Ελλάδα

Αγοράκι Κρήτη: Δίνει “μάχη” για να κρατηθεί στη ζωή

Αγοράκι Κρήτη: Δίνει “μάχη” για να κρατηθεί στη ζωή
Αγοράκι Κρήτη: Η κατάσταση του παιδιού παραμένει κρίσιμη. Συνεχίζει να νοσηλεύεται στη ΜΕΘ Παίδων του ΠΑΓΝΗ.

Συγκλονιστική είναι η προσπάθεια που κάνει το δίχρονο αγοράκι από την Κρήτη για να κρατηθεί στη ζωή. Το απόγευμα της Τετάρτης (17/3) έπεσε σε βαρέλι με ασβεστόνερο και ενώ αρχικά θεωρούνταν νεκρό, ύστερα από τις προσπάθειες των γιατρών εμφάνισε παλμό.

Αγοράκι Κρήτη: Κρίσιμη η κατάστασή του

Σύμφωνα με τη Διοικήτρια της 7ης ΥΠΕ Κρήτης, Λένα Μπορπουδάκη, οι γιατροί από την πρώτη στιγμή ξεκίνησαν ανάταξη στο δίχρονο παιδί όπου συνεχίστηκε από τους διασώστες του ΕΚΑΒ και κατά τη διάρκεια της διαδικασίας ο μικρός εμφάνισε παλμό. Αμέσως διασωληνώθηκε από τους διασώστες και διακομίστηκε στη ΜΕΘ Παίδων του ΠΑΓΝΗ. Αυτή τη στιγμή, σύμφωνα με την κ. Λένα Μπορπουδάκη γίνεται μια τιτάνια προσπάθεια των γιατρών για να κρατηθεί το παιδί στη ζωή.

Από την μεριά του ο Διοικητής του ΠΑΓΝΗ, Γιώργος Χαλκιαδάκης, μιλώντας στο cretalive.gr, επιβεβαίωσε ότι το αγοράκι παρουσίασε σφυγμό και ότι εισήχθη στην ΜΕΘ Παίδων, με την κατάσταση του να χαρακτηρίζεται κάτι παραπάνω από σοβαρή. Όπως αναφέρεται στο ίδιο Μέσο ο γιατρός στο Κέντρο Υγείας Χάρακα προσπαθούσε επί σχεδόν δύο ώρες να επαναφέρει τον μικρό. Παρουσίασε σφυγμό μέσα στο ασθενοφόρο του Κέντρου Υγείας και άμεσα έσπευσε Όχημα Άμεσης Επέμβασης του ΕΚΑΒ με γιατρό και διασώστη. Ο γιατρός προχώρησε στην διασωλήνωση και συνόδευσε το παιδί μέχρι το νοσοκομείο στο Ηράκλειο.

Αγοράκι Κρήτη: Παρουσίασε σφυγμό μετά από ώρες

Αγοράκι Κρήτη: Παρουσίασε σφυγμό μετά από ώρες

Αγοράκι Κρήτη: Το χρονικό του συμβάντος

Όλα συνέβησαν σε χωριό του δήμου Αρχανών Αστερουσίων χτες το απόγευμα, περίπου στις 4:00.  Το αγοράκι μόλις 2 ετών ξέφυγε της προσοχής των γονιών του την ώρα που βρισκόταν έξω από το σπίτι τους. Όταν οι γονείς αντιλήφθηκαν την απουσία του παιδιού τους, ξεκίνησαν μαζί με άλλους συγγενείς να το ψάχνουν. Λίγη ώρα αργότερα το εντόπισαν μέσα σε ένα βαρέλι με ασβεστόνερο χωρίς τις αισθήσεις του.

Οι ίδιοι οι γονείς το μετέφεραν εσπευσμένα στο Κέντρο Υγείας Χάρακα με τους γιατρούς να διαπιστώνουν αρχικά τον θάνατό του. Οι πρώτες εκτιμήσεις ανέφεραν πως το παιδί πνίγηκε. Για το περιστατικό είχε ενημερωθεί η Aστυνομία που προχώρησε σε αυτοψία στον χώρο όπου βρέθηκε το παιδί. Αξίζει να σημειωθεί πως το μικρό αγόρι είναι αβάπτιστο και αποτελεί το τρίτο παιδί της οικογένειας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments