Διεθνή

Κορωνοϊός Γερμανία: Παράλογη η χαλάρωση των μέτρων

Κορωνοϊός Γερμανία: Παράλογη η χαλάρωση των μέτρων
Κορωνοϊός Γερμανία: Η χώρα πλήττεται πλέον από τρίτο κύμα της πανδημίας.

Στη δίνη του κορωνοϊού συνεχίζει να βρίσκεται η Γερμανία, με την παράταση του lockdown να φαίνεται αναπόφευκτη. Τα κρούσματα εξακολουθούν να αυξάνονται ενώ την ίδια ώρα η χώρα έχει αναστείλει τους εμβολιασμούς με το εμβόλιο της AstraZeneca.

Κορωνοϊός Γερμανία: Δύσκολες οι συνθήκες για τους μη εμβολιασμένους

Όπως εκτιμά ο διακεκριμένος καθηγητής μικροβιολογίας, Κρίστιαν Ντρόστεν, η κατάσταση θα επιδεινωθεί μετά το Πάσχα (των Καθολικών, την 4η Απριλίου), κυρίως λόγω των ιδιαίτερα μεταδοτικών παραλλαγών του βασικού στελέχους του ιού. Προειδοποιεί μάλιστα ότι οι συνθήκες θα είναι ιδιαίτερα δύσκολες για τους μη εμβολιασμένους ηλικίας άνω των 50 ετών.

«Λίγο μετά το Πάσχα, η κατάσταση θα είναι και πάλι όπως ήταν αμέσως μετά τα Χριστούγεννα. Η επιδημιολογική κατάσταση στη χώρα δεν είναι καλή. Η πιο μεταδοτική παραλλαγή του ιού, η Β.1.1.7, εξαπλώνεται όλο και πιο πολύ, αυτή τη στιγμή αφορά τα τρία τέταρτα των περιπτώσεων», εξηγεί ο Ντρόστεν στο podcast της Ραδιοτηλεόρασης Βόρειας Γερμανίας (NDR).

Νωρίτερα, ο επιδημιολόγος του Ινστιτούτου, Ντιρκ Μπρόκμαν, είχε επισημάνει ότι τα τρέχοντα στοιχεία, τα οποία δείχνουν αύξηση των κρουσμάτων κατά 20% από την προηγούμενη εβδομάδα, σημαίνουν πως η χώρα πλήττεται πλέον από τρίτο κύμα της πανδημίας. Ο Μπρόκμαν χαρακτήρισε μεταξύ άλλων «απολύτως παράλογο το ενδεχόμενο να αποφασιστεί σε αυτή τη φάση χαλάρωση των μέτρων περιορισμού».

Κορωνοϊός Γερμανία

Κορωνοϊός Γερμανία

Κορωνοϊός Γερμανία: “Χρειαζόμαστε το εμβόλιο της AstraZeneca”

Αναφορικά με το εμβόλιο της AstraZeneca, η χορήγηση του οποίου έχει ανασταλεί σε πολλές χώρες, ο Κρίστιαν Ντρόστεν εκφράζει στο podcast του NDR τη λύπη του για τις εξελίξεις, ειδικά για την αναστολή χορήγησής του και για τις καθυστερήσεις στις παραδόσεις. “Προς το παρόν, θα πρέπει να σκεφτόμαστε ότι αυτό το εμβόλιο το χρειαζόμαστε”, σημειώνει, αλλά ταυτόχρονα αναφέρει ότι τα περιστατικά θρομβώσεων πρέπει οπωσδήποτε να ελεγχθούν.

Μάλιστα διευκρινίσει ότι “σε αυτό περιλαμβάνεται και η διερεύνηση άλλων πιθανών αιτίων”. Ωστόσο, δεν διατυπώνει άποψη για την απόφαση της κυβέρνησης να αναστείλει προσωρινά τη χρήση του εμβολίου, καθώς, όπως λέει, “δεν γνωρίζει τις λεπτομέρειες”.

Θυμίζουμε ότι η γερμανική κυβέρνηση δήλωσε τη Δευτέρα (15/3) ότι αναστέλλει τη χρήση του εμβολίου της AstraZeneca μετά τις νέες αναφορές επικίνδυνων θρομβώσεων. Το υπουργείο Υγείας της χώρας ανέφερε ότι η απόφαση ελήφθη προληπτικά μετά και από τη συμβουλή της εθνικής αρχής για τα εμβόλια, του Ινστιτούτου Paul Ehrlich, το οποίο ζήτησε περαιτέρω διερεύνηση των περιπτώσεων.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments