Ελλάδα

Χαράλαμπος Γώγος: Μπορεί να χρειαστεί άλλη μια παράταση στο Lockdown

Χαράλαμπος Γώγος: Μπορεί να χρειαστεί άλλη μια παράταση στο Lockdown
Χαράλαμπος Γώγος: Το μέλος της επιτροπής αποκάλυψε ότι δεν αποκλείεται να να δοθεί άλλη μια παράταση μίας εβδομάδας στο lockdown.

Μπορεί να χρειαστεί παράταση 1 βδομάδα το lockdown, δήλωσε μεταξύ άλλων, ο καθηγητής Παθολογίας Χαράλαμπος Γώγος μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ. Ο καθηγητής τόνισε ότι υπάρχει επιδημιολογική επιβάρυνση και παράλληλα έχουμε και την επιβάρυνση του συστήματος υγείας.  «Ο χειρότερος δυνατός συνδυασμός αυτή την στιγμή στην Αττική» ανέφερε χαρακτηριστικά και σημειώσε ότι αυτή η περίοδος είναι βαθιά κόκκινη περίοδος και ότι είναι κρίσιμο αυτό το 15νθήμερο.

Ο ίδιος επεσήμανε ότι υπάρχει θέμα με την τήρηση των μέτρων και έκανε έκκληση για την σωστή εφαρμογή τους. Ωστόσο, φάνηκε αισιόδοξος για το άνοιγμα των δραστηριοτήτων από τις 15 Μαρτίου και μετά. Παράλληλα, σημείωσε πως από τα πρώτα που θα  ανοίξουν είναι το λιανεμπόριο καθώς είναι το λιγότερο επιβαρυντικό ενώ σημείωσε πως  όσο υπάρχει ο κορωνοιός θα  μας απασχολούν οι μεταλλάξεις. Ερωτηθείς για την Τσικνοπέμπτη είπε πως θα ήταν καλό να κάνουμε μόνοι μας λόγω της οικογενειακής διασποράς ενώ σχετικά με το Πάσχα δήλωσε  ότι μπορεί να ανοίξουν οι εκκλησίες τότε.

Σχεδόν 100% η πληρότητα στις ΜΕΘ – Μόλις αδειάσει ένα κρεβάτι, πιάνεται αμέσως

Σχεδόν 100% είναι η πληρότητα στις ΜΕΘ λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, με την κατάσταση να είναι ασφυκτική και τους ειδικούς με την ελληνική κυβέρνηση να πρέπει να κινηθούν αναλόγως και άμεσα. Σύμφωνα με ό,τι μετέδωσε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του OPEN, στην τελευταία εφημερία των νοσοκομείων της Αττικής εισήχθησαν 85 περιστατικά κορωνοϊού. Συνολικά, υπάρχουν 1.100 ασθενείς στα νοσοκομεία της Αττικής, εκ των οποίων οι 230 είναι διασωληνωμένοι. Το ίδιο ρεπορτάζ αναφέρει ότι η κάλυψη των ΜΕΘ του λεκανοπεδίου αγγίζει το 95%.

Παράλληλα, καταγράφηκε ρεκόρ κρουσμάτων την τελευταία Κυριακή του Φεβρουαρίου καθώς για Κυριακή είχαμε να δούμε τετραψήφιο αριθμό μολύνσεων εδώ και αρκετούς μήνες. Η τελευταία φορά που καταγράφθηκε τετραψήφιος αριθμός κρουσμάτων κορωνοϊού ήταν στα τέλη του Νοεμβρίου του 2020. Ο μέσος όρος αυτής της εβδομάδας είναι 1.630 κρούσματα. Σημειώθηκε, δηλαδή, άνοδος κατά 50% σε σύγκριση με την προηγούμενη εβδομάδα.

Το ίδιο ρεπορτάζ σημειώνει ότι αναφορικά με την πίεση στα νοσοκομεία της Αττικής, η κυβέρνηση θέτει σε εφαρμογή σχέδιο έκτακτης ανάγκης. Αναλυτικά περιλαμβάνει τα εξής:

  • άμεση ανάπτυξη 70 κλινών ΜΕΘ με στόχο να φτάσουν τις 340,
  • τέλος στις διακομιδές από άλλους νομούς,
  • άνοιγμα κλινών σε Χαλκίδα, Κόρινθο και Λιβαδειά,
  • μεταφορά των non – Covid περιστατικών.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments