Αθλητισμός

Στέφανος Τσιτσιπάς: Στον τελικό του Mexican Open

Στέφανος Τσιτσιπάς: Στον τελικό του Mexican Open
Στέφανος Τσιτσιπάς: Την πρόκρισή του στον τελικό του Mexican Open εξασφάλισε ο Στέφανος Τσιτσιπάς. Θα αντιμετωπίσει τον Αλεξάντερ Ζβέρεφ.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς, μετά τους Περ, Ίσνερ και Αλιασίμ, συνέχισε να εντυπωσιάζει στην παρθενική του συμμετοχή στο Ακαπούλκο, νικώντας 6-1, 6-3 τον 19χρονο Ιταλό, Λορένζο Μουσέτι, έπειτα από 77′ αγώνα. Έτσι εξασφάλισε την πρόκριση στον τελικό του Abierto Mexicano. Ο Έλληνας τενίστας είναι ο είναι ο πρώτος Έλληνας που έχει μπει στους 100 καλύτερους τενίστες παγκοσμίως.

Εκεί θα αντιμετωπίσει αύριο (05:00) τον Γερμανό Αλεξάντερ Ζβέρεφ, ο οποίος λίγο νωρίτερα  νίκησε  με 6-4, 7-6(5) τον συμπατριώτη του, Ντόμινικ Κέπφερ. Ο Τσιτσιπάς έχει εξαιρετική παράδοση απέναντι στον Ζβέρεφ, μετρώντας πέντε νίκες σε έξι αναμετρήσεις. Είχε χάσει τον πρώτο αγώνα από τον Γερμανό σε επίπεδο ATP Tour, στην Ουάσινγτον το 2018, αλλά στη συνέχεια πανηγύρισε πέντε νίκες, με πιο πρόσφατη στο ATP Cup 2020.

Στέφανος Τσιτσιπάς

Στέφανος Τσιτσιπάς

Στέφανος Τσιτσιπάς: Η πορεία του αγώνα

Ο Έλληνας τενίστας μπήκε αποφασισμένος από την αρχή του αγώνα, εκμεταλλεύτηκε κάθε ευκαιρία που του παρουσιάστηκε και με ένα αψεγάδιαστο σετ έκανε εύκολα το 1-0 με 6-1. Ο Μουσέτι έδειχνε να αντιμετωπίζει πρόβλημα στους κοιλιακούς, πήρε ιατρικό ταιμ άουτ, εμφανίστηκε καλύτερος στο δεύτερο σετ, αλλά ούτε αυτό ήταν αρκετό.

Με υπομονή στο παιχνίδι του ο Τσιτσιπάς έκανε δύο break στο έβδομο και ένατο game του σετ και έκλεισε το ματς κατακτώντας το δεύτερο σετ με 6-3. Ο Στεφ ολοκλήρωσε τον αγώνα με 23 winners, ενώ είχε μόλις 11 αβίαστα λάθη. Έτσι, ο Στέφανος Τσιτσιπάς προκρίθηκε στον πρώτο του φετινό τελικό και 13ό συνολικά της καριέρας του και θα διεκδικήσει τον έκτο του τίτλο και τον πρώτο σε 500άρι τουρνουά.

Στέφανος Τσιτσιπάς

Στέφανος Τσιτσιπάς

Στέφανος Τσιτσιπάς: «Είμαι πολύ κοντά στο πρώτο μου μεγάλο τρόπαιο»

«Αυτά που έχουν επιτύχει οι κορυφαίοι του τένις, είναι ένα εξαιρετικό παράδειγμα για τη νεότερη γενιά για να δείξουμε τι μπορούμε να επιτύχουμε ως παίκτες και αθλητές στο ATP Tour. Υπάρχουν τόσοι πολλοί σπουδαίοι παίκτες με διαφορετικές προσωπικότητες και ικανότητες. Θα έχουμε καταπληκτικές μάχες μεταξύ μας στο μέλλον. Αυτό είναι που θα κάνει το άθλημά μας τόσο συναρπαστικό στο μέλλον, για να δούμε όλα αυτά τα διαφορετικά πρόσωπα και όλες αυτές τις διαφορετικές παραλλαγές των παικτών να προωθούν το άθλημα, με τρόπο που δεν έχει γίνει πριν», είχε τονίσει πρόσφατα ο Τσιτσιπάς.

«Είμαι πολύ κοντά στο πρώτο μου μεγάλο τρόπαιο. Νομίζω ότι αυτό που λείπει για να πάρω ένα Grand Slam είναι πιθανώς λίγο περισσότερη εμπειρία. Χρειάζομαι λίγο περισσότερη αυτοπεποίθηση όταν αντιμετωπίζω αυτούς τους παίκτες. Δεν βλέπω κανένα λόγο να μην συνεχίσω να προσπαθώ και να φτάσω ξανά σε ημιτελικό του Grand Slam, να μάθω από τις προηγούμενες εμπειρίες μου και να το κάνω χωρίς φόβο.»

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments