Ελλάδα

Έκτορας Κουφοντίνας: Προσήχθη – Επεισόδια στην Αθήνα

Έκτορας Κουφοντίνας: Προσήχθη – Επεισόδια στην Αθήνα
Έκτορας Κουφοντίνας: Υπήρξε ένταση ανάμεσα στους διαδηλωτές και τους αστυνομικούς, με χρήση χημικών και κυνηγητό στα στενά της πλατείας Συντάγματος.

Ο Έκτορας Κουφοντίνας προσήχθη κατά τη διάρκεια της νέας συγκέντρωσης προς υποστήριξη στον Δημήτρη Κουφοντίνα που ξεκίνησε από τις 12.00 το μεσημέρι του Σαββάτου 6 Μαρτίου στο Σύνταγμα. Επιπλέον, συμμετείχαν στη νέα αυτή συγκέντρωση η Πρωτοβουλία Δικηγόρων και Νομικών, καθώς και οι αριστερές οργανώσεις και συλλογικότητες.

Μάλιστα, πριν από λίγη ώρα υπήρξε και ένταση ανάμεσα στους διαδηλωτές και τους αστυνομικούς, με χρήση χημικών και κυνηγητό στα στενά της πλατείας Συντάγματος. Και με εντολή της Ελληνικής Αστυνομίας έχει κλείσει ο σταθμός του Μετρό «Σύνταγμα», με τους συρμούς να διέρχονται φυσικά αλλά δίχως να πραγματοποιούν στάση για τους επιβάτες. επεισόδια τώρα Κουφοντίνας

Έκτορας Κουφοντίνας

Έκτορας Κουφοντίνας

Έκτορας Κουφοντίνας: Πώς εξελίσσεται η υγεία του πατέρα του;

Ανακοίνωση για την κατάσταση της υγείας του Δημήτρη Κουφοντίνα που εξακολουθεί να νοσηλεύεται στη ΜΕΘ του Γενικού Νοσοκομείου Λαμίας εκδόθηκε το απόγευμα της Παρασκευής 5 Μαρτίου από τη διοίκηση του νοσοκομείου. Η ανακοίνωση φέρει την υπογραφή του διοικητή του νοσοκομείου Ανδρέα Κολοκυθά.

Ειδικότερα, η ανακοίνωση του νοσοκομείου αναφέρει τα εξής: «Ενημερώνουμε ότι ο ασθενής του νοσοκομείου μας, Δημήτρης Κουφοντίνας, ο οποίος νοσηλεύεται για 18η ημέρα στην ΜΕΘ, εμφάνισε οξεία νεφρική ανεπάρκεια συνεπεία της παρατεταμένης άρνησης λήψης τροφής και υγρών. Το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό της ΜΕΘ, δεδομένης της επίμονης άρνησης του ασθενούς να σιτιστεί και να λάβει υγρά, τηρώντας απόλυτα την κείμενη νομοθεσία και σε εκτέλεση εισαγγελικής παραγγελίας, προέβη άμεσα στις απαραίτητες ενέργειες ανάνηψης για την υποστήριξη των ζωτικών του λειτουργιών, καθώς και σε κάθε δυνατή προσπάθεια για την διασφάλιση της υγείας του, όπως προτάσσει η ιατρική δεοντολογία και η σχετική νομοθεσία. Αυτή τη στιγμή νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση. Το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό, συνεχίζει να παρέχει τις υπηρεσίες του, πάντοτε σύμφωνα με τον κώδικα ιατρικής δεοντολογίας».

Από την άλλη, «πρόσχημα» χαρακτήρισε ο καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου Αντώνης Μανιτάκης το αίτημα του Δημήτρη Κουφοντίνα να μεταχθεί στις φυλακές Κορυδαλλού. Και σημείωσε ότι «η κυβέρνηση δεν πρέπει να μην παίξει το επικίνδυνο παιχνίδι της αντιπολίτευσης ούτε και να μπει στη λογική της».

«Είναι πρόσχημα αυτό που ζητάει ο Κουφοντίνας, κυρίως όταν διαπίστωσε ότι η στάση αυτή έχει την κάλυψη του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης» τόνισε χαρακτηριστικά ο πρώην υπουργός, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας. «Την ευθύνη της ζωής ενός καταδίκου, αλλά και την πολιτική ευθύνη, την έχει η κυβέρνηση. Άρα η κυβέρνηση οφείλει να βρει έναν τρόπο να μην παίξει το επικίνδυνο παιχνίδι της αντιπολίτευσης, ούτε και να μπει στη λογική της», πρόσθεσε.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments