Ελλάδα

Άντονι Φάουτσι: Τι είπε για τα εμβόλια και τις παρενέργειες

Άντονι Φάουτσι: Τι είπε για τα εμβόλια και τις παρενέργειες
Άντονι Φάουτσι: Ένας από τους κορυφαίους επιστήμονες των Ηνωμένων Πολιτειών μίλησε στον ΣΚΑΪ για τα εμβόλια και την πορεία της πανδημίας.
Άντονι Φάουτσι: Ένας από τους κορυφαίους επιστήμονες των Ηνωμένων Πολιτειών μίλησε στον ΣΚΑΪ για τα εμβόλια και την πορεία της πανδημίας.

Ο Άντονι Φάουτσι μίλησε στον ΣΚΑΪ και τον Αλέξη Παπαχελά σε σχέση με την πορεία της πανδημίας, τα εμβόλια και τις παρενέργείες τους. Ο κορυφαίος επιστημονας και επικεφαλής λοιμωξιολόγος στις Ηνωμένες Πολιτείες τόνισε ότι ανησυχεί ελάχιστα για τις παρενέργειες των εμβολίων. Να θυμίσουμε ότι σήμερα έγινε γνωστό ότι θα εγκριθεί το πιστοποιητικό εμβολιασμού από την ΕΕ, ενώ η κατάσταση στις ΗΠΑ εξακολουθεί να είναι πολύ δύσκολη.

Ο Eπιδημιολόγος και σύμβουλος του νέου Αμερικανού προέδρου, Τζο Μπάιντεν μίλησε και για τη συζήτηση γύρω από τα εμβόλια της Ρωσίας και της Κίνας.

Άντονι Φάουτσι: Αναλυτικά η συνέντευξη του

Αλέξης Παπαχελάς: Όπως γνωρίζετε έχει γίνει πολλή κουβέντα σχετικά με τις πιθανές παρενέργειες των εμβολίων. Απ’ όσα γνωρίζετε έως τώρα, ποιες είναι οι ανησυχίες σας σχετικά με αυτό το θέμα;

Άντονι Φάουτσι: Η ανησυχία μου είναι ελάχιστη. Και ο λόγος που το λέω αυτό είναι ότι οι δοκιμές που έγιναν στις ΗΠΑ με το M-RNA της Pfizer και της Moderna έδειξαν πως είχαν 94 έως 95% αποτελεσματικότητα και η αντιδραστικότητα είναι ελάχιστη. Μετά την χορήγηση της πρώτης δόσης, υπάρχει κάποιος πόνος στο χέρι που διαρκεί περίπου 24 ώρες.

Υπάρχει μεγαλύτερη αντιδραστικότητα στη δεύτερη δόση. Εμφανίζεται μετά από 21 μέρες για της Pfizer και 28 για της Moderna. Μετά την χορήγηση της δεύτερη δόσης, υπάρχουν συμπτώματα κούρασης, πόνοι, ρίγη και ίσως λίγος πυρετός. Αυτό διαρκεί για τους περισσότερους περίπου 24 ώρες. Σε κάποιους μπορεί να διαρκέσει λίγο περισσότερο, αλλά στην πλειοψηφία τα συμπτώματα αυτά υποχωρούν μετά από 24 ώρες.

Ο Αντονι Φάουτσι μίλησε στον ΣΚΑΪ

Ο Αντονι Φάουτσι μίλησε στον ΣΚΑΪ

Αλέξης Παπαχελάς: Αναρωτιέμαι, θα κάνατε το Sputnik ή το κινέζικο εμβόλιο;

Άντονι Φάουτσι: Τα δεδομένα που γνωρίζω για το Sputnik είναι αρκετά καλά. Δεν έχω αρκετή πληροφόρηση όσον αφορά το κινέζικο γιατί έχουν δυο ή τρία διαφορετικά εμβόλια. Οπότε δεν έχω παρακολουθήσει στενά την αποτελεσματικότητά τους, όμως τα δεδομένα του ρώσικου μοιάζουν αρκετά καλά.

Αλέξης Παπαχελάς: Τώρα, ξέρετε, ο τουρισμός είναι ένα μεγάλο κεφάλαιο εδώ στην Ελλάδα. Θέλω λοιπόν να σας ρωτήσω, αν ένας εμβολιασμένος Αμερικανός σας ρωτήσει αν μπορεί να έρθει στην Ελλάδα αυτό το καλοκαίρι, τι θα του πείτε;

Άντονι Φάουτσι: Ξέρετε, θα εξαρτιόταν από το επίπεδο μόλυνσης στην Ελλάδα. Θέλω να πω αν το επίπεδο μόλυνσης στην Ελλάδα μειωθεί αρκετά και ο Έλληνας εμβολιαστεί, ώστε να περιοριστούν οι εξάρσεις της μόλυνσης, νομίζω ότι σταδιακά τα ταξίδια θα ήταν επιτρεπτά και προτεινόμενα. Επειδή όλοι θέλουν να επανέλθουν στο φυσιολογικό και πολλοί άνθρωποι, συμπεριλαμβανομένου και εμού, πιστεύουν ότι ένα από τα πιο όμορφα μέρη να ταξιδέψει κανείς είναι η Ελλάδα. Πιστεύω λοιπόν ότι οι άνθρωποι θα ήθελαν να το κάνουν αυτό.

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments