Πολιτική

Δημοσκόπηση Marc: Πόση είναι η διαφορά ΝΔ ΣΥΡΙΖΑ

Δημοσκόπηση Marc: Πόση είναι η διαφορά ΝΔ ΣΥΡΙΖΑ
Δημοσκόπηση Marc: Η διαφορά ανάμεσα στα δύο κόμματα παρουσιάζεται μειωμένη σχετικά με την προηγούμενη μέτρηση της εταιρείας, αλλά παραμένει μεγάλη.

Τη δημοσκόπηση της Marc παρουσίασε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha, ο οποίος την παρήγγειλε. Να σημειώσουμε ότι χθες δόθηκε στη δημοσιότητα η δημοσκόπηση της Interview, ενώ τις προηγούμενες μέρες και η Alco είχε πραγματοποιήσει τη δική της έρευνα.

Η συγκεκριμένη δημοσκόπηση της Marc πραγματοποιήθηκε από τις 19 έως τις 22 Μαρτίου 2021 και σε μέγεθος δείγματος 1.003 νοικοκυριών.

Η διαφορά ανάμεσα σε Νέα Δημοκρατία και ΣΥΡΙΖΑ διαμορφώνεται στο 15,6% καθώς το 36,1% των πολιτών θα ψήφιζε Νέα Δημοκρατία ενώ το 20,5% ΣΥΡΙΖΑ αν είχαμε εκλογές την ερχόμενη Κυριακή. Όπως μπορείτε να δείτε και παρακάτω, στη δημοσκόπηση που είχε γίνει στις 13 Ιανουαρίου του 2021, η διαφορά ανάμεσα στα δύο κόμματα ήταν στο 18,6%. Η διαφορά παρουσιάζεται μειωμένη, αλλά και πάλι είναι μεγάλη.

Αναφορικά με τα άλλα κόμματα, το ΚΙΝΑΛ θα το ψήφιζε το 6,5% των ερωτηθέντων, το 5,2% το ΚΚΕ, το 4,2% την Ελληνική Λύση, το 2.8% το ΜέΡΑ25. Άλλο κόμμα επιλέγει το 4,6%, Άκυρο ή Λευκό θα ψήφιζε το 3,4%, ενώ στο 5% είναι αυτοί που δεν θα ψηφίσουν και ένα 11,7% είναι αναποφάσιστοι.

Δημοσκόπηση Marc: Πόση είναι η διαφορά ΝΔ ΣΥΡΙΖΑ

Δημοσκόπηση Marc: Πόση είναι η διαφορά ΝΔ ΣΥΡΙΖΑ

«Έχει περάσει ενάμισης χρόνος από τις βουλευτικές εκλογές. Ανεξάρτητα από τι ψηφίζετε, πώς κρίνετε συνολικά τα έως τώρα δείγματα γραφής της κυβέρνησης Μητσοτάκη;» ρωτήθηκαν οι πολίτες και το 52,7% απάντησε θετικά ή μάλλον θετικά σε αντίθεση με το 46,5% που απάντησε αρνητικά ή μάλλον αρνητικά.

«Πώς κρίνετε συνολικά την στάση και αντιπολιτευτική τακτική του ΣΥΡΙΖΑ;» ήταν η επόμενη ερώτηση που δέχθηκαν οι πολίτες και σε ποσοστό 77,8% απάντησαν αρνητικά ή μάλλον αρνητικά ενώ το 20,1% απάντησε θετικά ή μάλλον θετικά.

Να θυμίσουμε ότι οι τελευταίες μέρες «σημαδεύτηκαν» από πιο σφοδρή πολιτική σύγκρουση ανάμεσα σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ τόσο για το ζήτημα της διαχείρησης της πανδημίας, όσο και για το νομοσχέδιο για το Ελληνικό, το οποίο τελικά υπερψηφίστηκε με μεγάλη πλειοψηφία στο ελληνικό κοινοβούλιο.

Το συγκεκριμένο νομοσχέδιο «πέρασε» από την Ολομέλεια της Βουλής, ενώ περιλαμβάνει τη σύμβαση για τη διανομή γης. Υπέρ του νομοσχεδίου ψήφισαν, εκτός από τους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΙΝΑΛ, ενώ καταψήφισαν ΚΚΕ, Ελληνική Λύση και ΜέΡΑ 25. Από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης διαφοροποιήθηκαν ο Νίκος Φίλης και ο Θοδωρής Δρίτσας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments