Κόσμος

Astra Zeneca: Επικαιροποιημένα δεδομένα για το εμβόλιο

Astra Zeneca: Επικαιροποιημένα δεδομένα για το εμβόλιο
Astra Zeneca: Λόγω της κριτικής που δέχθηκε από εποπτικό φορέα επικαιροποίησε τα δεδομένα για το εμβόλιο της δηλώνοντας την αποτελεσματικότητα του.
Astra Zeneca: Λόγω της κριτικής που δέχθηκε από εποπτικό φορέα επικαιροποίησε τα δεδομένα για το εμβόλιο της δηλώνοντας την αποτελεσματικότητα του.

Το εμβόλιο της Astra Zeneca και του πανεπιστημίου της Οξφόρδης έχει αντιμετωπίσει μεγάλη κριτική. Ο λόγος είναι οι παρενέργειες που προκάλεσε σε κάποιους από αυτούς που το έλαβαν. Αμέσως μετά πραγματοποιήθηκαν οι έρευνες, τόσο από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, όσο και από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων, σχετικά με τις παρενέργειες που κατέληξαν πως μπορούν να συνεχίσουν οι εμβολιασμοί.

Πιο συγκεκριμένα, η βρετανική φαρμακευτική εταιρεία AstraZeneca ανακοίνωσε ότι το εμβόλιό της για τον νέο κορωνοϊό έχει αποτελεσματικότητα 76%, επικαλούμενη επικαιροποιημένα δεδομένα. Υπενθυμίζεται ότι η εταιρεία στην αρχή είχε αναφέρει ένα διαφορετικό ποσοστό αποτελεσματικότητας.

Astra Zeneca: Τα νέα δεδομένα

Το εμβόλιο που ανέπτυξαν η AstraZeneca και το πανεπιστήμιο της Οξφόρδης για τον νέο κορωνοϊό είναι αποτελεσματικό κατά 76% στην πρόληψη συμπτωματικών κρουσμάτων, όπως έκανε γνωστό σήμερα η βρετανοσουηδική φαρμακευτική εταιρεία. Για τα δεδομένα αυτά η εταιρεία επικαλέστηκε επικαιροποιημένα δεδομένα κλινικής δοκιμής, η οποία διεξήχθη στις ΗΠΑ, στο Περού και στη Χιλή.

Η AstraZeneca δεσμεύθηκε την Τρίτη ότι θα ανακοίνωνε μέσα σε λιγότερες από 48 ώρες πρόσφατα δεδομένα. Η επικαιροποίηση προήλθε μετά την κριτική που της άσκησε αμερικανικός εποπτικός φορέας, τονίζοντας πως ενδέχεται να ανακοίνωσε «παρωχημένα» στοιχεία για το εμβόλιό της. Η φαρμακευτική είχε διαβεβαιώσει τη Δευτέρα ότι το εμβόλιό της ήταν αποτελεσματικό κατά 79% στην πρόληψη συμπτωματικών περιπτώσεων, επικαλούμενη προκαταρκτικά αποτελέσματα της μελέτης.

Τα νεότερα δεδομένα αφορούν 190 μολύνσεις μεταξύ των 32.400 συμμετεχόντων στην κλινική δοκιμή. Τα προηγούμενα αφορούσαν 141 μολύνσεις ως την 17 Φεβρουαρίου.

Astra Zeneca:  Στα σχέδια της η άδεια χρήσης στις ΗΠΑ

Η AstraZeneca σχεδιάζει να ζητήσει να δοθεί άδεια επείγουσας χρήσης του προϊόντος της στις ΗΠΑ τις επόμενες εβδομάδες.

Επέμεινε σήμερα ότι το εμβόλιό της είναι 100% αποτελεσματικό στην πρόληψη σοβαρών ή κρίσιμων περιπτώσεων, καθώς και ότι έχει 85% αποτελεσματικότητα μεταξύ των ληπτών 65 ετών και πάνω.

Το ποσοστό αποτελεσματικότητας αυτό είναι αρκετά χαμηλότερο από το σχεδόν 95% των προϊόντων των Pfizer/BioNTech και Moderna. Ωστόσο το εμβόλιο της AstraZeneca θεωρείται κρίσιμο για την αντιμετώπιση της πανδημίας του νέου κορονοϊού σε παγκόσμια κλίμακα, κυρίως διότι είναι ευκολότερη και φθηνότερη η μεταφορά και αποθήκευσή του. Έχει ήδη λάβει άδεια επείγουσας χρήσης σε πάνω από 70 χώρες.

Ωστόσο τα προβλήματα στην παραγωγή, οι φόβοι για τις παρενέργειές του και τα ερωτήματα για την αποτελεσματικότητά του εγείρουν ερωτήματα για την ίδια την AstraZeneca και πολλές χώρες που βασίζονται στο προϊόν της για να προχωρήσουν οι εκστρατείες εμβολιασμού.

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments