Πολιτική

Βασίλης Κικίλιας: Επιστρατεύεται ο ιδιωτικός τομέας

Βασίλης Κικίλιας: Επιστρατεύεται ο ιδιωτικός τομέας
Βασίλης Κικίλιας: O υπουργός Υγείας ενημέρωσε για το εμβόλιο αλλά και τις εξελίξεις αναφορικά με την πανδημία που δοκιμάζει τη χώρα.

O υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας ενημέρωσε για την κλικαμακούμενη πίεση που ασκείται στο σύστημα υγείας, κυρίως στα νοσοκομεία της Αττικής. Την ίδια ώρα, τα κρούσματα, οι διασωληνωμένοι και οι νεκροί είναι στα ύψη μετά τη σημερινή ανακοίνωση του ΕΟΔΥ.

Ο κ. Κικίλιας τόνισε είμαστε στο χειρότερο σημείο, με ρεκόρ κρουσμάτων μετά από ρεκόρ τέστινγκ. «Ο αριθμός είναι από μόνος του αρκετός για να πιστοποιήσει την κατάσταση εκτάκτου ανάγκης για το σύστημα υγείας», ανέφερε χαρακτηριστικά. Ο υπουργός Υγείας δήλωσε αισιόδοξος, σημειώνοντας ότι «το τέλος της κρίσης είναι κοντά, η πορεία των εμβολιασμών είναι το κλειδί, θα επιτευχθεί ανοσία στις μεγαλύτερες ηλικίες και στις ευπαθείς ομάδες». Επισήμανε ότι έχουν διεξαχθεί 1.340.000 εμβολιασμοί, προσθέτοντας ότι εντός του Απριλίου θα ξεπεράσουμε το 1,5 εκατομμύριο εμβολιασμούς.

Βασίλης Κικίλιας: Ο ίδιος σημείωσε ότι οι ΜΕΘ Covid στην Αττική ανέρχονται σε 381 από 229 που αριθμούσαν πριν ένα μήνα

Στη συνέχεια ο Βασίλης Κικίλιας αναφέρθηκε στην κατάσταση του ΕΣΥ και τόνισε πως το σχέδιο έκτακτης ανάγκης περνά στην επόμενη φάση στην Αττική. «Όλη η Ελλάδα είναι και πάλι ένα ενιαίο σύστημα. Όπου και όταν χρειάζεται θα γίνονται διακομιδές ασθενών», σημείωσε και συνέχισε λέγοντας ότι ο ιδιωτικός τομέας παραχωρεί στην Αττική άλλες 550 κλίνες, οι οποίες είναι οι εξής:

  • Το Hellenic Health Care Group άλλες 300 κλίνες με όλο το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό τους.
  • Το ΙΑΣΩ ΑΕ Group άλλες 100 κλίνες με όλο το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό τους.

Μάλιστα, κλείνοντας ο υπουργός Υγείας είπε πως αν οι ιδιώτες γιατροί δεν ανταποκριθούν στο κάλεσμα του υπουργείου μέσα σε 48 ώρες, θα εισηγηθεί στον πρωθυπουργό επίταξη.

Υπενθυμίζεται ότι σε νοσοκομείο αποκλειστικά και μόνο για περιστατικά κορωνοϊού μετατρέπεται ο Ερυθρός Σταυρός. Σήμερα, Τετάρτη, ξεκίνησε η μεταφορά των νοσηλευόμενων ασθενών που δεν νοσούν από κορωνοϊό σε άλλα δημόσια νοσοκομεία της Αττικής.

Στην ενημέρωση συμμετέχει και ο πρόεδρος του ΕΚΑΒ-ΚΕΠΥ, Νίκος Παπαευσταθίου

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΕΚΑΒ-ΚΕΠΥ Νίκος Παπαευσταθίου, τόνισε οτι βρίσκονται σε 24ωρη συνεργασία και συντονισμό με όλα τα κέντρα προκειμένουν να παρέχουν βοήθεια σε ασθενείς όχι μόνο covid αλλά και άλλους ασθενείς. Οι διακομιδές τον ασθενώ είναι περίπου 61.000 μέσα σε ένα χρόνο λόγω covid. Τις τελευταίες 17 ημέρες έχουμε 7.500 διακομιδές ασθενών εκ των οποίων οι μισές είναι στο λεκανοπέδιο Αττικής. Περισσότεροι από 200 πολίτες μας την ημέρα στην Αττική διακομίζονται με covid, την στιγμή που η εισαγωγή τους για άλλες ασθένειες φθάνει τις 500.

Δείτε όλη την ενημέρωση:

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments