Ελλάδα

3 βραβευμένες Ελληνικές παραλίες που πρέπει να επισκεφθείς οπωσδήποτε

3 βραβευμένες Ελληνικές παραλίες που πρέπει να επισκεφθείς οπωσδήποτε
Ελληνικές παραλίες: Οι τρεις Ελληνικές παραλίες που αξίζει να επισκεφθείς οπωσδήποτε τώρα που η θερμοκρασία σιγά σιγά ανεβαίνει.

Παρά τα lockdown και την πανδημία το καλοκαίρι πλησιάζει με τις ελληνικές παραλίες να τραβούν τα βλέμματα λόγω της απαράμιλλης ομορφιάς τους. Η Ελλάδα κατέχει την ενδέκατη θέση στον κόσμο σε μήκος ακτογραμμής και 380 παραλίες βραβευμένες με Γαλάζια Σημαία. Παρόλα αυτά οι τρεις αυτές παραλίες έχουν το κάτι παραπάνω, είτε σε ομορφιά, είτε από πλευράς κρυστάλλινων νερών.

Ελληνικές παραλίες: Παραλία Μύρτος, Κεφαλονιά

Το Ιόνιο είναι γεμάτο από ομορφιές και όσο κι αν διίστανται οι απόψεις είναι πολύ διαφορετικό από το Αιγαίο. Μία από τις διασημότερες παραλίες είναι και αυτή της Κεφαλονιάς, τόσο απλή και ήρεμη που ακριβώς για αυτό τον λόγο κατέχει ξεχωριστή θέση στις ελληνικές παραλίες.

Μόλις 30 χιλιόμετρα από την πρωτεύουσα, το Αργοστόλι, οι επισκέπτες θα κολυμπήσουν στην πιο πολύχρωμη παραλία του Ιονίου. Εκεί το νερό είναι πάντα καθαρό και διάφανο σαν κρύσταλλο.

Ελληνικές παραλίες: Παραλία Βοϊδοκοιλιάς, Μεσσηνία

Η παραλία Βοϊδοκοιλιά βρίσκεται στην δυτική πλευρά της Μεσσηνίας λίγα χιλιόμετρα βόρεια από την πανέμορφη Πύλο. Είναι χωρίς αμφιβολία μία από τις ομορφότερες παραλίες της Ελλάδας που εντυπωσιάζει με το ολοστρόγγυλο σχήμα της, τη χρυσαφένια αμμουδιά και τα γαλαζοπράσινα νερά της. Η πλούσια ιστορία της βγαλμένη από τον Θουκυδίδη και τον Πελοποννησιακό Πόλεμο μέχρι και τους Θεούς του Ολύμπου την κάνουν μοναδική αφού συνδυάζει αρχαία και σύγχρονη Ελλάδα ενώ οι αμμόλοφοί της πίσω από το ημικύκλιο ολοκληρώνουν το τοπίο ενός παραδείσου.

Η πρόσβαση στην παραλία μπορεί να γίνει με δύο τρόπους. Ο πρώτος είναι με αυτοκίνητο ακολουθώντας το δρόμο Πύλου – Γαργαλιάνων, ο οποίος περνάει από τον μικρό οικισμό της Γιάλοβας. Ο δεύτερος δρόμος περιλαμβάνει πάλι αυτοκίνητο αλλά μέχρι ένα σημείο.

Ελληνικές παραλίες: Παραλία Πόρτο Κατσίκι, Λευκάδα

Έχει ψηφιστεί πρόσφατα ως μία από τις 6 καλύτερες παραλίες της Μεσογείου. Ο λόγος πέρα από τα κρυστάλλινα νερά της, είναι ο επιβλητικός κάθετος βράχος που στο ηλιοβασίλεμα κλέβει την παράσταση. Ο βράχος αυτός αλλάζει χρώματα και όχι τα νερά όπως θα ήταν αναμενόμενο.

Πολλοί θεώρησαν πως οι συχνές σεισμικές δονήσεις που ταλαιπώρησαν το νησί θα εξαφάνιζαν την παραλία, η φύση ωστόσο φρόντισε να την κάνει ακόμα πιο όμορφη και επιβλητική.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments