Πολιτική

Δημοσκόπηση Interview: Αυτή είναι η διαφορά ΝΔ με ΣΥΡΙΖΑ

Δημοσκόπηση Interview: Αυτή είναι η διαφορά ΝΔ με ΣΥΡΙΖΑ
Δημοσκόπηση Interview: Η έρευνα έγινε για λογαριασμό της Βεργίνα Τηλεόραση. Δείτε τι απάντησαν οι πολίτες για τα μέτρα σχετικά με την πανδημία.

Η δημοσκόπηση της Interview έρχεται σε μια μέρα όπου «άναψαν» τα αίματα στη Βουλή για το Ελληνικό, ενώ συνεχίστηκε σε υψηλούς τόνους και η σύγκρουση για την πανδημία. Η έρευνα της εταιρείας περιέχει ερωτήσεις τόσο για την πολιτική κατάσταση, όσο και για τον κορωνοϊό και τα μέτρα που έχουν παρθεί για την ανάσχεσή του.

Σύμφωνα με τη συγκεκριμένη δημοσκόπηση, υπάρχει προβάδισμα 15 μονάδων της Νέας Δημοκρατίας από τον ΣΥΡΙΖΑ. Το κυβερνών κόμμα συγκεντρώνει ποσοστό 37% στην πρόθεση ψήφου έναντι 22% του ΣΥΡΙΖΑ. To 6,5% θα ψήφιζε ΚΙΝΑΛ, το 4,3% ΚΚΕ, το 5,1% Ελληνική Λύση, το 3,5% ΜέΡΑ25, ενώ το 12,1% είναι αναποφάσιστοι.

Δημοσκόπηση Interview: Η πρόθεση ψήφου

Δημοσκόπηση Interview: Η πρόθεση ψήφου

Η νέα δημοσκόπηση που έγινε για λογαρισμό της Βεργίνα Τηλεόραση δίνει στον Κυριάκο Μητσοτάκη διπλάσιο ποσοστό (51%) στην καταλληλότητα για πρωθυπουργός από τον Αλέξη Τσίπρα (24%).

Η έρευνα εμφανίζει ως δημοφιλέστερο υπουργό τον Νίκο Παναγιωτόπουλο, ενώ σε ότι αφορά τη διαχείριση της πανδημίας το 62% την κρίνει αρνητικά.

Δημοσκόπηση Interview: Τι λένε οι πολίτες για τη διαχείριση της πανδημίας

Tο 62% των πολιτών δεν είναι ικανοποιημένο από την υγειονομική διαχείριση της πανδημίας, ούτε από την οικονομική διαχείρισή της (57%), με το 53%, πάντως, να πιστεύει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα είχε χειρότερη διαχείριση. Οι ερωτηθέντες στη συντριπτική τους πλειοψηφία (57%) ζητούν την άρση του lockdown πιστεύοντας ότι «κούρασε και δεν αποδίδει».

Δημοσκόπηση Interview

Δημοσκόπηση Interview

Αντίθετο στη διενέργεια διαδηλώσεων εν μέσω κορωνοϊού, εμφανίζεται το 62% των πολιτών ενώ σε ερώτημα σχετικό με την Επανάσταση του 1821 και το πώς ξεκίνησε οι περισσότεροι (42%) πιστεύουν ότι η έναρξή της έγινε από Έλληνες και Ξένους και 40% πιστεύει ότι ξεκίνησε μόνον από Έλληνες.

Δημοσκόπηση Interview

Δημοσκόπηση Interview

Σύμφωνα με τις αξιολογήσεις των πολιτών φαίνεται πως η διαμάχη με την Τουρκία και η στήριξη στις ένοπλες δυνάμεις δίνουν την πρωτιά (7,6%) για την αποτελεσματικότητά του στο Νίκο Παναγιωτόπουλο με τον υπουργό Ανάπτυξης Άδωνι Γεωργιάδη να ακολουθεί (7,3%) και στην τρίτη θέση να βρίσκονται ο Βασίλης Κικίλιας και ο Κυριάκος Πιερρακάκης με 7,2%. Ακολουθούν ο Μάκης Βορίδης (6,5%), ο Χρήστος Σταϊκούρας (6,3%), ο Χάρης Θεοχάρης (6%) και τελευταίοι στην αξιολόγηση των ερωτηθέντων ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης (5%) και η Νίκη Κεραμέως (4,9%).

Δημοσκόπηση Interview: Οι δημοφιλέστεροι υπουργοί

Δημοσκόπηση Interview: Οι δημοφιλέστεροι υπουργοί

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments