Διεθνή

ΠΟΥ: Εγκρίνει το εμβόλιο της Johnson & Johnson

ΠΟΥ: Εγκρίνει το εμβόλιο της Johnson & Johnson
ΠΟΥ: Ο οργανισμός έχει ήδη εγκρίνει το εμβόλιο των Pfizer-BioNTech και αυτό των Astrazeneca-Οξφόρδης που παρασκευάζεται στην Ινδία και τη Νότια Κορέα.

Ο ΠΟΥ έδωσε σήμερα την έγκρισή του για το μονοδοσικό εμβόλιο κατά της Covid-19 του αμερικανικού φαρμακευτικού κολοσσού Johnson & Johnson, σύμφωνα με ανακοίνωση του οργανισμού αυτού του ΟΗΕ. To εμβόλιο επίσης πήρε το «πράσινο φως» από τον ΕΜΑ

«Κάθε νέο εργαλείο ασφαλές και αποτελεσματικό κατά της Covid-19 είναι ένα ακόμα βήμα προς τον έλεγχο της πανδημίας», σχολίασε ο γενικός διευθυντής Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγέσους. Ο ΠΟΥ έχει ήδη εγκρίνει το εμβόλιο των Pfizer-BioNTech και αυτό των Astrazeneca-Οξφόρδης που παρασκευάζεται στην Ινδία και τη Νότια Κορέα. Τα εμβόλια αυτά χρειάζονται δύο δόσεις και αυτό της Pfizer δεν μπορεί να αποθηκευτεί παρά μόνο σε εξαιρετικά ψυχρές θερμοκρασίες. ΠΟΥ

ΠΟΥ: Αντίθετα, το εμβόλιο της Johnson μπορεί να διατηρηθεί σε ένα κλασικό ψυγείο

Το πράσινο φως που δόθηκε σήμερα επιτρέπει την ένταξη αυτού του εμβολίου στον μηχανισμό Covax που δημιούργησαν η Συμμαχία για τα εμβόλια (Gavi),ο Συνασπισμός για Καινοτομίες Επιδημιολογικής Ετοιμότητας (CEPI), ο τομέας έρευνας του μηχανισμού, σε μια προσπάθεια να διασφαλιστεί μια δίκαιη διανομή των εμβολίων που δεν έχουν ακόμη παρασκευαστεί σε επαρκείς ποσότητες ώστε να καλυφθεί η ζήτηση. Ο δρ Τέντρος δήλωσε ότι ο μηχανισμός Covax ελπίζει να λάβει «το συντομότερο δυνατό» 500 εκατομμύρια δόσεις του νέου εμβολίου. Ο Μπρους Έιλουαρντ, σύμβουλος του γενικού διευθυντή, διευκρίνισε ότι ελπίζει για τις πρώτες δόσεις «τον Ιούλιο ή νωρίτερα».

ΠΟΥ: Δόσεις Johnson & Johnson για 200 εκατ. πολίτες

Η Ούρσουλα φον Ντερ Λάιεν να τονίζει ότι με τις δόσεις του σκευάσματος που έχουν παραγγελθεί μπορούν να εμβολιαστούν έως και 200 εκατομμύρια πολίτες στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

«Περισσότερα ασφαλή και αποτελεσματικά εμβόλια έρχονται στην αγορά. Μόλις εγκρίναμε τη χρήση του εμβολίου Johnson & Johnson στην ΕΕ, μετά τη θετική γνωμοδότηση του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων» δήλωσε η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν. «Με τον αριθμό των δόσεων που παραγγείλαμε, θα μπορούσαμε να εμβολιάσουμε έως και 200 εκατομμύρια άτομα στην ΕΕ» ανέφερε η πρόεδρος της Κομισιόν. Κομισιόν

ΠΟΥ: Κομισιόν: Παράλληλα, η επίτροπος Υγείας της ΕΕ Στέλλα Κυριακίδου σημείωσε

«Τέσσερα εμβόλια είναι τώρα διαθέσιμα για πολίτες στην Ευρώπη και όχι μόνο. Θα συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε με την εταιρεία για να διασφαλίσουμε ότι οι παραδόσεις θα είναι όσο το δυνατόν πιο ομαλές».

Το εμβόλιο της Johnson & Johnson είναι το τέταρτο που λαμβάνει την έγκριση της ευρωπαϊκής ρυθμιστικής αρχής μετά των Pfizer-BioNTech, AstraZeneca-Οξφόρδης και Moderna. Συνιστάται για χορήγηση σε άτομα άνω των 18 ετών, αναφέρεται στην ανακοίνωση του Eυρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων. Το μονοδοσικό εμβόλιο της Janssen-Cilag -ευρωπαϊκής θυγατρικής του αμερικανικού φαρμακευτικού κολοσσού J&J- δεν απαιτεί πολύ χαμηλές θερμοκρασίες για τη συντήρησή του.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments