Ελλάδα

Εξαδάκτυλος για επίταξη: Να συνδράμουμε όλοι όπως μπορούμε

Εξαδάκτυλος για επίταξη: Να συνδράμουμε όλοι όπως μπορούμε
Εξαδάκτυλος για επίταξη: Την επιστράτευση των ιδιωτών γιατρών σχολίασε ο Πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου τονίζοντας πως "όλοι οι γιατροί πρέπει να πράξουν το καθήκον τους".

Την επίταξη των ιδιωτών γιατρών που ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας νωρίτερα σήμερα σχολίασε ο Αθανάσιος Εξαδάκτυλος. Όπως σημείωσε ο Πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ) «τις δύσκολες αυτές ώρες που διανύει η χώρα μας λόγω της πανδημίας, πρέπει όλοι μας να πράξουμε το καθήκον μας χωρίς δεύτερη σκέψη και να συνδράμουμε με όποιο τρόπο μπορούμε στην αντιμετώπιση της υγειονομικής κρίσης».

Εξαδάκτυλος: Η έκκληση για γιατρούς έγινε τελευταία ώρα

Νωρίτερα, ο αντιπρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Παύλος Καψαμπέλης, χαρακτήρισε λανθασμένη και αχρείαστη την επιστράτευση γιατρών για να προσφέρουν στη μάχη κατά του κορωνοϊού στα δημόσια νοσοκομεία. Mιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο κ. Καψαμπέλης είπε ότι “εννοείται πως οι ιατροί θα πάνε στα νοσοκομεία μετά την επίταξη αλλά αυτό δεν μπορεί να κρατήσει πολύ περισσότερο από μια εβδομάδα με δέκα ημέρες”.

Πρόσθεσε ακόμη ότι “οι ιδιώτες γιατροί προσφέρουν από την πρώτη στιγμή στο Σύστημα Υγείας με διάφορες μορφές όχι μόνο στην Αθήνα αλλά και στην υπόλοιπη Ελλάδα. Η έκκληση για γιατρούς έγινε τελευταία ώρα. Ο ΠΙΣ αφού συνεδρίασε κατέθεσε συγκεκριμένες προτάσεις”.

Επίσης, ο κ. Καψαμπέλης είπε ότι οι ιδιώτες γιατροίψέχουν κάποιες δεσμεύσεις ο καθένας ενώ νοσηλεύουν 1.500 με 2000 άτομα το μήνα. “Ο ΠΙΣ δεν έχει μέλη ιατρούς αλλά Συλλόγους. Για την Αττική οι Ιατρικοί Σύλλογοι Αθηνών και Πειραιώς θα οργανώσουν τα μέλη τους” εξήγησε.

O Αθανάσιος Εξαδάκτυλος

O Αθανάσιος Εξαδάκτυλος

Υπενθυμίζεται ότι τα φύλλα πορείας για την επιστράτευση ιδιωτών γιατρών ώστε να συνδράμουν το ΕΣΥ για την αντιμετώπιση της πανδημίας είναι έτοιμα. Τα φύλλα πορείας θα αποσταλούν σε 206 συμβεβλημένους με τον ΕΟΠΥΥ γιατρούς  κάτω των 60 ετών, των ειδικοτήτων Παθολόγων, Πνευμονολόγων και Γενικών Ιατρών στην Αττική, οι οποίοι επιτάσσονται για ένα μήνα. Σε ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, ανέφερε χαρακτηριστικά:

«Το Υπουργείο Υγείας απηύθυνε επί εβδομάδες πρόσκληση – έκκληση προς τους ιδιώτες ιατρούς, για την ενίσχυση των Νοσοκομείων του Ε.Σ.Υ. στο τρίτο σφοδρό κύμα της πανδημίας COVID-19. Δυστυχώς, πολύ μικρός αριθμός ιδιωτών ιατρών προσήλθε. Τους ευχαριστούμε. Λαμβάνοντας υπ’ όψιν τις έκτακτες συνθήκες και την επιτακτική ανάγκη περίθαλψης των συνανθρώπων μας, το Υπουργείο Υγείας προβαίνει σε επίταξη προσωπικών υπηρεσιών ιατρών των ειδικοτήτων Παθολόγων, Πνευμονολόγων και Γενικών Ιατρών στην Αττική».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments