Video

Χατζηφραγκέτα: Πηγαίναμε στα live μας με μία ξεκούρδιστη κιθάρα

Χατζηφραγκέτα: Πηγαίναμε στα live μας με μία ξεκούρδιστη κιθάρα
Χατζηφραγκέτα: «Πηγαίναμε στα live μας με μία κιθάρα και αυτή ξεκούρδιστη», αποκάλυψαν οι Χατζηφραγκέτα, το ελληνικό μουσικό ντουέτο που ξεκίνησε το 2007.

Οι Χατζηφραγκέτα και ο Γιάννης Γιοκαρίνης εμφανίστηκαν στο «Μουσικό Κουτί» σε ένα αφιέρωμα προς τιμήν του Λουκιανού Κηλαηδόνη και του Παύλου Σιδηρόπουλου. Ο Λουκιανός Κηλαηδόνης «ήρθε» λοιπόν, στο «Μουσικό κουτί» με τη «Νύχτα καταστροφής» από τους Χατζηφραγκέτα και ο Παύλος Σιδηρόπουλος με το «Αν ήσουν φίλος» από τον Γιάννη Γιοκαρίνη.

Ήταν ένα δίωρο αφιερωμένο στους νοσταλγούς του ροκ εντ ρολ από την ΕΡΤ1 που προβλήθηκε το βράδυ της Τετάρτης 17 Μαρτίου στις 22:00. Ο Νίκος Πορτοκάλογλου και η Ρένα Μόρφη είχαν καλεσμένους τον «αειθαλή» ροκά Γιάννη Γιοκαρίνη και τους Βαγγέλη Χατζηγιάννη και Πάνο Φραγκιαδάκη, που ενώνοντας τα επίθετά τους, δημιούργησαν το ανατρεπτικό συγκρότημα ΧατζηΦραγκέτα. Η παρέα ήταν «εκρηκτική», κάτι που «βγήκε» βέβαια και στα τραγούδια που ερμήνευσαν.

Χατζηφραγκέτα: Μια «εκρηκτική» παρέα

«Ο πάντα μετρημένος», που τραγούδησαν για πρώτη φορά πριν από χρόνια οι ΦΑΤΜΕ, δεν χρειάστηκε ιδιαίτερες συστάσεις. Ο Νίκος Πορτοκάλογλου, που έχει γράψει και συνθέσει το κομμάτι, πήρε θέση πίσω από το μικρόφωνο σε μια ρεμπέτικη διασκευή με τον Βαγγέλη Χαζηγιάννη να τον συνοδεύει στον μπαγλαμά. Εξαιρετικό ήταν και το jukebox της εκπομπής με την μπάντα του «Μουσικού Κουτιού» να εκτελεί διασκευές.

Παράλληλα, ο Λουκιανός Κηλαηδόνης «ήρθε» με τη «Νύχτα καταστροφής» από τους Χατζηφραγκέτα και ο Παύλος Σιδηρόπουλος με το «Αν ήσουν φίλος» από τον Γιάννη Γιοκαρίνη. Η παρέα ένωσε τις φωνές της στον «Πασατέμπο» του Μανώλη Χιώτη, στο «Ψύλλοι στα αυτιά μου» του Τόλη Βοσκόπουλου, στο περίφημο άσμα του Γιοβάν Τσαούς «Πέντε μάγκες στον Περαία» και στο παραδοσιακό «Γιαλό – Γιαλό».

«Είμαι πολύ τυχερός που τον συνάντησα και έπαιξα μαζί του. Θυμάμαι ήμασταν με τους 2002GR και έπρεπε να τον συνοδεύσουμε σε κάποιο μαγαζί, έρχεται και με το που μπαίνει μέσα βλέπει τον μπασίστα μας, που φορούσε ένα μπλουζάκι με έναν ταύρο, το ζώδιό του, και του λέει: Ρε, γιατί έβαλες τον ταύρο, για να σε φοβηθώ;. Εγώ είχα αγχωθεί και όλοι μας βέβαια, και του λέω: Δάσκαλε έχεις φέρει παρτιτούρες για να παίξουμε;. Και βάζει τα γέλια… Τι παρτιτούρες ρε πιτσιρίκο;, μου απαντάει γελώντας. Μίκυ Μάους σάς έχω φέρει, να διαβάσετε! Παίξαμε το βράδυ χωρίς πρόβα, δεν κάναμε ούτε μία. Μου είπε, θα κοιτάς εμένα και τίποτα άλλο, θα με κοιτάς και θα λες στους μουσικούς ό,τι νομίζεις εσύ… Παίξαμε και νόμισα ότι έπαιξα με τον Mick Jagger, έπαθα πλάκα μαζί του…», αποκάλυψε ο Γιάννης Γιοκαρίνης.

Χατζηφραγκέτα: «Εμείς ξεκινήσαμε πολύ μικροί να τραγουδάμε και πολύ άσχετοι»

«Όταν γράφουμε τραγούδια, το κριτήριο είναι να γελάμε…», εξομολογήθηκαν οι Χατζηφραγκέτα. «Η φιλία μας ξεκίνησε από… συμφέρον! Ο Βαγγέλης ήταν ο ανεκδοτάκιας, ο… διάολος της τάξης! Κάναμε παρέα και φασαρία μαζί και αυτό μας ένωσε», φανέρωσε με χιούμορ ο Πάνος Φραγκιαδάκης. «Εμείς ξεκινήσαμε πολύ μικροί να τραγουδάμε και πολύ άσχετοι! Δηλαδή, ούτε ξέραμε να ακούμε, ούτε να παίζουμε, ούτε να τραγουδάμε! Πηγαίναμε στα live μας με μία κιθάρα και αυτή ξεκούρδιστη», συμπλήρωσε ο Βαγγέλης Χατζηγιάννης.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments