Ελλάδα

Άδωνις Γεωργιάδης: Τι δήλωσε ο εκπρόσωπος της ΔΙΣ

Άδωνις Γεωργιάδης: Τι δήλωσε ο εκπρόσωπος της ΔΙΣ
Άδωνις Γεωργιάδης: Ο εκπρόσωπος της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου δήλωσε ότι ακούει για πρώτη φορά για ειδική άδεια σε περίπτωση βάπτισης.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης έχει βρεθεί στο «στόχαστρο» της αντιπολίτευσης, αλλά και πολιτών στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μετά την απόφασή του να ανακοινώσει ότι έγινε νονός ενός παιδιού εν μέσω αυστηρού lockdown. Ο ίδιος ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων απάντησε ότι είχε πάρει ειδική άδεια, ενώ καταφέρθηκε κατά της αντιπολίτευσης που καλούσε σε πορείες εν μέσω πανδημίας.

Ο εκπρόσωπος της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου (ΔΙΣ), μητροπολίτης Αθηναγόρας σχολίασε στο MEGA την ανακοίνωση του Άδωνι Γεωργιάδη ότι βάφτισε ένα παιδί το Σάββατο. Ο μητροπολίτης Αθηναγόρας είπε πως η υφιστάμενη ΚΥΑ αναφέρεται στα μέτρα που ισχύουν χωρίς να γίνεται αναφορά σε βαπτίσεις, αλλά μόνο σε γάμους.

Σε σχέση με την ειδική άδεια η οποία ελήφθη από την Πολιτική Προστασία για να τελεστεί η συγκεκριμένη βάπτιση, ο εκπρόσωπος της ΔΙΣ, μητροπολίτης Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως, Αθηναγόρας, είπε: «Από όσα γνωρίζω εγώ, αυτό πρώτη φορά το ακούω. Ούτε στην ΚΥΑ υπάρχει κάτι τέτοιο, ούτε έχουμε ενημερωθεί για κάτι τέτοιο, ότι δηλαδή μπορεί κανείς να πάρει άδεια και να τελέσει οτιδήποτε θέλει σε μια εκκλησία, έξω από αυτά που επιτρέπονται σύμφωνα με τις ΚΥΑ που βγαίνουν κάθε εβδομάδα».

Όταν ρωτήθηκε για τη διαδικασία που ακολουθείται και τι θα πρέπει να κάνει ένας ιερέας εάν λάβει ένα αντίστοιχο έγγραφο από την Πολιτική Προστασία, σαν αυτό που επικαλέστηκε ο κ. Γεωργιάδης, ο μητροπολίτης Αθηναγόρας είπε πως κάθε ιερέας αυτό που πρέπει να κάνει είναι να ρωτήσει τα γραφεία της μητροπόλεως εάν θα μπορέσει να κάνει την βάφτιση.

Ο εκπρόσωπος Τύπου της ΔΙΣ είπε στην συνέχεια πως «έγινε κάποια ενέργεια από έναν συγκεκριμένο υπουργό» αφήνοντας να εννοηθεί πως δεν γίνονται βαφτίσεις στις εκκλησίες.

Όπως είπε στην συνέχεια, οι βαφτίσεις γίνονται σε περιοχές που δεν είναι σε «βαθύ κόκκινο» με αυστηρό περιορισμό εννέα ατόμων, συμπεριλαμβανομένων και των όσων τελούν το μυστήριο.

Άδωνις Γεωργιάδης: Τι δήλωσε ο εκπρόσωπος της ΔΙΣ

Άδωνις Γεωργιάδης: Τι δήλωσε ο εκπρόσωπος της ΔΙΣ

Άδωνις Γεωργιάδης: «Δεν εκδίδω εγώ άδειες»

Από την πλευρά του ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, σε συνέντευξη στον ραδιοφωνικό σταθμό Real Fm, το πρωί της Τρίτης, υποστήριξε πως «όλα έγιναν νόμιμα». «Δεν εκδίδω εγώ άδειες αλλά η Πολιτική Προστασία» δήλωσε και προσέθεσε πως η οικογένεια είχε τους δικούς της λόγους για να ζητήσει εξαίρεση.

«Η άδεια δεν βγήκε γιατί ήταν νονός ο Γεωργιάδης» είπε, ενώ κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ για υποκρισία. «Δεν μπορούμε να υποστηρίζουμε την απαγόρευση των βαφτίσεων και την ίδια ώρα να υποστηρίζουμε τις διαδηλώσεις», τόνισε.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments