Ελλάδα

Άρση lockdown: Ανοίγουν κομμωτήρια – Καταργούνται τα 2 χιλιόμετρα

Άρση lockdown: Ανοίγουν κομμωτήρια – Καταργούνται τα 2 χιλιόμετρα
Άρση lockdown: Η προσαρμογή των μέτρων κρίνεται απαραίτητη λόγω της κούρασης των πολιτών. Τι θα ισχύει για τις μετακινήσεις τα Σαββατοκύριακα.

Τα κρούσματα αυξάνονται, το ΕΣΥ έχει ξεπεράσει τα όρια του και οι πολίτες έχουν κουραστεί από τα αυστηρά περιοριστικά μέτρα, με τους ειδικούς και την κυβέρνηση να καλούνται να πάρουν κρίσιμες αποφάσεις για το τι μέλλει γενέσθαι.

Άρση lockdown: Έρχονται μικρές προσαρμογές

Χθες ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, μίλησε για κάποιες αλλαγές στα μέτρα «ώστε να γίνουν εκ νέου ενεργοί οι πολίτες μας». Από την κυβέρνηση κάνουν λόγο για «βαλβίδα αποσυμπίεσης και εκτόνωσης των πολιτών, οι οποίοι βρίσκονται σε εγκλεισμό για μεγάλο διάστημα. Πρόκειται, ουσιαστικά, για μικρές προσαρμογές στα μέτρα και σε καμία περίπτωση για άνοιγμα και άρση του lockdown».

Έτσι, σύμφωνα με τις πληροφορίες, τα επόμενα 24ωρα αναμένεται να γίνουν γίνουν προσαρμογές. Αύριο, Παρασκευή 19 Μαρτίου, θα συνεδριάσει η Επιτροπή των Επιστημόνων και στο τραπέζι θα συζητηθεί οι αλλαγές να εφαρμοστούν από την επόμενη κιόλας ημέρα, δηλαδή από το Σάββατο 20 Μαρτίου. Αναλυτικά οι ειδικοί θα συζητήσουν για:

  • Την άρση της απαγόρευσης της κυκλοφορίας τα ΣΚ από τις 19:00 και τη μεταφορά της στις 21:00, όπως ισχύει και τις καθημερινές,
  • την κατάργηση του ορίου μετακινήσεων των 2 χιλιομέτρων,
  • το άνοιγμα των κομμωτηρίων, καταστημάτων περιποίησης νυχιών -πάντα με ραντεβού- αλλά και των αρχαιολογικών χώρων στις 22 Μαρτίου,
  • το άνοιγμα του λιανεμπορίου στις 29 Μαρτίου με αποστολή μηνύματος στο 13032, τρίωρης διάρκειας, για παραλαβή εκτός καταστήματος.
Άρση lockdown

Άρση lockdown

Επίσης, θα συζητηθεί η χρήση του κωδικού 6 στα SMS και για μετακίνηση σε άλλο δήμο και με αυτοκίνητο ή μηχανή. Σήμερα χρησιμοποιείται μόνο για μετακίνηση με τα πόδια ή με το ποδήλατο. Και τα δύο μέτρα εκτιμάται ότι θα περιορίσουν τις συγκεντρώσεις στα σπίτια και παράλληλα, καθώς και ο καιρός «ανοίγει», θα προσφέρουν μία ανάσα ελευθερίας στους πολίτες.

Άρση lockdown: Καθολικό άνοιγμα ως τα τέλη Απριλίου

Εφόσον το επιτρέψουν τα επιδημιολογικά δεδομένα η κυβέρνηση εκτιμά ότι θα ανοίξουν όλες οι δραστηριότητες μέχρι τα τέλη Απριλίου. Μάλιστα, εκτός από την λειτουργία της αγοράς και των σχολείων όλων των βαθμίδων, υπάρχουν σκέψεις και για το άνοιγμα της εστίασης σε εξωτερικό χώρο αλλά και των μετακινήσεων από νομό σε νομό. Προϋπόθεση είναι να έχουν «αποσυμπιεστεί» τα νοσοκομεία και να έχει χτιστεί ένα σημαντικό τείχος ανοσίας του πληθυσμού με τον εμβολιασμό.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments