Ελλάδα

Cisco: Δεν μοιραζόμαστε τα δεδομένα των χρηστών μας με τρίτους

Cisco: Δεν μοιραζόμαστε τα δεδομένα των χρηστών μας με τρίτους
Cisco: «Οποιαδήποτε υποστήριξη ή τεχνικά δεδομένα που συλλέγονται, διαγράφονται και χρησιμοποιούνται μόνο για την παροχή υπηρεσιών στους χρήστες μας», αναφέρει η εταιρεία.

Θέση πήρε η Cisco Webex για την τηλεκπαίδευση και τα δημοσιεύματα, τα οποία θέλουν το υπουργείο Παιδείας να έδωσε πρόσβαση σε 1,5 εκατομμύρια προσωπικά δεδομένα, μαθητών, εκπαιδευτικών και σχολείων, γεγονός που έχει ξεσπάσει κόντρα ανάμεσα στην κυβέρνηση και τον ΣΥΡΙΖΑ.

Cisco: Δεν διεξάγουμε δραστηριότητες δημιουργίας προφίλ με τα δεδομένα αυτά

Όπως αναφέρει σε δήλωση της η Έλενα Πρασσάκη, διευθύντρια Μάρκετινγκ και Επικοινωνίας της Cisco, Ελλάδα – Κύπρος – Μάλτα, «στην Cisco (Webex) δεσμευόμαστε για το σεβασμό του απόρρητου των προσωπικών δεδομένων των χρηστών μας, σύμφωνα με τη νομοθεσία περί προστασίας δεδομένων της ΕΕ. Δεν χρησιμοποιούμε για εμπορικούς σκοπούς και δεν μοιραζόμαστε με οποιονδήποτε άλλο τρόπο, τα προσωπικά δεδομένα των χρηστών μας σε τρίτα μέρη και δεν διεξάγουμε δραστηριότητες δημιουργίας προφίλ με τα δεδομένα αυτά».

Επίσης, πρόσθεσε: «Οποιαδήποτε υποστήριξη ή τεχνικά δεδομένα που συλλέγονται, όπως περιγράφεται στη βασική συμφωνία προστασίας δεδομένων, διαγράφονται και χρησιμοποιούνται μόνο για την παροχή υπηρεσιών στους χρήστες μας. Κατά τη διάρκεια της παγκόσμιας πανδημίας, το Υπουργείο Παιδείας χρησιμοποιεί το Cisco Webex για τη διεξαγωγή της διαδικτυακής εκπαίδευσης για χιλιάδες μαθητές.

Οποιεσδήποτε πληροφορίες από έναν χρήστη που συμμετέχει στην υπηρεσία Webex χρησιμοποιούνται, συλλέγονται και αποθηκεύονται, σύμφωνα με τους νόμους περί προστασίας δεδομένων της ΕΕ και τα Διεθνή Πρότυπα Ασφάλειας στον κυβερνοχώρο (ISO 27001, ISO27017, ISO27018, ISO27701 συμπεριλαμβανομένων των SOC 2 Type II, SOC 3 and C5) και ασφαλώς δεν χρησιμοποιούνται για τη δημιουργία προφίλ ή την κοινή χρήση των δεδομένων των χρηστών με οποιονδήποτε τρίτο μέρος. Επιπλέον, το Cisco Webex υποστηρίζει την κορυφαία στην αγορά κρυπτογράφηση end-to-end, παρέχοντας στους χρήστες μας και στα δεδομένα τους, την πλέον σύγχρονη αρχιτεκτονική ασφάλειας».

Cisco

Cisco: Δεν μοιραζόμαστε τα προσωπικά δεδομένα των χρηστών μας

Cisco: Τι συνέβη με τη σύμβαση

Χθες με απόφαση της υπουργού παιδείας, Νίκη Κεραμέως, δημοσιεύθηκε στη σελίδα του υπουργείου η σύμβαση με την Cisco, η οποία προσφέρει την πλατφόρμα της (Webex) για τις ανάγκες της τηλεκπαίδευσης. Ωστόσο, όπως προκύπτει το λογισμικό δεν φαίνεται να είναι “δωρεάν” αλλά να έχει κοστίσει πάνω από 2 εκατομμύρια ευρώ ενώ την ίδια ώρα η εταιρεία έχει πρόσβαση σε προσωπικά δεδομένα 1,5 εκατομμυρίων πολιτών.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments