Διεθνή

Εμβόλιο Pfizer: Δοκιμές σε παιδιά κάτω των 12 ετών

Εμβόλιο Pfizer: Δοκιμές σε παιδιά κάτω των 12 ετών
Εμβόλιο Pfizer: Ξεκινά κλινικές δοκιμές του εμβολίου σε παιδιά κάτω των 12 ετών

Η Pfizer ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι θα ξεκινήσει δοκιμές του εμβολίου που παράγει σε παιδιά κάτω των 12 ετών. Το εμβόλιο μέχρι στιγμής έχει λάβει έγκριση από τις αρχές των ΗΠΑ για ηλικίες 16 ετών και άνω.

«Μαζί με την BioNTech, ανακοινώσαμε μια παγκόσμια μελέτη για την περαιτέρω αξιολόγηση του εμβολίου σε υγιή παιδιά, ηλικίας 6 μηνών έως 11 ετών», δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος και Πρόεδρος της Pfizer Άλμπερτ Μπουρλά. «Είμαστε περήφανοι που ξεκινάμε τόσο πολύ απαιτείται μελέτη για παιδιά και οικογένειες που περιμένουν πιθανή επιλογή εμβολίου». Σημειώνεται ότι η  Pfizer είναι η τελευταία εταιρεία που δοκιμάζει το εμβόλιο σε μικρά παιδιά, αφού η Moderna ανακοίνωσε δοκιμές στην ίδια ηλικιακή ομάδα τον Μάρτιο. Η Johnson & Johnson σχεδιάζει επίσης να δοκιμάσει το εμβόλιο σε παιδιά και βρέφη.

Το εμβόλιο θα είναι δύο δόσεων και θα δοκιμαστεί πρώτα σε διαφορετικές δόσεις των 10, 20 και 30 μικρογραμμαρίων σε μια δοκιμή 144 συμμετεχόντων σε δύο φάσεις. Η εκπρόσωπος της Pfizer Sharon Castillo δήλωσε ότι οι εθελοντές στη δοκιμή έλαβαν τα πρώτα τους πλάνα την Τετάρτη. Η εταιρεία θα προχωρήσει αργότερα με μια δοκιμή 4.500 συμμετεχόντων στα τέλη, ενώ τα δεδομένα αποτελεσματικότητας αναμένονται στο δεύτερο εξάμηνο του 2021.

Η Pfizer ελπίζει ότι το εμβόλιο θα μπορεί να χορηγηθεί σε μικρά παιδιά έως τις αρχές του 2022. Μέχρι στιγμής, δεν έχει εγκριθεί εμβόλιο κορωνοϊού για παιδιά στις Ηνωμένες Πολιτείες, με το εμβόλιο των BioNTech-Pfizer να χορηγείται σε παιδιά 16 και 17 ετών. Σημειώνεται ότι το εμβόλιο BioNTech-Pfizer δοκιμάζεται επί του παρόντος σε παιδιά ηλικίας 12 έως 15 ετών τόσο στις ΗΠΑ όσο και στην Ευρώπη, με δεδομένα από αυτήν τη δοκιμή να αναμένονται τις επόμενες εβδομάδες.

AstraZeneca

Εμβόλιο AstraZeneca: Ο ΕΜΑ ανακοίνωσε έρευνα σχετικά με τις θρομβώσεις

Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (EMA) ανακοίνωσε σήμερα ότι η επιτροπή ασφαλείας του θα συγκαλέσει συνεδρίαση εμπειρογνωμόνων στις 29 Μαρτίου, προκειμένου να μελετήσει περαιτέρω τις αναφερόμενες περιπτώσεις θρομβώσεων αίματος που συνδέονται με το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού που αναπτύχθηκε από την AstraZeneca και το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης. Σημειώνεται ότι σήμερα ανακοινώθηκε ότι η Δανία προχωρά σε αναστολή της χρήσης του εμβολίου της AstraZeneca για τρεις εβδομάδες.

Ο EMA και ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) υποστήριξαν την ασφάλεια του εμβολίου την περασμένη εβδομάδα, αλλά μια δημοσκόπηση έδειξε ότι η ευρωπαϊκή εμπιστοσύνη είχε «χαθεί», καθώς τουλάχιστον 17 χώρες ανέστειλαν ή καθυστέρησαν τη χρήση του συγκεκριμένου εμβολίου μετά από αναφορές νοσηλείας με περιστατικά θρόμβωσης και αιμορραγίας. Η Επιτροπή Αξιολόγησης Κινδύνων Φαρμακοεπαγρύπνησης του EMA (PRAC), η οποία εξετάζει την ασφάλεια των ανθρώπινων φαρμάκων, έχει ξεκινήσει μια συνεχή, ταχεία ανασκόπηση για την αξιολόγηση αυτών των περιστατικών θρόμβωσης, συμπεριλαμβανομένων σπάνιων περιπτώσεων θρόμβων στον εγκέφαλο. Σημειώνεται ότι η ανακοίνωση από το PRAC αναμένεται μεταξύ 6 και 9 Απριλίου κατά τη συνεδρίαση της επιτροπής.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments