Ελλάδα

Δερμιτζάκης για AstraZeneca: Η Ελλάδα ορθώς συνεχίζει να εμβολιάζει

Δερμιτζάκης για AstraZeneca: Η Ελλάδα ορθώς συνεχίζει να εμβολιάζει
Δερμιτζάκης για AstraZeneca: Για εντελώς αντιπαραγωγικό πολιτικό παιχνίδι γύρω από την εταιρεία έκανε λόγο ο καθηγητής Γενετικής.

Θέση για τις εξελίξεις γύρω από το εμβόλιο της AstraZeneca και τις παρενέργειες που προκαλεί πήρε ο Μανώλης Δερμιτζάκης. Μέχρι στιγμής 15 χώρες έχουν αναστείλει τη χορήγησή του, με τον ΕΜΑ να συνεδριάζει εκτάκτως την Πέμπτη (18/3) για να εξετάσει το ζήτημα. Στην Ελλάδα η διαδικασία των εμβολιασμών συνεχίζεται κανονικά.

Όπως είπε επί του θέματος ο καθηγητής Γενετικής στην Ιατρική Σχολή της Γενεύης, Μανώλης Δερμιτζάκης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, “ο ΕΜΑ και ο ΠΟΥ είχαν δώσει μια πρώτη εικόνα και άποψη που καθησύχαζε πλήρως. Η δεύτερη εκτίμηση επί του εμβολίου, την οποία καλούνται να κάνουν δεν μπορεί να δείξει κάτι διαφορετικό”.

Μάλιστα, ο καθηγητής έκανε λόγο για εντελώς αντιπαραγωγικό πολιτικό παιχνίδι γύρω από την AstraZeneca. «Συνεχώς προκύπτουν στοιχεία τα οποία απορρίπτονται μετά» εξήγησε και κάλεσε τον κόσμο να ηρεμήσει αφού οι αριθμοί περιστατικών με παρενέργειες είναι όπως χαρακτηριστικά είπε «πολύ μακριά για να δικαιολογούν ακόμη και την ανησυχία, πόσο μάλλον και την αναστολή των εμβολιασμών».

Δερμιτζάκης για AstraZeneca: Ορθώς η Ελλάδα συνεχίζει να εμβολιάζει

Κατά τον καθηγητή η Ελλάδα ορθώς συνεχίζει να εμβολιάζει με το σκεύασμα της AstraZeneca αφού “ακόμα κι αν θεωρήσουμε ότι υπάρχει έστω μια λίγο μεγαλύτερη πιθανότητα παρενεργειών, οι αριθμοί είναι τόσο μικροί που κυμαίνονται στα επίπεδα των αλλεργικών αντιδράσεων”.

Αναφορικά με την επιδημιολογική κατάσταση της χώρας, ο κ. Δερμιτζάκης εκτίμησε πως βάσει δεδομένων τα χειρότερα έρχονται. “Βλέπουμε συνεχώς αύξηση των κρουσμάτων, καμία αλλαγή στα μέτρα, πολύ πιθανό αυτές οι γιορτές που έγιναν στο διάστημα της Καθαράς Δευτέρας και πριν θα οδηγήσουν σε νέα έκρηξη από μόνες τους πέρα από αυτή που ήδη έρχεται και την βλέπουμε”, είπε.

Ο Μανώλης Δερμιτζάκης

Ο Μανώλης Δερμιτζάκης

Δερμιτζάκης για AstraZeneca: Τι είπε ο Κικίλιας

Ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, σε δηλώσεις του για το ίδιο θέμα συνιστά ψυχραιμία και τονίζει πως «θα πρέπει να είμαστε νηφάλιοι και ψύχραιμοι». Επίσης, εξήγησε ότι «μέχρι να πει ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων κάτι διαφορετικό, συνεχίζουμε να εμβολιαζόμαστε κανονικά».

«Εμβολιαζόμαστε με όλα τα εμβόλια που έχει πει η Ευρώπη. Από την αρχή της διαδικασίας των εμβολιασμών εμπιστευόμαστε έναν θεσμό τον ΕΜΑ. Αυτός δίνει αδειοδοτήσεις, εμείς ακολουθούμε πιστά τις οδηγίες του και δεν έχει δώσει μέχρι στιγμής. Χθες μίλησε υπέρ του οφέλους των εμβολιασμών», είπε ο υπουργός μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments