Ελλάδα

Νέος σεισμός στην Ελασσόνα

Νέος σεισμός στην Ελασσόνα
Σεισμός τώρα: Μια νέα σεισμική δόνηση τάραξε την περιοχή.

Νέος σεισμός μεγέθους 5,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε γύρω στις τρεις το μεσημέρι της Παρασκευής 12 Μαρτίου, στην Ελασσόνα, στην περιοχή η οποία ταλαιπωρείται το τελευταίο διάστημα από πολλές σεισμικές δονήσεις, αν και δεν αναμένεται νέος σεισμός 6 Ρίχτερ στην Ελασσόνα.

Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο το εστιακό βάθος της δόνησης υπολογίζεται στα 8,5 χιλιόμετρα και το επίκεντρο είναι 19 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Ελασσόνας. Και μέσα σε διάστημα μερικών λεπτών ακολούθησαν τρεις μικρότερες δονήσεις, 3,7, 3,6 και 3,9 Ρίχτερ. σεισμός

Να σημειωθεί πως τις χίλιες επτακόσιες είκοσι δύο έφτασαν οι κατοικίες που κρίθηκαν προσωρινά ακατάλληλες στον πρωτοβάθμιο έλεγχο των μηχανικών στις σεισμόπληκτες περιοχές της Θεσσαλίας. Συγκεκριμένα την Πέμπτη πραγματοποιήθηκαν αυτοψίες σε 4.707 κτίρια:

  • Από αυτές 4.203 αφορούν σε κατοικίες, εκ των οποίων οι 1.722 έχουν κριθεί προσωρινά μη κατοικήσιμες (στον πρωτοβάθμιο έλεγχο και θα επανελεγχθούν στο δευτεροβάθμιο).
  • Επίσης, έχουν ελεγχθεί 136 επαγγελματικοί χώροι, εκ των οποίων 47 προσωρινά ακατάλληλοι (στον πρωτοβάθμιο έλεγχο και θα επανελεγχθούν στο δευτεροβάθμιο).
  • Όσο αφορά στους ιερούς ναούς και τα δημόσια κτίρια, «κίτρινα» (στον πρωτοβάθμιο έλεγχο και θα επανελεγχθούν στο δευτεροβάθμιο) έχουν χαρακτηριστεί τα 63 από τις 126 αυτοψίες, ενώ σε 230 άλλα κτίρια (αποθήκες, στάβλους) τα 196 κρίθηκαν προσωρινά ακατάλληλα προς χρήση (στον πρωτοβάθμιο έλεγχο και θα επανελεγχθούν στο δευτεροβάθμιο).

Επίσης, έχουν γίνει μέχρι την Πέμπτη συνολικά 1.280 αυτοψίες στον Δήμο Φαρκαδόνας του Νομού Τρικάλων, 1.256 στον Δήμο Τυρνάβου, 1.450 στον Δήμο Ελασσόνας, 364 στον Δήμο Λαρίσης και 46 στον Δήμο Κιλελέρ του Νομού Λαρίσης. Επιπλέον, 161 αυτοψίες έχουν διενεργηθεί στον Δήμο Παλαμά του Νομού Καρδίτσας, 62 στον Δήμο Τεμπών, 19 στον Δήμο Αγιάς και 69 στον Δήμο Μετεώρων.

Παράλληλα, τουλάχιστον 120 οικίσκοι αναμένονται να εγκατασταθούν συνολικά για τους σεισμόπληκτους των περιοχών της ΠΕ Λάρισας. Σύμφωνα με ενημέρωση από την Περιφέρεια Θεσσαλία, οι οικίσκοι αναμένεται να φτάνουν σταδιακά από το υπουργείο Υποδομών στις πληγείσες περιοχές του Τυρνάβου και της Ελασσόνας και ειδικά εκεί όπου τα προβλήματα στέγασης είναι μεγάλα λόγω του σεισμού.

Όπως διευκρίνισε σε δηλώσεις του ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός, μέχρι στιγμής, στις περιοχές υπάρχουν 40 τροχόσπιτα, αλλά και 24 οικίσκοι για τις ανάγκες των ανθρώπων που τα σπίτια τους έχουν κριθεί ακατάλληλα, με τη ροή της τροφοδοσίας να βρίσκεται σε εξέλιξη. Επιπλέον, τόνισε ότι έχουν διασφαλιστεί οι ανάγκες σε φαγητό και πόσιμο νερό για όλους, αλλά και σε είδη πρώτης ανάγκης όπως κλινοσκεπάσματα, κουβέρτες και υπνόσακοι για την προστασία των σεισμόπληκτων από τις άσχημες καιρικές συνθήκες.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments