Πολιτική

ΚΙΝΑΛ: Άμεσες παρεμβάσεις εν όψει της νέας τουριστικής περιόδου

ΚΙΝΑΛ: Άμεσες παρεμβάσεις εν όψει της νέας τουριστικής περιόδου
ΚΙΝΑΛ: Μεταξύ άλλων, προτείνεται να δοθεί προτεραιότητα στους εμβολιασμούς από την 1η Μαΐου σε όλους τους εργαζόμενους σε τουριστικές επιχειρήσεις.

Με τον κορωνοϊό να συνεχίζει να προβληματίζει, αφού τα κρούσματα στη χώρα παραμένουν αυξημένα, και το σύστημα υγείας να έχει ξεπεράσει τα όριά του και τις ιδιωτικές κλίνες να μπαίνουν στη μάχη, το Κίνημα Αλλαγής παρουσίασε τις δικές του παρεμβάσεις ενόψει και της τουριστικής σεζόν.

“Τα νησιά μας και ιδιαίτερα τα ακριτικά και τα μικρά νησιά πρέπει να στηριχθούν κατά προτεραιότητα και με πόρους από το Tαμείο Ανάκαμψης” είπε χαρακτηριστικά η Φώφη Γεννηματά στην ομιλία της σε παραγωγικούς φορείς και παράγοντες του Νότιου Αιγαίου. Παράλληλα έγιναν οι εξής προτάσεις:

  • Τα νησιά μας πρέπει στους χώρους του τουρισμού να γίνουν COVID FREE. Προτείνουμε, από την 1η Μαΐου, να δοθεί προτεραιότητα εμβολιασμού μετά από τις ευπαθείς ομάδες και τους ηλικιωμένους, σε όλους τους εργαζόμενους που αποδεδειγμένα θα απασχοληθούν σε τουριστικές επιχειρήσεις.
  • Ο ΦΠΑ προτείνουμε να μειωθεί από την 1η Μαΐου 2021 έως 15 Νοεμβρίου του 2021 κατά 50% από τον ισχύοντα σήμερα, σε όλα τα νησιά μας.
  • Εμείς θα συνεχίσουμε να επιμένουμε στη θέση μας, είναι λάθος η λήψη οριζόντιων μέτρων σε όλη τη χώρα.
  • Να σχεδιάσουμε την κρουαζιέρα από την αρχή. Να ενισχύσουμε τα Home Ports -από όπου ξεκινούν οι κρουαζιέρες- και να δημιουργήσουμε νέα.
  • Φυσικά, στήριξη του τουρισμού σημαίνει απαραίτητα και στήριξη των εργαζομένων σε αυτόν.

Σχετικά με το άνοιγμα της οικονομίας και της κοινωνίας, η Φώφη Γεννηματά σημείωσε ότι «χρειάζεται ένα ολοκληρωμένο εθνικό σχέδιο για την αντιμετώπιση της κατάστασης. Έχω ζητήσει εδώ και μήνες να γίνει αυτή η συζήτηση στη Βουλή. Δυστυχώς, η κυβέρνηση κωφεύει και την πληρώνουν οι πολίτες».

ΚΙΝΑΛ

ΚΙΝΑΛ

Επίσης, για τους εμβολιασμούς, η κ. Γεννηματά είπε πως δεν παραγνωρίζει τις προσπάθειες που γίνονται, αλλά πρέπει να προχωρήσουν οι διαδικασίες αυτές, με πλήρη διαφάνεια και με ιδιαίτερο βάρος για τις ευπαθείς ομάδες, τους καρκινοπαθείς, νεφροπαθείς, διαβητικούς. Χαρακτήρισε «απεχθείς και βαθιά προσβλητικούς για τους πολίτες» τούς εκτός σειράς εμβολιασμούς στελεχών του κράτους και της αυτοδιοίκησης, τονίζοντας πως συνιστούν «ένα πολύ αρνητικό μήνυμα για την κοινωνία. Κανείς δεν είναι υπεράνω του νόμου και όλες αυτές οι υποθέσεις πρέπει να διερευνώνται από τη Δικαιοσύνη, άμεσα και όχι επιλεκτικά».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments