΘ του νοσοκομείου Παπανικολάου. Όπως δήλωσε η μείωση και η αποκλιμάκωση της επιδημιολογικής κατάστασης στη χώρα δεν έρχεται, αφού οι μετακινήσεις δεν έχουν περιοριστεί όσο θα έπρεπε. Για τον ίδιο υπάρχει ανάγκη να εφαρμοστούν αυστηρότερα μέτρα στην τηλεργασία, αλλά και στα μέσα μαζικής μεταφοράς, το οποία όπως είπε «τα έχουμε υποτιμήσει».

«Έχουμε φέρει τον ιό μέσα στην οικογένειά μας. Δεν μπορεί να γίνεται lockdown και να αυξάνεται η κινητικότητα. Είναι σαν να πάμε να τα βάλουμε με τη φύση. Η υπερκινητικότητα χρειάζεται μεγάλη προσοχή, καθώς ο ιός μεταδίδεται από τις επαφές, χρειάζεται αποφυγή συνωστισμού και επαφών», είπε χαρακτηριστικά. «Έχουμε ενοχοποιήσει κάποια πράγματα που δεν έπρεπε και δίνουμε σημασία σε κάποια άλλα», ανέφερε, εξηγώντας πως δεν είναι τόσο το άνοιγμα της αγοράς που προκαλεί το πρόβλημα όσο το ότι δεν τηρούνται τα μέτρα σε άλλους χώρους, όπως οι χώροι εργασίας και τα μέσα μεταφοράς.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments