Ελλάδα

Αγοράκι Κρήτη: Έφυγε από τη ζωή ο 2χρονος που βρέθηκε στο βαρέλι

Αγοράκι Κρήτη: Έφυγε από τη ζωή ο 2χρονος που βρέθηκε στο βαρέλι
Αγοράκι Κρήτη: Πάλεψε στην ΜΕΘ Παίδων του ΠΑΓΝΗ αλλά "έσβησε" αργά το βράδυ της Πέμπτης.

Θρήνος στην Κρήτη. Το 2χρονο αγοράκι που έπεσε σε βαρέλι με ασβεστόνερο έφυγε από τη ζωή αργά το βράδυ της Πέμπτης (18/3). Αρχικά θεωρούνταν νεκρό, ύστερα από τις προσπάθειες των γιατρών εμφάνισε παλμό και νοσηλεύτηκε στο ΠΑΓΝΗ, όπου και άφησε την τελευταία του πνοή.

Αγοράκι Κρήτη: «Βαριά κατάσταση και την κακή πρόγνωση»

Το παιδί, όπως αναφέρουν τα Μέσα της Κρήτης έδωσε τεράστια μάχη, ωστόσο λίγο μετά τα μεσάνυχτα εξέπνευσε, παρά τις προσπάθειες των γιατρών να το κρατήσουν στη ζωή.  Νωρίτερα μέσα στη μέρα, το νοσοκομείο σε ανακοίνωσή του ανέφερε πως «παρά την πολλαπλή υποστήριξη με όλα τα μέσα, η ανταπόκριση του ασθενή είναι φτωχή. Σημειώνεται ότι υπάρχει συνεχής επικοινωνία με τους γονείς του παιδιού οι οποίοι ενημερώθηκαν για την βαριά κατάσταση και την κακή πρόγνωση».

Αγοράκι Κρήτη

Αγοράκι Κρήτη: Έφυγε από τη ζωή ο 2χρονος που βρέθηκε στο βαρέλι

Αγοράκι Κρήτη: Το χρονικό του συμβάντος

Όλα συνέβησαν σε χωριό του δήμου Αρχανών Αστερουσίων το απόγευμα της Τετάρτης (17/3), περίπου στις 4:00. Το αγοράκι μόλις 2 ετών ξέφυγε της προσοχής των γονιών του την ώρα που βρισκόταν έξω από το σπίτι τους. Όταν οι γονείς αντιλήφθηκαν την απουσία του παιδιού τους, ξεκίνησαν μαζί με άλλους συγγενείς να το ψάχνουν. Λίγη ώρα αργότερα το εντόπισαν μέσα σε ένα βαρέλι με ασβεστόνερο χωρίς τις αισθήσεις του.

Αμέσως ο μικρός μεταφέρθηκε χωρίς κανένα σημάδι ζωής στο Κέντρο Υγείας Χάρακα. Εκεί οι γιατροί του Κέντρου Υγείας «έπεσαν» στην κυριολεξία πάνω του, προσπαθώντας να τον επαναφέρουν. Επί 2 ώρες και 40 λεπτά ο μικρός δεν ανταποκρινόταν, όμως στο καρδιογράφημα έγινε η ανατροπή και η θλίψη μετατράπηκε σε χαρά. Ενώ όλοι θεωρούσαν πως το παιδί είναι νεκρό, ο διασώστης του ΕΚΑΒ κατάφερε να του επαναφέρει τον σφυγμό.

Έτσι, το παιδί διασωληνώθηκε το βράδυ της Τετάρτης καθ’ οδόν για το ΠΑΓΝΗ. Παρέμεινε στη ΜΕΘ Παίδων, όμως, παρά τις προσπάθειες όλου του προσωπικού της Μονάδας, άφησε την τελευταία του πνοή λίγο πριν τη μία τα ξημερώματα, καθώς εξ αρχής η κατάσταση της υγείας του ήταν εξαιρετικά σοβαρή. Η απίστευτη δύναμή του για να κρατηθεί στη ζωή όλες αυτές τις ώρες εξέπληξε γιατρούς, νοσηλευτές και διασώστες του ΕΚΑΒ.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments