Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ: Εγκληματική η πολιτική της κυβέρνησης

ΣΥΡΙΖΑ: Εγκληματική η πολιτική της κυβέρνησης
ΣΥΡΙΖΑ: Κριτική στην κυβέρνηση για την απόσπαση γιατρών του δημοσίου σε ιδιωτική κλινική ασκεί ο ΣΥΡΙΖΑ. Αντέδρασε και η ΟΕΝΓΕ.

Ο ΣΥΡΙΖΑ ασκεί σκληρή κριτική στην κυβέρνηση για την απόσπαση γιατρών του δημοσίου σε ιδιωτική κλινική. Ειδικότερα σε ανακοίνωση που εξέδωσε, η αξιωματική αντιπολίτευση την κατηγορεί ότι ενδιαφέρεται μόνο για τα συμφέροντα των ιδιωτικών κλινικών. Να σημειωθεί ότι χθες, 55 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσαν ερώτηση κάνοντας λόγο για «φακέλωμα» πολιτών.

ΣΥΡΙΖΑ: Η ανακοίνωση της αντιπολίτευσης

«Την ώρα που το ΕΣΥ καταρρέει, παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες γιατρών και νοσηλευτών, η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη, αντί να εφαρμόσει ένα σχέδιο έκτακτης ανάγκης και να επιτάξει τις ιδιωτικές κλινικές, συνεχίζει να ενδιαφέρεται μόνο για τα συμφέροντα των κλινικαρχών φίλων της. Δεν διστάζει να αποσπάσει γιατρούς του Δημοσίου και να τους προσφέρει στους ιδιώτες αφήνοντας τα Δημόσια νοσοκομεία και τους ασθενείς στην τύχη τους. Δεν είναι απλά επικίνδυνη και άθλια η πολιτική τους. Είναι εγκληματική», αναφέρεται στην ανακοίνωση. ΣΥΡΙΖΑ

Αντέδρασε και η ΕΙΝΚΥΛ

Την έντονη αντίδραση και της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) προκάλεσε η «απόφαση για μετακίνηση πέντε ειδικευόμενων γιατρών του ΕΣΥ (2 από το Λαϊκό Νοσοκομείο, 2 από το Ιπποκράτειο και 1 από το Σπηλιοπούλειο) στην ιδιωτική κλινική Λητώ», η οποία από 11 Μαρτίου, νοσηλευει covid περιστατικά.

«Είναι ντροπή την ώρα που τα νοσοκομεία στενάζουν από ελλείψεις σε γιατρούς, την ώρα που οι ειδικευόμενοι κάνουν 8 και 9 εφημερίες το μήνα για να μπαλώσουν όπως – όπως τα κενά σε μόνιμους γιατρούς, η κυβέρνηση να προσφέρει τσάμπα ειδικευόμενους στους ιδιώτες», αναφέρει χαρακτηριστικά η ΟΕΝΓΕ. Ταυτόχρονα η ΟΕΝΓΕ ζητά «να ανακληθεί άμεσα η απαράδεκτη απόφαση για μετακίνηση ειδικευόμενων γιατρών στο Λητώ, επίταξη τώρα όλων των μεγάλων ιδιωτικών θεραπευτηρίων, χωρίς αποζημίωση των ιδιοκτητών τους, να σταματήσουν επιτέλους οι απαράδεκτες καθυστερήσεις διορισμού υποψηφίων ειδικευόμενων σε κενές θέσεις ειδικευόμενων στα δημόσια νοσοκομεία», αναφέρει στην ανακοίνωσή της η ΟΕΝΓΕ.

ΣΥΡΙΖΑ: Ερώτηση βουλευτών για το «φακέλωμα» πολιτών 

Ο ΣΥΡΙΖΑ, με ερώτηση 55 βουλευτών του, αναφέρεται στο γεγονός ότι στελέχη της Νέας Δημοκρατίας προχώρησαν στη δημόσια αποκάλυψη προσωπικών δεδομένων πολιτών που συνελήφθησαν. Αναλυτικότερα, ερώτηση με θέμα «Φακέλωμα ιδεολογικών και πολιτικών πεποιθήσεων πολιτών-Διακίνηση και επεξεργασία προσωπικών δεδομένων πολιτών και δη συλληφθέντων, από την κυβέρνηση και στελέχη της σε κοινή θέα» κατέθεσαν 55 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία με πρωτοβουλία του τομεάρχη Δικαιοσύνης και βουλευτή Δράμας, Θεόφιλου Ξανθόπουλου.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments