Πολιτική

Νέα Δημοκρατία: Χάκερς έριξαν το site της

Νέα Δημοκρατία: Χάκερς έριξαν το site της
Νέα Δημοκρατία: Σε ένδειξη συμπαράστασης προς τον απεργό πείνας Δημήτρη Κουφοντίνα.

Μπορεί τώρα το site της Νέας Δημοκρατίας να λειτουργεί, αλλά πριν από λίγο, αργά το απόγευμα της Κυριακής 28 Φεβρουαρίου, η επίσημη ιστοσελίδα του κυβερνόντος κόμματος δεν ήταν προσβάσιμη για όποιον ήθελε να μπει. Πιο συγκεκριμένα, το site έγινε στόχος χάκερς με αποτέλεσμα κανείς από τους χρήστες του διαδικτύου να μην είχε πρόσβαση.

Όπως αναφέρει ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου μάλιστα, το χακάρισμα έγινε για συμπαράσταση προς τον απεργό πείνας Δημήτρη Κουφοντίνα. Χαρακτηριστικά αναφέρεται πως «επιλέξαμε να ρίξουμε την επίσημη ιστοσελίδα της Νέας Δημοκρατίας ως ελάχιστη ένδειξη αλληλεγγύης». Η συγκεκριμένη ανάρτηση  φέρει την υπογραφή «αναρχικοί – αναρχικές χάκερς». Αυτό σημαίνει πως όσοι τυχόν προσπάθησαν να μπουν στην ιστοσελίδα της Νέας Δημοκρατίας δεν ήταν εφικτό και έβλεπαν την παρακάτω εικόνα:

Πληθαίνουν οι επιθέσεις υπέρ του Δημήτρη Κουφοντίνα

Το τελευταίο διάστημα έχουν αυξηθεί οι επιθέσεις σε γραφεία προσώπων από τη Νέα Δημοκρατία. Ολοκληρώθηκε λίγο πριν από τις 23.00 το βράδυ της Παρασκευής 26 Φεβρουαρίου, από το ειδικό ρομπότ του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών, ο έλεγχος του μηχανισμού που είχε τοποθετηθεί εξωτερικά του κτιρίου του Ιδρύματος «Κωνσταντίνος Μητσοτάκης», στην οδό Ψαρομηλίγκου στο Θησείο.

Όπως έγινε γνωστό από την Αστυνομία, επρόκειτο για αυτοσχέδιο εμπρηστικό μηχανισμό μέσα σε μια τσάντα, που αποτελείτο από δύο γκαζάκια, ένα μεγάλο μπουκάλι, προσανάμματα και κεριά, τον οποίο ο δράστης που τον τοποθέτησε δεν πρόλαβε να ανάψει. Ειδικότερα, γύρω στις 21.00 ο αστυνομικός σκοπός που εκτελούσε υπηρεσία στο ίδρυμα, είδε έναν άγνωστο να αφήνει την τσάντα και να προσπαθεί να ανάψει φωτιά. Ο αστυνομικός έτρεξε προς το μέρος του με αποτέλεσμα ο επίδοξος εμπρηστής να εγκαταλείψει την προσπάθεια και να τραπεί σε φυγή. Ο μηχανισμός παρελήφθη από τους πυροτεχνουργούς και ο συναγερμός έληξε, ενώ ο δράστης αναζητείται.

Επιπλέον, στο στόχαστρο αγνώστων δραστών βρέθηκαν χθες τα γραφεία της Νομαρχιακής Διοικούσας Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας στα Χανιά. Πρόκειται για το πολιτικό γραφείο του βουλευτή Μανούσου Βολουδάκη καθώς και το πατρικό σπίτι της οικογένειας Μητσοτάκη στην περιοχή Μεϊντάνη Χαλέπας. Στα γραφεία της ΝΟΔΕ Χανίων οι δράστες πέταξαν μαύρη μπογιά στην πόρτα των γραφείων έγραψαν συνθήματα στους τοίχους και πέταξαν προκηρύξεις υπέρ του Δημήτρη Κουφοντίνα, χωρίς ωστόσο να μπουν στο εσωτερικό των γραφείων.

Τα γραφεία της ΝΟΔΕ στεγάζονται στον τέταρτο όροφο κτηρίου σε κεντρικό σημείο της πόλης. Επίσης, κατά τη διάρκεια της νύκτας άγνωστοι πέταξαν κόκκινες μπογιές στο εξωτερικό του κτιρίου όπου στεγάζεται το πολιτικό γραφείο του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Μανούσου Βολουδάκη στην περιοχή των δικαστηρίων, ενώ συνθήματα με μαύρη μπογιά για τον Δημήτρη Κουφοντίνα έγραψαν άγνωστοι επίσης δράστες στον εξωτερικό τοίχο στο πατρικό σπίτι της οικογένειας Μητσοτάκη.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments