Ελλάδα

Νέα Σμύρνη: Η κατάθεση που «έκαψε» τους συλληφθέντες

Νέα Σμύρνη: Η κατάθεση που «έκαψε» τους συλληφθέντες
Νέα Σμύρνη: Μέχρι στιγμής τέσσερα άτομα κατηγορούνται για συμμετοχή στον ξυλοδαρμό του αστυνομικού που συνέβη στη Νέα Σμύρνη.

Για τον ξυλοδαρμού αστυνομικού στη Νέα Σμύρνη έγινε ποινική δίωξη για τέσσερα κακουργήματα κατά του 22χρονου και του 23χρονου, οι οποίοι σύμφωνα με την ΕΛΑΣ φέρονται να ενεπλάκησαν. Τα στίγματα εκπομπής των κινητών τους τηλεφώνων το επίμαχο χρονικό διάστημα εκδήλωσης των επεισοδίων και επίθεσης στον αστυνομικό, διαδικτυακές και τηλεφωνικές επικοινωνίες, προκάλεσαν τις δύο συλλήψεις.

Τα παραπάνω στοιχεία, που συγκέντρωσαν τα στελέχη της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, φέρεται να τους τοποθετούν χρονικά στον χώρο των επεισοδίων, στο σημείο της επίθεσης στον αστυνομικό, όπως επίσης ότι πήγαν και έφυγαν μαζί. Οι δύο κατηγορούμενοι ήταν σε ηλεκτρονική και φυσική επιτήρηση μετά την παρέμβαση της αναρχικής συλλογικότητας Μασόβκα στο πολιτικό γραφείο του αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, μετά την οποία είχε συλληφθεί ο 22χρονος.

Νέα Σμύρνη: Τα στάδια της αστυνομικής έρευνας

Από τα πρώτα στάδια της αστυνομικής έρευνας για τον εντοπισμό των δραστών της επίθεσης στον αστυνομικό, βασικός στόχος ήταν ο εντοπισμός του “Ινδιάνου”-δρομέα, όπως τον αποκάλεσαν αστυνομικοί, του ανθρώπου που διένυσε την απόσταση των 100 μέτρων για να τον ρίξει από την μοτοσυκλέτα.

Σε σύντομο χρονικό διάστημα τα στελέχη της Υποδιεύθυνσης Κρατικής Ασφάλειας είχαν μια σημαντική μαρτυρία ενός 58χρονου άνδρα που οδήγησε στην ταυτοποίηση και σύλληψη του 30χρονου Έλληνα, Ιρακινής καταγωγής, ο οποίος είχε μία σύλληψη για κατοχή μικροποσότητας κάνναβης την 1η Ιουλίου 2018.

“Είχα ραντεβού στην Πλατεία Ν. Σμύρνης με έναν άνδρα για να του βάψω το σπίτι. Καθώς προχωρούσα προς τη Λ. Συγγρού, είδα τον αδερφό της εν διαστάσει γυναίκας μου ο οποίος λέγεται Α………. . Τον ρώτησα τι κάνει εδώ και αν θα κάνετε επεισόδια; Εκείνος μου απάντησε γιατί, θα με δώσεις; Και εγώ του απάντησα ναι στεγνά, αν κάνεις επεισόδια και πειράξεις αστυνομικούς. Κάποιος από το πλήθος φώναξε ότι έρχονται αστυνομικοί και τον είδα να τρέχει με ταχύτητα μαζί με άλλα άτομα. Έφθασε από τους πρώτους και άρχισε να χτυπά με κλωτσιές έναν πεσμένο αστυνομικό.”

Μαζί του ήταν ένα άτομο, φίλος του, που τον αποκαλεί Πόντιο, που συμμετείχε και αυτός στον ξυλοδαρμό του αστυνομικού

Ο συνήγορος του 30χρονου αναφέρει ότι ο πελάτης του αρνείται τις κατηγορίες υποστηρίζει ότι με τον αυτόπτη μάρτυρα έχουν προσωπικές και οικογενειακές διαφορές, ισχυρίζεται επίσης, ότι δεν πήγε ποτέ στην Ν. Σμύρνη, ότι ήταν στην εργασία του και μετά σε ένα γήπεδο μπάσκετ. Τα στελέχη της Υποδιεύθυνσης Κρατικής Ασφάλειας, χρησιμοποιώντας ως βασικό εργαλείο την “τράπεζα” δεδομένων του Τμήματος Αντιμετώπισης Βίας στους Αθλητικούς Χώρους, έχουν ακόμη 10 υπόπτους για συμμετοχή στην επίθεση, με δύο από αυτούς να έχουν ταυτοποιηθεί, και δεν αποκλείεται τις επόμενες ημέρες, όταν κρίνει ο Ανακριτής, να υπάρξουν νέες εξελίξεις.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments