Ελλάδα

Επίταξη: Τι λέει πνευμονολόγος που επιστρατεύτηκε

Επίταξη: Τι λέει πνευμονολόγος που επιστρατεύτηκε
Επίταξη: "Οι περισσότεροι συνάδελφοί μου έχουν συμβάσεις που δεν μπορούν να τις παραβούν. Αυτός είναι ο λόγος πιστεύω που δεν μπορούσαν να πάνε εθελοντικά", είπε ο κύριος Λευτέρης Παπαλευθέρης.

Για την επίταξη του υπουργείου Υγείας μίλησε ο πνευμονολόγος Λευτέρης Παπαλευθέρης, ο οποίος είναι ένας από τους 206 ιδιώτες γιατρούς που σήμερα παρουσιάζονται και ρίχνονται στη μάχη κατά της πανδημίας. Ο κ. Παπαλευθέρης μίλησε στο Mega και μεταξύ άλλων σημείωσε πως “η επίταξη του έλυσε τα χέρια” και εξήγησε τον λόγο.

Ο ίδιος ανέφερε: «Στο στρατό ήμουν στα σύνορα στον Έβρο. Και σήμερα με τιμά που η πατρίδα με χρειάζεται. Βρισκόμουν σε μία από τις εταιρίες που συνεργάζομαι, για αυτό και δεν είχα πάει εθελοντής, γιατί είχα συμβάσεις στις οποίες δεν μπορούσα να παρέμβω. Και μου τηλεφώνησε ο διοικητής ασφαλείας της Δυτικής Αττικής και ήρθε με το περιπολικό στην εργασία μου και μου έδωσε το χαρτί».

Στη συνέχεια υπογράμμισε: «Δεν γνωρίζω τον ακριβή αριθμό των συναδέλφων μου πνευμονολόγων στη χώρα. Όσοι είμαστε, είμαστε ενωμένοι, πάνω από όλα είναι η πατρίδα, προέχει το συμφέρον τον ασθενών και να βοηθήσουμε τους συναδέλφους μας που έχουν υποστεί τα πάντα. Και στα ιδιωτικά ιατρεία ήμασταν κυματοθραύστες αυτού του κύματος. Τα απογεύματα αν δεν έχουμε εφημερία θα συνεχίσουμε τα ιατρεία μας. Όσοι περνούν τη νόσο χρειάζονται παρακολούθηση και αποκατάσταση».

Επίταξη: Αυτός είναι ο λόγος πιστεύω που δεν ανταποκρίθηκα στο κάλεσμα νωρίτερα

Εξηγώντας το γιατί δεν θέλησε να ανταποκριθεί στο κάλεσμα του υπουργείου νωρίτερα εξήγησε: «Θα παρουσιαστώ στο νοσοκομείο Θριάσιο και θα προσπαθήσω να βοηθήσω τους συναδέλφους μου, όπως μπορώ. Πιστεύω ότι οι περισσότεροι συνάδελφοί μου έχουν συμβάσεις που δεν μπορούν να τις παραβούν. Αυτός είναι ο λόγος πιστεύω που δεν μπορούσαν να πάνε εθελοντικά. Εμένα μου έλυσε τα χέρια η επίταξη, αν μπορώ να το πω αυτό».

«Φαντάζομαι ότι θα χρειαστεί μια προσαρμογή, δεν θα εγκλιματιστούμε σε δέκα λεπτά. Αλλά δεν θα υπάρχουν και μεγάλες διαφορές. Προφανώς ίσως σε κάποια γραφειοκρατικά θέματα να δυσκολευτούμε», σημείωσε ο ίδιος αναφορικά με όσα περιμένει για τα νέα του καθήκοντα. Αναλυτικά όσα είπε:

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με όσα ορίζονται στα φύλλα τους θα πρέπει να παρουσιαστούν στις 08:00 το πρωί στα νοσοκομεία του Λεκανοπεδίου, της 1ης ή της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας. Το υπουργείο Υγείας ενημέρωσε ότι η επιλογή των 206 γιατρών έγινε κάτω από συγκεκριμένα κριτήρια. Όλοι τους είναι κάτω των 60 ετών και συμβεβλημένοι με τον ΕΟΠΥΥ. Είναι γιατροί που έχουν τις ειδικότητες της Πνευμονολογίας, Παθολογίας και Γενικής Ιατρικής στην Περιφέρεια Αττικής. Η διάρκεια της επίταξης είναι για χρονικό διάστημα ενός μήνα. Οι γιατροί που επιτάχθηκαν θα κληθούν να αναλάβουν καθήκοντα βαθμίδας Επιμελητή Β’, σε νοσοκομεία της 1ης και 2ης ΥΠΕ.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments