Ελλάδα

Ισχυρός σεισμός στην Ελασσόνα: Σε ξενοδοχεία και σκηνές διανυκτέρευσαν οι κάτοικοι των περιοχών

Ισχυρός σεισμός στην Ελασσόνα: Σε ξενοδοχεία και σκηνές διανυκτέρευσαν οι κάτοικοι των περιοχών
Ισχυρός σεισμός στην Ελασσόνα: Πολλές είναι οι ζημιές σε σπίτια και κτήρια στη Λάρισα και τα γύρω χωριά.

Δύσκολη ήταν η νύχτα για τους κατοίκους της Ελασσόνας και των γύρων περιοχών μετά τον ισχυρό σεισμό των 6 Ρίχτερ που σημειώθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης (3/3). Οι ειδικοί και οι τοπικές αρχές απέτρεψαν τους πολίτες να επιστρέψουν στα σπίτια τους υπό τον φόβο ενός μετασεισμού και έτσι πέρασαν το βράδυ σε σκηνές και ξενοδοχεία.

Συγκεκριμένα, από την περιφέρεια Θεσσαλίας, μισθώθηκαν τρία ξενοδοχεία στα Τρίκαλα και δύο στη Λάρισα για τους κατοίκους. Ορισμένοι μεταφέρθηκαν τη νύχτα στα Τρίκαλα όπου πέρασαν τη νύχτα, ενώ άλλοι προτίμησαν να χρησιμοποιήσουν σκηνές σε ανοιχτούς χώρους των χωριών Δαμάσι, Μεσοχώρι, Αμούρι και Βλαχογιάννι. Πρόκειται για περιοχές που έχουν πληγεί ιδιαιτέρως από τον σεισμό.

Δεκάδες σκηνές στάλθηκαν και στο Γηροκομείο Λάρισας, καθώς για λόγους ασφαλείας οι τρόφιμοι μεταφέρθηκαν στον προαύλιο χώρο του Ιδρύματος. Σημειώνεται πως πολύτιμη ήταν η βοήθεια του στρατού προς τους κατοίκους των χωριών που επλήγησαν καθώς πρόσφεραν σκηνές, κρεβάτια και κουβέρτες.

Παράλληλα το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών έστειλε ήδη πολυμελή κλιμάκια μηχανικών στις περιοχές για να ελέγξουν τις υποδομές τόσο σε κτίρια όσο και σε οδούς και γέφυρες. Σε πλήρη ετοιμότητα βρίσκονται προς διάθεση και τρεις γέφυρες τύπου Μπέλεϊ για να στηθούν σε Δαμάσι και Κουτσόχερο, εφόσον οι μηχανικοί επισημάνουν προβλήματα. Επίσης, το Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας, που εφημέρευε, όπως και το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο τέθηκαν σε πλήρη ετοιμότητα, ενώ το ΕΚΑΒ για προληπτικούς λόγους έστειλε στο χωριό Δαμάσι τρία ασθενοφόρα με γιατρούς και τραυματιοφορείς.

Ισχυρός σεισμός στην Ελασσόνα: Ζημιές σε σπίτια και κτήρια

Από τον ισχυρό σεισμό των 6 Ρίχτερ έχει υποστεί ζημιές ο ιερός ναός Αγίου Δημητρίου στο Μεσοχώρι, όπως και η εκκλησία του Αγίου Νικολάου του Δήμου Τυρνάβου. Οι ζημιές καταγράφονται στην είσοδο της εκκλησίας καθώς έχει πέσει τμήμα της πρόσοψης του ναού.

Ακόμη, τουλάχιστον 30 σπίτια αντιμετωπίζουν πρόβλημα στο Μεσοχώρι. Οι ζημιές που έχουν σημειωθεί αφορούν σε πτώσεις τμημάτων σε τοίχους αλλά και σε σημαντικές ρωγμές σε αρκετές περιπτώσεις. Σημαντικά προβλήματα έχουν καταγραφεί και στο Κουτσόχερο της Λάρισας.  Υπάρχουν ζημιές σε αρκετά σπίτια, κυρίως παλαιάς κατασκευής, όπως και κατάρρευση εξωτερικού τοίχου τμήματος της εκκλησίας του χωριού.

Τέλος, και στην Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων καταγράφονται ζημιές από το χτύπημα του Εγκέλαδου. Έχουν αναφερθεί θέματα σε σπίτια και κτίρια κυρίως στον Δήμο Φαρκαδόνας, αλλά και στους οικισμούς Ζάρκο, Πηνειάδα, Παναγίτσα, Γριζάνο, Οιχαλεία και Πετρωτό. σύμφωνα με τον αντιπεριφερειιάρχη Τρικάλων Χρήστο Μιχαλάκη. Συνεργεία των Τεχνικών Υπηρεσιών ήδη έχουν μεταβεί στην περιοχή και εξετάζουν τα κτίρια.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments