Ελλάδα

Κρούσματα σήμερα 6/3: Ανησυχία για τις μεταλλάξεις

Κρούσματα σήμερα 6/3: Ανησυχία για τις μεταλλάξεις
Κρούσματα σήμερα 6/3: Οι ειδικοί χτυπούν καμπανάκι κινδύνου και ζητούν από την πολιτεία να εμπιστευτεί το Υγειονομικό της Σύστημα.

Συναγερμός έχει σημάνει σε κυβέρνηση και λοιμωξιολόγους, καθώς αυξάνονται τα κρούσματα των μεταλλάξεων τόσο σε Αθήνα και σε Θεσσαλονίκη όσο και στην περιφέρεια. Την ίδια ώρα, το Σύστημα Υγείας έχει ξεπεράσει τα όριά του και εκπέμπει “SOS”. Χαρακτηριστικό παράδειγμα, το νοσοκομείο “Ευαγγελισμός”, το οποίο είναι χωρίς κενές κλίνες ΜΕΘ.

Σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας, Βασίλη Κικίλια, “στην Αττική η πίεση που δέχεται το Εθνικό Σύστημα Υγείας δεν είναι πια στο κόκκινο. Είναι στο βαθύ κόκκινο. Ως εκ τούτου, περνάμε από το επίπεδο αυξημένης ετοιμότητας της διαχείρισης της κρίσης, στο επίπεδο εφαρμογής σχεδίου έκτακτης ανάγκης. Με τους ρυθμούς νέων εισαγωγών στα Νοσοκομεία μας, αντιλαμβάνεστε όλοι ότι το Σύστημα Υγείας ξεπερνά τα όριά του τόσο σε επίπεδο υποδομών, όσο και σε επίπεδο ανθρώπινου δυναμικού».

Στο πλαίσιο αυτό θυμίζουμε ότι τις προηγούμενες ημέρες ο κ. Κικίλιας ανακοίνωσε ότι «προστέθηκαν στο δυναμικό μας 7 ΜΕΘ-COVID στο Νοσοκομείο Ιπποκράτειο και τις αμέσως επόμενες ημέρες προσθέτουμε 29 ακόμα ΜΕΘ-COVID στα Νοσοκομεία του λεκανοπεδίου: 12 ΜΕΘ-COVID στον Ευαγγελισμό, 10 ΜΕΘ-COVID στο Τζάνειο και 7 στο Ασκληπιείο της Βούλας. Άρα στην Αττική φτάνουμε από 168 ΜΕΘ-COVID το Νοέμβριο, σε 348 ΜΕΘ-COVID το Μάρτιο. Αυτό είναι 107% αύξηση των ΜΕΘ μας στην Αττική».

Κρούσματα σήμερα 6/3: Εν αναμονή των σημερινών ανακοινώσεων οι ειδικοί χτυπούν καμπανάκι για τις μεταλλάξεις

Όπως σημείωσε σήμερα ο Νίκος Καπραβέλος, ο Διευθυντής Β’ ΜΕΘ στο νοσοκομείο Παπανικολάου, μιλώντας στον ΣΚΑΪ και τον Γιώργο Αυτιά, “τα εμβόλια κυνηγούν τον ιό, και τον έχουν καταφέρει μα οι μεταλλάξεις συνεχίζονται. Ο φόβος είναι μήπως η μετάλλαξη κερδίσει το εμβόλιο, γιατί τότε θα ξεκινήσουν όλα από την αρχή. Η επιστήμη θα προσαρμοστεί αλλά θα πάρει χρόνο. Καλό είναι να αποφεύγουμε τη διασπορά και να ελέγξουμε τις αλυσίδες μετάδοσης για να μπορέσουμε τελικά να εκριζώσουμε τον ιό».

Παράλληλα, ο κ. Καπραβέλος τάχθηκε υπέρ του προσεκτικού ανοίγματος όλων των δραστηριοτήτων. «Το άνοιγε – κλείσε, μας οδηγεί σε μικρές ή μεγάλες εκρήξεις» προειδοποίησε, αν και ανέφερε πως «ο Μάρτης θα είναι ο τελευταίος μήνας της νόσου». Θα αρχίσει η ύφεση μετά τον Μάρτη – Απρίλη, αλλά πρέπει να αλλάξουν τα πάντα να στοχεύσουμε τη νόσο με ενίσχυση του ΕΣΥ για την εκρίζωση του ιού. Βέβαια, ένας από τους λόγους που ο κορωνοϊός είναι ψηλά είναι οι υπερμεταδοτικές μεταλλάξεις, αλλά δεν καταφέραμε και να ελέγξουμε την κινητικότητα και τους συνωστισμούς είτε αυτό λέγεται παρέα είτε ΜΜΜ». 

Κρούσματα σήμερα 6/3

Κρούσματα σήμερα 6/3: Τι συμβαίνει με τη βρετανική μετάλλαξη

Στην Ελλάδα η βρετανική μετάλλαξη έχει αρχίσει να κυριαρχεί σε πολλές περιοχές, φτάνοντας πάνω από 70% συνολικά σε όλη την επικράτεια. Στην Κρήτη, μάλιστα, έχει φτάσει μέχρι και το 90%. Ωστόσο, σε σύγκριση με άλλες χώρες στην Ελλάδα σημειώνεται ηπιότερη αύξηση κρουσμάτων. Ο δείκτης θετικότητας έφτασε στο 4%, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, ενώ τα ενεργά κρούσματα έφτασαν τις 16.500. Στη Θεσσαλονίκη παρατηρήθηκε αύξηση των κρουσμάτων κατά 37%.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments