Θέσεις Εργασίας

ΟΑΕΔ: Το πρόγραμμα που προσφέρει 3.500 θέσεις σε ανέργους

ΟΑΕΔ: Το πρόγραμμα που προσφέρει 3.500 θέσεις σε ανέργους
ΟΑΕΔ: Αφορά πτυχιούχους ανέργους 22-29 ετών σε επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα, διάρκειας 10 μηνών.

Αφορά πτυχιούχους ανέργους 22-29 ετών σε επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα, διάρκειας 10 μηνών, και είναι ένα από τα ανοιχτά προγράμματα του ΟΑΕΔ.

ΟΑΕΔ: Ποιοι οι δικαιούχοι και ωφελούμενοι του προγράμματος

Δικαιούχοι είναι όλες οι ιδιωτικές επιχειρήσεις και γενικά εργοδότες του ιδιωτικού τομέα που ασκούν τακτικά οικονομική δραστηριότητα σε όλη τη χώρα. Απαραίτητη προϋπόθεση για την ένταξη μίας επιχείρησης στο πρόγραμμα είναι να μην έχει προβεί σε μείωση του προσωπικού της κατά τη διάρκεια του τριμήνου πριν την ημερομηνία υποβολής της εντολής κενής θέσης.

Ωφελούμενοι του προγράμματος είναι άνεργοι πτυχιούχοι ανωτάτων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων πανεπιστημιακού και τεχνολογικού τομέα ηλικίας 22 έως 29ετών, εγγεγραμμένοι στο μητρώο ανέργων του ΟΑΕΔ κατά την υπόδειξή τους από το αρμόδιο ΚΠΑ2 στο οποίο έχει αναρτηθεί η εντολή κενής θέσης από την επιχείρηση που θα ενταχθεί στο πρόγραμμα.

ΟΑΕΔ: Ποιες οι προϋποθέσεις συμμετοχής και τα κριτήρια

Άνεργοι πτυχιούχοι ανώτατων πανεπιστημιακών και τεχνολογικών ιδρυμάτων, νοούνται οι κάτωθι κατηγορίες: πτυχιούχοι τριτοβάθμιας εκπαίδευσης (ανώτατων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων πανεπιστημιακού ή τεχνολογικού τομέα) ή απόφοιτοι που διαθέτουν βεβαίωση επιτυχούς περάτωσης των σπουδών τους, ηλικίας 22 έως 29 ετών (να έχουν συμπληρώσει δηλαδή έως και το 29ο έτος της ηλικίας τους και να διανύουν το30ο έτος κατά την ημερομηνία υπόδειξής τους από την αρμόδια υπηρεσία) πτυχιούχοι σχολών της αλλοδαπής που διαθέτουν βεβαίωση ισοτιμίας και αντιστοιχίας, όπου απαιτείται, από το ΔΟΑΤΑΠ.

Τι ισχύει για του πτυχιούχους της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Πτυχιούχοι της Ε.Ε. θα πρέπει να διαθέτουν:

  • βεβαίωση ισοτιμίας και αντιστοιχίας, όπου απαιτείται, από τον ΔΟΑΤΑΠ στην περίπτωση που δεν υπάρχει
  • άδεια άσκησης επαγγέλματος από τη χώρα προέλευσης του πτυχίου
  • βεβαίωση αναγνώρισης των επαγγελματικών προσόντων ή άδεια άσκησης επαγγέλματος που εκδίδεται από τις αρμόδιες αρχές και γενικότερα σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία.

Υπενθυμίζεται ότι, στην επιχορήγηση του μισθολογικού και μη μισθολογικού κόστους συμπεριλαμβάνονται και τα αντίστοιχα δώρα Χριστουγέννων και Πάσχα και του επιδόματος αδείας.

ΟΑΕΔ: Ποια τα ποσά της επιχορήγησης

Η επιδότηση του προγράμματος ανέρχεται στο 75% του μηνιαίου μισθολογικού και μη μισθολογικού κόστους με ανώτατο όριο τα750 € μηνιαία.

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments