Ελλάδα

Πέθανε ο Βασίλης Κωστόπουλος

Πέθανε ο Βασίλης Κωστόπουλος
Βασίλης Κωστόπουλος: Ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της ΕΡΤ έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 81 ετών. Είχε πλούσιο ερευνητικό και συγγραφικό έργο.
Βασίλης Κωστόπουλος: Ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της ΕΡΤ έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 81 ετών. Είχε πλούσιο ερευνητικό και συγγραφικό έργο.

Ο Βασίλης Κωστόπουλος, πρώην διευθύνων σύμβουλος της ΕΡΤ, πέθανε σε ηλικία 81 ετών. O εκλιπών γεννήθηκε στην Αθήνα το 1940 και σπούδασε στη Νομική Σχολή Αθηνών. Να θυμίσουμε ότι ο δημοσιογραφικός κόσμος θρηνεί τις τελευταίες μέρες και για τον χαμό των Θοδωρή Σαράντη και Τάσου Θεοδωρόπουλου.

Ο πρώην διευθύνων σύμβουλος στην ΕΡΤ είχε κάνει μεταπτυχιακές σπουδές και πήρε το διδακτορικό του στο Παρίσι. Εργάστηκε μεταξύ άλλων σε πολλές διεθνείς επιτροπές Δικαίου και Περιβάλλοντος, ήταν επιμελητής στη Νομική Σχολή Θράκης και είχε πλούσιο έργο μελετών και άρθρων για ζητήματα αστικού, εργατικού και κοινοτικού δικαίου.

Διετέλεσε νομικός σύμβουλος του Πολυτεχνείου Κρήτης αλλά και μέλος της μόνιμης νομικής επιτροπής ευρωπαϊκών θεμάτων της EBU. Ήταν επί σειρά ετών νομικός σύμβουλος της ΕΡΤ και είχε αναλάβει διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας τον Ιούλιο του 2017.

Τότε ο Βασίλης Κωστόπουλος είχε μιλήσει για την κατάρτιση ενός στρατηγικού πλάνου ανάπτυξης της ΕΡΤ, τόσο στον τομέα του τεχνολογικού εξοπλισμού όσο και στην αξιοποίηση της περιουσίας της, ενώ είχε υποστηρίξει ότι θα γίνει «προσπάθεια συγκράτησης του ανταποδοτικού τέλους για να παραμείνει στα σημερινά επίπεδα».

Πέθανε ο Βασίλης Κωστόπουλος

Πέθανε ο Βασίλης Κωστόπουλος

Είχε δεσμευτεί ότι θα κάνει προσπάθειες ώστε ο περιφερειακός σταθμός της Θεσσαλονίκης να αποκτήσει πλήρη λειτουργική αυτοδυναμία ενώ είχε εμφανιστεί αποφασισμένος να μην υποχωρήσει μπροστά σε πιέσεις.

«Αν ήμουν 25 χρόνια νεότερος θα το κοίταγα ίσως με μεγάλη προσοχή, αν ήθελα επαγγελματική καριέρα. Έρχομαι να βάλω ένα χέρι ώστε να γίνει η ΕΡΤ αυτό που θέλουμε. Επομένως δεν έχω κανένα πρόβλημα να διαφωνήσω για αυτά που πρέπει να γίνουν», είχε δηλώσει.

Σε ερώτηση που του είχε γίνει αν θεωρούσε ότι η ΕΡΤ τα δύο χρόνια μετά την επαναλειτουργία της ανταποκρίθηκε στον ρόλο της, είχε απαντήσει χαρακτηριστικά: «Αν ήμουν ευχαριστημένος θα έμενα σπίτι μου. Πιστεύω ότι μπορούμε να την κάνουμε πάρα πολύ καλύτερη, αρκεί να στηριχθούμε στις πραγματικές δυνατότητες που έχει και να τις αξιοποιήσουμε με τον καλύτερο τρόπο. Πράγματι πολλά μπορούν να αλλάξουν. Υπάρχουν σήμερα πολλά κουσούρια στην ΕΡΤ. Δυστυχώς τα δύο χρόνια που πέρασαν από την επαναλειτουργία της ΕΡΤ δεν πέτυχαν οι προσπάθειες και δεν είδαμε να ολοκληρώνονται οι προσδοκίες μας. Πολύ λίγα πράγματα έγιναν».

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments