Ελλάδα

Ερρίκος Ντυνάν: Να ενταχθεί στη μάχη κατά του κορωνοϊού

Ερρίκος Ντυνάν: Να ενταχθεί στη μάχη κατά του κορωνοϊού
Ερρίκος Ντυνάν: Την ανάγκη να μπει το Ερρίκος Ντυνάν στην μάχη κατά της πανδημίας υπογράμμισε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Θανάσης Παπαχριστόπουλος.

Έκκληση του Θανάση Παπαχριστόπουλου για ένταξη του Νοσοκομείου Ερρίκος Ντυνάν στην μάχη κατά του Covid. Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ σε παρέμβασή του Στο Κόκκινο ανέφερε ότι 124 ασθενείς είναι εκτός ΜΕΘ. Την άμεση επίταξη του Ερρίκος Ντυνάν την έχει ζητήσει πολλές φορές ο ΣΥΡΙΖΑ, στο πλαίσιο των αναγκών των ΜΕΘ.

Συγκεκριμένα, ανέφερε «Το Ερρίκος Ντυνάν υπολειτουργεί. Αυτή τη στιγμή έχει πληρότητα στο 30%, ένα υπερσύγχρονο Νοσοκομείο που διαθέτει 26 κλίνες ΜΕΘ και 8 κλίνες ΜΑΦ.  34 κλίνες στο σύνολο που θα μπορούσαν να ξελασπώσουν το σύστημα. Εντάσσοντας το μαζί με τους 1000 εργαζόμενούς του στο ΕΣΥ».

Η επίκαιρη ερώτηση

Υπενθύμισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ κι οι αρμόδιοι τομεάρχες Υγείας, Ανδρέας Ξανθός και Δώρα Αυγέρη, έχουν κάνει επίκαιρη ερώτηση προς τον υπουργό Υγείας, προκειμένου όπως είπε, να απαντηθεί γρήγορα, επειδή είναι επείγον και εκφράζεται κραυγή αγωνίας απο τους γιατρούς.

«Με την πρόσληψη 75 νοσηλευτών και γιατρών 4 ειδικοτήτων όπως προτείνει η ΟΕΝΓΕ, μπορεί πολύ γρήγορα, μέσα σε 3-4 ημέρες να ενταχθεί στη μάχη και να ξελασπώσει το σύστημα, τουλάχιστον για τον επόμενο μήνα, σώζοντας  ανθρώπους που βρίσκονται με αναπνευστήρα στα ράντζα» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ανδρέας Ξανθός: «Να επιταχθεί τώρα το «Ερρίκος Ντυνάν»

Ο πρώην υπουργός έχει αναφέρει πολλές φορές ότι θα πρέπει να επιταχθεί το νοσοκομείο. Μάλιστα έχει καταθέσει και επίκαιρη ερώτηση προς τον αρμόδιο υπουργό. Στην ερώτηση αναφέρει: “Αντί λοιπόν το Υπουργείο Υγείας να υιοθετήσει την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για επίταξη του «Ερρίκος Ντυνάν» και την ενσωμάτωσή του στο ΕΣΥ ως νοσοκομείο covid (βλ. επίκαιρη ερώτηση που κατατέθηκε στην Βουλή 8/3), επέλεξε την περιορισμένη συνεργασία με δύο μεσαίας δυναμικότητας ιδιωτικά θεραπευτήρια (συνολικά διαθέτουν 180 κλίνες και 6 κρεβάτια ΜΕΘ, ενώ το «Λητώ» δεν έχει καθόλου τμήματα παθολογικά, πνευμονολογικά κλπ), διακινδυνεύοντας αυτή να εξελιχθεί σε «φιάσκο», όπως και η «επίταξη στα χαρτιά» των 2 ιδιωτικών κλινικών της Θεσσαλονίκης που δεν απέτρεψε την υγειονομική τραγωδία του περασμένου Νοεμβρίου.”

Και συνεχίζει με το ερώτημα: “Συζητά το Υπουργείο Υγείας το ενδεχόμενο επίταξης του «Ερρίκος Ντυνάν» και αξιοποίησης του στην αντιμετώπιση περιστατικών covid-19; Και με ποιους όρους ;     Υπάρχει σχέδιο για την εμπλοκή άλλων ιδιωτικών κλινικών της Αττικής στη διαχείριση της πανδημίας ή επιμένει το Υπουργείο στη συμφωνία με τους κλινικάρχες;” Ερρίκος Ντυνάν

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments