Ελλάδα

Ενίσχυση ΕΣΥ: Πενήντα ιδιώτες γιατροί έχουν ανταποκριθεί

Ενίσχυση ΕΣΥ: Πενήντα ιδιώτες γιατροί έχουν ανταποκριθεί
Ενίσχυση ΕΣΥ: Σήμερα εκπνέει η προθεσμία των 48 ωρών για στήριξη στο ΕΣΥ των ιδιωτών γιατρών. Τι αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ΙΣΑ.

Την ενίσχυση του ΕΣΥ από ιδιώτες γιατρούς έχουν ζητήσει υπουργείο Υγείας και ΙΣΑ, καθώς τα νοσοκομεία που νοσηλεύουν περιστατικά κορωνοϊού έχουν ξεπεράσει τα όριά τους. Ωστόσο, η ανταπόκριση δεν είναι η αναμενόμενη.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών (ΙΣΑ), πενήντα ιδιώτες γιατροί, μέλη του Συλλόγου ανταποκρίθηκαν μέχρι στιγμής στην έκκληση του υπουργείου Υγείας να συνδράμουν το Εθνικό Σύστημα Υγείας στη μάχη που δίνει κατά της πανδημίας. Θυμίζουμε ότι σήμερα εκπνέει η προθεσμία των 48 ωρών για στήριξη στο ΕΣΥ των ιδιωτών γιατρών, δηλαδή για πνευμονολόγους, παθολόγους και γενικούς γιατρούς.

Ενίσχυση ΕΣΥ: Κρίσιμο να μην αποδυναμωθεί περαιτέρω η Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας

Με τη σημερινή ανακοίνωσή του ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών, καλεί τα μέλη του να ανταποκριθούν στην έκκληση για στήριξη του ΕΣΥ και τονίζει ωστόσο, ότι είναι κρίσιμο να μην αποδυναμωθεί περαιτέρω η Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας και να παραμείνουν ανοιχτά τα ιατρεία της γειτονιάς. Παράλληλα, ζητά από το υπουργείο Υγείας «στον σχεδιασμό του να λάβει υπόψη του την ανάγκη να παραμείνει ισχυρή η Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, για να μείνουν ανοιχτά τα ιατρεία της γειτονιάς και να συνεχίσει η απρόσκοπτη παρακολούθηση των χρονίως πασχόντων και να μη προβεί σε ενέργειες που μπορεί να αποβούν εις βάρος της δημόσιας υγείας».

ΜΕΘ

Σημειώνεται ότι στην ενημέρωση της Τετάρτης (17/3) ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, αναφέρθηκε στην κατάσταση του ΕΣΥ και τόνισε πως το σχέδιο έκτακτης ανάγκης περνά στην επόμενη φάση στην Αττική. «Όλη η Ελλάδα είναι και πάλι ένα ενιαίο σύστημα. Όπου και όταν χρειάζεται θα γίνονται διακομιδές ασθενών», σημείωσε και συνέχισε λέγοντας ότι ο ιδιωτικός τομέας παραχωρεί στην Αττική άλλες 550 κλίνες, οι οποίες είναι οι εξής:

  • Το Hellenic Health Care Group άλλες 300 κλίνες με όλο το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό τους.
  • Το ΙΑΣΩ ΑΕ Group άλλες 100 κλίνες με όλο το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό τους.

Μάλιστα, είπε πως αν οι ιδιώτες γιατροί δεν ανταποκριθούν στο κάλεσμα του υπουργείου μέσα σε 48 ώρες, θα εισηγηθεί στον πρωθυπουργό επίταξη. Υπενθυμίζεται ότι σε νοσοκομείο αποκλειστικά και μόνο για περιστατικά κορωνοϊού μετατρέπεται ο Ερυθρός Σταυρός. Σήμερα, Τετάρτη, ξεκίνησε η μεταφορά των νοσηλευόμενων ασθενών που δεν νοσούν από κορωνοϊό σε άλλα δημόσια νοσοκομεία της Αττικής.

Μια μέρα μετά, ο υπουργός παρουσιάστηκε δυσαρεστημένος από τη μικρή ανταπόκριση των γιατρών στο αίτημά του. Μόλις μερικές δεκάδες φέρονται να έχουν τεθεί εθελοντικά στη διάθεση του Εθνικού Συστήματος Υγείας, προκειμένου να συνδράμουν τις προσπάθειές του και, όπως γίνεται εύκολα κατανοητό, οι επόμενες ώρες χαρακτηρίζονται κρίσιμες.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments