Διεθνή

Άλμπερτ Μπουρλά: Το κριτήριο για την επιλογή του εμβολίου

Άλμπερτ Μπουρλά: Το κριτήριο για την επιλογή του εμβολίου
Άλμπερτ Μπουρλά: Ο επικεφαλής της Pfizer εξήγησε σε συνέντευξη που παραχώρησε στο δίκτυο HBO ποιος πρέπει να είναι ο βασικός παράγοντας επιλογής εμβολίου.

Ο Άλμπερτ Μπουρλά έχει έρθει στο προσκήνιο τους τελευταίους μήνες καθώς είναι ο επικεφαλής της Pfizer, της εταιρείας που έχει παράγει το εμβόλιο που έχουν κάνει και οι περισσότερες πολίτες στην Ελλάδα. Να θυμίσουμε, βέβαια, ότι εξελίξεις υπάρχουν και με το εμβόλιο της AstraZeneca αφού θα χορηγήται πλέον και στους άνω των 65, ενώ κι άλλες ομάδες πληθυσμού θα ξεκινήσουν να εμβολιάζονται άμεσα.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της Pfizer, η αποτελεσματικότητα απέναντι στις νοσηλείες και τους θανάτους αποτελεί τον βασικό παράγοντα επιλογής εμβολίου, σύμφωνα με όσα τόνισε σε συνέντευξη που παραχώρησε στο δίκτυο HBO.

Στην ερώτηση που δέχτηκε για το ποιο εκ των τριών: η αποτελεσματικότητα απέναντι στη νοσηλεία και τον θάνατο, η αποτελεσματικότητα απέναντι στη συμπτωματική λοίμωξη ή η αποτελεσματικότητα στη μόλυνση, αποτελεί τον πιο σημαντικό παράγοντα επιλογής εμβολίου κατά της Covid, ο κ. Μπουρλά είπε: «Ένας συνδυασμός και των τριών. Ξεκάθαρα, πάντως, αυτό που έρχεται πρώτο είναι η αποτελεσματικότητα απέναντι στους θάνατους και στις νοσηλείες».

Άλμπερτ Μπουρλά: Έδωσε συνέντευξη στο ΗΒΟ

«Για να καταστείλουμε την πανδημία, πρέπει να σταματήσουμε να σταματήσουμε την ανεξέλεγκτη αναπαραγωγή του ιού, από την οποία προκύπτουν και οι μεταλλάξεις με τις παραλλαγές. Αν περιορίσουμε την ομάδα των ατόμων που μπορούν να μολυνθούν μέσω των εμβολιασμών, τότε και οι μεταλλάξεις θα μειωθούν αισθητά» συνέχισε ο επικεφαλής της Pfizer.

«Τώρα γνωρίζουμε πως το εμβόλιό μας είναι αποτελεσματικό στους συμπτωματικούς, αλλά έχουμε σημαντικά στοιχεία για την αποτελεσματικότητα και στους ασυμπτωματικούς, ιδιαίτερα από το Ηνωμένο Βασίλειο και το Ισραήλ. Περιμένουκε να δούμε περισσότερα, ωστόσο είμαστε αισιόδοξοι για την αποτελεσματικότητά του και στο κομμάτι των μολύνσεων. Η αποτροπή των μολύνσεων μπορεί να προστατέψει σίγουρα από την ανάπτυξη των μεταλλάξεων, οι οποίοες προκύπτουν από την ανεξέλεγκτη διασπορά του ιού», είπε ο κ. Μπουρλά.

Άλμπερτ Μπουρλά

Άλμπερτ Μπουρλά

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments