Οικονομία

Επίδομα 400 ευρώ: Ποιοι επιστήμονες και πως θα λάβουν την ενίσχυση

Επίδομα 400 ευρώ: Ποιοι επιστήμονες και πως θα λάβουν την ενίσχυση
Επίδομα 400 ευρώ: Περίπου 80.000 επιστήμονες θα λάβουν την οικονομική ενίσχυση 400 ευρώ.

Περίπου 80.000 επιστήμονες θα λάβουν την οικονομική ενίσχυση 400 ευρώ. Ο e-ΕΦΚΑ με εγκύκλιο του εξήγησε τη διαδικασία και τον τόπο καταβολής των 400 ευρώ στους αυτοτελώς και ανεξαρτήτως απασχολουμένους – ασφαλισμένους.

Επίδομα 400 ευρώ: Ποιοι οι δικαιούχοι

Δικαιούχοι του βοηθήματος είναι οι ασφαλισμένοι που υπάγονται στον e-ΕΦΚΑ, οι οποίοι, βάσει γενικών, ειδικών ή καταστατικών διατάξεων που ίσχυαν κατά την 31.12.2016, είχαν υποχρέωση υπαγωγής στον π. ΟΑΕΕ, π. ΕΤΑΠ- ΜΜΕ και π. ΕΤΑΑ και καταβάλλουν την προβλεπόμενη εισφορά, βάσει της παρ. 2 του άρθρου 44 του Ν.3986/2011 (Α’152), όπως ισχύει για τον Ειδικό Λογαριασμό Ανεργίας υπέρ των Αυτοτελώς και Ανεξαρτήτως Απασχολουμένων – ασφαλισμένων.

Επίδομα 400 ευρώ: Ποιες οι ασφαλιστικές προϋποθέσεις

Για τη χορήγηση του βοηθήματος στους δικαιούχους από τον ΟΑΕΔ, πρέπει να πληρούνται οι κάτωθι ασφαλιστικές προϋποθέσεις, κατά την ημερομηνία υποβολής της αίτησης για χορήγηση του βοηθήματος:

  • Συμπλήρωση τριών (3) ετών συνεχόμενης ή διακεκομμένης ασφάλισης, εμμίσθου αυτοαπασχολούμενου ή ελεύθερου επαγγελματία κατά την διακοπή της επαγγελματικής δραστηριότητας με καταβολή της εισφοράς που προβλέπεται από την παρ. 2 του άρθρου 44 του ν.3986/2011, όπως ισχύει, υπέρ του Ειδικού Λογαριασμού Ανεργίας Αυτοτελώς και Ανεξαρτήτως Απασχολούμενων
  • Αποδεδειγμένη διακοπή της επαγγελματικής δραστηριότητας. Εξαιρούνται της χορήγησης επιδόματος περιπτώσεις διακοπής που επήλθαν προκειμένου οι αιτούντες να υπηρετήσουν τη στρατιωτική τους υπηρεσία ή να μετέχουν σε πανεπιστημιακές ή μεταπτυχιακές ή διδακτορικές σπουδές (εξετάζεται από ΟΑΕΔ).

Επίδομα 400 ευρώ: Υποβολή αίτησης για χορήγηση βοηθήματος

Η αίτηση για τη λήψη του βοηθήματος στον ΟΑΕΔ υποβάλλεται εντός ανατρεπτικής προθεσμίας τριών (3) μηνών από την ημερομηνία έκδοσης της ειδικής βεβαίωσης από τις αρμόδιες υπηρεσίες του e-ΕΦΚΑ (π.ΟΑΕΕ, π. ΕΤΑΠ- ΜΜΕ, π. ΕΤΑΑ).

ΕΙΔΙΚΗ ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΤΟΥ e-ΕΦΚΑ

Οι αρμόδιες υπηρεσίες του e-ΕΦΚΑ χορηγούν Ειδική Βεβαίωση (συν/να) προς τον ΟΑΕΔ, για την καταβολή του βοηθήματος με την οποία πιστοποιούνται:

α. η ημερομηνία διακοπής της ασφάλισης ή η συνέχιση αυτής β. ο συνολικός χρόνος ασφάλισης στον e-Ε.Φ.Κ.Α (π. ΟΑΕΕ, π. ΕΤΑΠ- ΜΜΕ, π. Ε.Τ.Α.Α.) γ. ο χρόνος καταβολής της εισφοράς υπέρ του Ειδικού Λογαριασμού Ανεργίας Αυτοτελώς και Ανεξαρτήτως Απασχολούμενων – Ασφαλισμένων (π. ΟΑΕΕ, π. ΕΤΑΠ- ΜΜΕ, π. Ε.Τ.Α.Α.).

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments