Ελλάδα

Δημήτρης Λιγνάδης: Πιθανή έρευνα και για πορνογραφία ανηλίκων

Δημήτρης Λιγνάδης: Πιθανή έρευνα και για πορνογραφία ανηλίκων
Δημήτρης Λιγνάδης: Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση του προφυλακισμένου σκηνοθέτη-ηθοποιού. Γιατί μπορεί να διαταχθεί νέα έρευνα για τη δράση του.
Δημήτρης Λιγνάδης: Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση του προφυλακισμένου σκηνοθέτη-ηθοποιού. Γιατί μπορεί να διαταχθεί νέα έρευνα για τη δράση του.

Ο Δημήτρης Λιγνάδης παραμένει προφυλακισμένος στην Τρίπολη αφού κατηγορείται για κατά συρροή βιασμό, ενώ ο ίδιος αρνείται τις κατηγορίες. Ο ηθοποιός – σκηνοθέτης κατηγορείται για τρεις βιασμούς, με τις περιγραφές του τρίτου μηνυτή να είναι ανατριχιαστικές.

Οι δυο πρώτες μηνύσεις βρίσκονται στα χέρια της ανακρίτριας, ενώ για την τρίτη διεξάγεται προανάκριση με εισαγγελική εντολή. Στο πλαίσιο της έρευνας αυτής, μάλιστα, κλήθηκε και κατέθεσε στη ΓΑΔΑ το πρόσωπο που κατέθεσε την τρίτη μήνυση κατά του σκηνοθέτη, όπως αναφέραμε και παραπάνω.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, ο μηνυτής ανέφερε στην κατάθεσή του πως ο σκηνοθέτης του είχε δείξει στον υπολογιστή του υλικό με ανήλικα. Πλέον, μετά και από αυτή την κατάθεση οι εισαγγελικές αρχές θα κρίνουν, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, το ενδεχόμενο ο Δημήτρης Λιγνάδης να ελεγχθεί και για το αδίκημα της πορνογραφίας ανηλίκων.

Δημήτρης Λιγνάδης: Πιθανή έρευνα και για πορνογραφία ανηλίκων

Δημήτρης Λιγνάδης: Πιθανή έρευνα και για πορνογραφία ανηλίκων

Δημήτρης Λιγνάδης: Ζητήθηκε άρση απορρήτου των επικοινωνιών

Να σημειώσουμε ότι ο δικηγόρος μηνυτών του σκηνοθέτη, Γιάννης Βλάχος φαίνεται να κατάθεσε αίτημα στην ανακρίτρια για άρση απορρήτου επικοινωνιών. Το αίτημα κατατέθηκε έτσι ώστε να διερευνηθεί ιστοσελίδα σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης του κατηγορούμενου σκηνοθέτη για ενδεχόμενα ίχνη αναζητήσεων ή ηλεκτρονική αλληλογραφία.

Αναφορικά με το άλλο μεγάλο σκέλος των ερευνών αυτό που αφορά σε καταγγελίες για δυο απόπειρες βιασμού σε βάρος του δημοφιλούς κωμικού ηθοποιού η έρευνα αυτή, κατά τις πληροφορίες, υπολογίζεται ότι θα έχει ολοκληρωθεί ως τέλη του μήνα. Μέχρι τότε θα έχει ο κύκλος της εξέτασης των μαρτύρων και υπολογίζεται ότι θα έχουν καταθέσει κληθεί ο εγκαλούμενος ηθοποιός για να δώσει τις δικές του εξηγήσεις.

Δημήτρης Λιγνάδης: Ο Κούγιας καταθέτει μηνυτήρια αναφορά κατά της ανακρίτριας

Την ίδια ώρα ο δικηγόρος του προφυλακισμένου ηθοποιού-σκηνοθέτη, Αλέξης Κούγιας εξαπολύει εκ νέου «βέλη» στην ανακρίτρια που χειρίζεται τη δικογραφία της υπόθεσης του εντολέα του. Ο γνωστός ποινικολόγος κατηγορεί την ανακρίτρια για «συνεργασία με ψευδομάρτυρες» και αναφέρει πως αύριο προτίθεται να καταθέσει πειθαρχική αναφορά σε βάρος της.

Δημήτρης Λιγνάδης: Ο Κούγιας καταθέτει μηνυτήρια αναφορά κατά της ανακρίτριας

Δημήτρης Λιγνάδης: Ο Κούγιας καταθέτει μηνυτήρια αναφορά κατά της ανακρίτριας

«Σύμφωνα με αδιάσειστα στοιχεία που θα θέσουμε υπ’ όψιν της εντιμοτάτης κυρίας Επιθεωρητού, αποδεικνύεται χωρίς κανένα ενδοιασμό η παράνομη συνεργασία της ως άνω Ανακρίτριας με τους ψευδομηνυτές αλλά και τους αναξιόπιστους και ανήθικους μάρτυρες κατηγορίας, ένας εκ των οποίων έχει προσώρας αλλάξει τέσσερις φορές την κατάθεσή του» αναφέρει ο δικηγόρος του Δ. Λιγνάδη στην ανακοίνωσή του και συνεχίζει:

«Σημειωτέον δε, ότι με τη νέα κατάθεσή του ο ένας εκ των δύο φερομένων ως παθόντων, αλλάζοντας την ημερομηνία του δήθεν βιασμού του από 08.08.2015 σε 25.7.2015, κατεξευτέλισε το σκεπτικό και το διατακτικό του εκδοθέντος βουλεύματος του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθηνών που δεν έκανε δεκτή την ένσταση ακυρότητας τόσο της ποινικής διώξεως όσο και του εντάλματος συλλήψεως αναφέροντας στο σκεπτικό του ότι ο καταγγέλλων λέει αλήθεια ότι δήθεν ο βιασμός του έγινε στις 08.08.2015 και ότι ο κύριος Λιγνάδης λέει ψέματα ότι ήταν στην Ιθάκη εκείνη την ημέρα, αφού πλέον ο ίδιος ο δήθεν βιασθείς μαζί με την κυρία Ανακρίτρια,

διαπιστώνοντας ότι τα στοιχεία του κυρίου Λιγνάδη είναι αδιάσειστα και ότι ήταν πράγματι στην Ιθάκη καθ’ όλη την διάρκεια του Αυγούστου, άλλαξαν την ημερομηνία και την τοποθέτησαν τον Ιούλιο, κατασκευή όμως που πάλι από αδιάσειστα στοιχεία θα καταρρεύσει, καθιστώντας την κυρία Ανακρίτρια έκθετη και αντιμέτωπη με τα πειθαρχικά όργανα της Δικαιοσύνης».

Επίσης, ο κ. Κούγιας υποστηρίζει πως η ανακρίτρια: «Παραβαίνοντας το καθήκον της, αντί να διερευνήσει τους υπερασπιστικούς ισχυρισμούς του εντολέως μου κυρίου Λιγνάδη όπως έχει υποχρέωση βάσει των αρχών της δίκαιης δίκης, οι οποίες καθορίζονται από το άρθρο 6 της ΕΣΔΑ, καταχρώμενη την εξουσία της, προσπαθεί με κάθε τρόπο σε συνεργασία με τους ψευδομηνυτές και τους δικηγόρους τους να καλύψει τη σειρά των ψεμάτων που έχουν αναδειχθεί από τα μέχρι τώρα παραδοθέντα αδιάσειστα αποδεικτικά στοιχεία, τα οποία προσκόμισε ο κύριος Λιγνάδης».

Ακόμη, όπως υποστηρίζει ο δικηγόρος του σκηνοθέτη, η ανακρίτρια: «Διεξάγει έρευνες χωρίς την παρουσία Εισαγγελέως και χωρίς να έχει καλέσει τον κατηγορούμενο ή τον πληρεξούσιο δικηγόρο του, όπως έκανε χτες, με μόνη την παρουσία αστυνομικών, οι οποίοι μετέφεραν χάρτινες κούτες, χωρίς κανέναν έλεγχο από την αποθήκη του διαμερίσματος του κυρίου Λιγνάδη στην ταράτσα, γεγονός το οποίο μας μετέφερε ο αδελφός του κυρίου Λιγνάδη, ο οποίος ήταν εκείνη την ώρα στην οικία του εντολέα μας, δημοσιοποιεί δικόγραφα επιλεκτικά από τη δικογραφία μέσω ενός δημοσιογράφου και συγκεκριμένων σκανδαλοθηρικών εφημερίδων,

αγνοεί και δεν διερευνά τους υπερασπιστικούς μας ισχυρισμούς και, το κυριότερο, αγνοεί παντελώς τα αιτήματα του κυρίου Λιγνάδη για τη διεξαγωγή αυτονόητων ανακριτικών πράξεων, οι οποίες έπρεπε ήδη να έχουν διενεργηθεί κατά την προανάκριση, όπως επιβάλλει ο Κώδικας Ποινικής Δικονομίας, και συγκεκριμένα την αυτοψία στο χώρο που δήθεν έγινε ο βιασμός του μοναδικού στη δικογραφία μάρτυρα – δήθεν βιασθέντος, του οποίου την ημερομηνία του βιασμού του, σε συνεργασία με την Ανακρίτρια έχει αλλάξει τέσσερις φορές μέχρι σήμερα, και την κατ’ αντιπαράσταση εξέταση μαζί του».

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments