Ελλάδα

Nέα Σμύρνη: Ελεύθεροι με επίβλεψη οι 7 ανήλικοι

Nέα Σμύρνη: Ελεύθεροι με επίβλεψη οι 7 ανήλικοι
Nέα Σμύρνη: Και οι 7 συλληφθέντες, που βαρύνονται κατά περίπτωση για κακουργήματα φέρονται να αρνήθηκαν ενώπιον του ανακριτή τη συμμετοχή τους σε επεισόδια.

Για τα επεισόδια στη Nέα Σμύρνη, αφέθηκαν ελεύθεροι οι κατηγορούμενοι με όρο την επίβλεψη τους από κοινωνικό λειτουργό,  μετά τις απολογίες τους στον ανακριτή.

Και οι 7 συλληφθέντες στη Νέα Σμύρνη, που βαρύνονται κατά περίπτωση για τα κακουργήματα της κατοχής εκρηκτικών, έκρηξης και απόπειρας βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης, φέρονται να αρνήθηκαν ενώπιον του ανακριτή τη συμμετοχή τους σε επεισόδια.

Nέα Σμύρνη: Τι υποστηρίζουν

Οι ανήλικοι, φέρονται να υποστηρίζουν πως βρέθηκαν τυχαία στο σημείο στη Νέα Σμύρνη που έλαβαν χώρα τα επεισόδια, και πως ήταν στην περιοχή για βόλτα και όχι γιατί ήθελαν να συμμετέχουν στην διαδήλωση. Ένας από τους κατηγορούμενους, σύμφωνα με πληροφορίες, ανέφερε στην απολογία του, πως ο ίδιος και τέσσερις φίλοι του περίμεναν να τελειώσουν τα επεισόδια στη Νέα Σμύρνη και να φύγουν, και πως ξεκίνησαν για τα σπίτια τους όταν κατάλαβαν πως δεν συνεχίζεται η ένταση.

Νέα Σμύρνη

Στο δρόμο στη Νέα Σμύρνη όμως τους βρήκαν αστυνομικοί, οι οποίοι κατά τους κατηγορούμενους, τους γρονθοκόπησαν: “Όταν μας βρήκαν οι αστυνομικοί ο ένας με χτύπησε με το γκλοπ στο γόνατο και μετά με τραβούσε από τα μαλλιά για να μου περάσει χειροπέδες. Και μετά ένας άλλος με χτύπαγε με το κλειδί και μου έλεγε να μην προβάλω αντίσταση” ανέφερε. Ένας άλλος από τους συλληφθέντες, φέρεται να ισχυρίστηκε, πως ενώ έκαναν βόλτα και έβλεπαν τα επεισόδια από μακριά, ξαφνικά είδαν καπνούς και τον κόσμο να τρέχει προς το μέρος τους: “Εμείς φοβηθήκαμε και τρέξαμε. Λίγα μέτρα πιο κάτω, μας έπιασαν αστυνομικοί”.

Αύριο Σάββατο αναμένεται να απολογηθούν οι υπόλοιποι συλληφθέντες για όσα έγιναν στη Νέα Σμύρνη, μεταξύ αυτών και ο 30χρονος που φέρεται να έχει επιτεθεί πρώτος στον αστυνομικό που χτυπήθηκε ανηλεώς ομαδικά.

 Νέα Σμύρνη

Νέα Σμύρνη επεισόδια

Νέα Σμύρνη: Αρνείται την κατηγορία ο 30χρονος

«Δεν ήμουν στη Νέα Σμύρνη όταν έγιναν τα επεισόδια» είναι τα λόγια του 30χρονου που κατηγορείται για την επίθεση στον αστυνομικό, το βράδυ της Τρίτης. Ο δικηγόρος Παύλος Σαράκης ανακοίνωσε πως ανέλαβε την υπεράσπιση του 30χρονου, ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες κατηγορείται πως είναι ο άνδρας που «γκρέμισε» τον αστυνομικό από το μηχανάκι, με αποτέλεσμα να δεχθεί άγριο ξυλοδαρμό επί 2,5 λεπτά.

Νέα Σμύρνη: Αναλυτικά η ανακοίνωση του συνηγόρου του 30χρονου

«Το Δικηγορικό μας Γραφείο ανέλαβε την υπεράσπιση 30χρονου ημεδαπού που κατηγορείται (από κοινού με άλλους), για απόπειρα ανθρωποκτονίας εις βάρος αστυνομικού το βράδυ της Τρίτης (09/03) στην Ν. Σμύρνη. Η εμπλοκή του προέκυψε μετά από αναξιόπιστη και κακόβουλη καταγγελία/κατάθεση προσώπου, με το οποίο υφίσταται διένεξη για σοβαρούς οικογενειακούς λόγους.

Ουδέν άλλο αντικειμενικό στοιχείο υφίσταται στην δικογραφία που να τον εμπλέκει στο συγκεκριμένο βάρβαρο περιστατικό. Θα προσκομίσουμε στις αρμόδιες δικαστικές Αρχές αμάχητα αποδεικτικά στοιχεία, που τεκμηριώνουν την θέση του ότι ουδεμία σχέση έχει με τα διευρυνόμενα θλιβερά συμβάντα. Ο εντολέας μας ισχυρίζεται και μπορεί να αποδείξει, ότι κατά τον επίμαχο χρόνο των γεγονότων βρισκόταν στην Δυτική Αττική και όχι στην Ν. Σμύρνη. Ισχυρισμός που θα επιβεβαιωθεί και από την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου και ειδικότερα από τον εντοπισμό της στιγματοθέτησής του (GPS) κατά τους επίδικους χρόνους». Η απολογία του εντολέα μας έχει ορισθεί για το Σάββατο 13/03 και ώρα 10:00 π.μ., ενώπιον της 13ης τακτικής ανακρίτριας Αθηνών». Νέα Σμύρνη

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments