Διεθνή

Μπάιντεν: Οι ΗΠΑ θα είναι όσο πιο κοντά γίνεται με την Ελλάδα

Μπάιντεν: Οι ΗΠΑ θα είναι όσο πιο κοντά γίνεται με την Ελλάδα
Μπάιντεν: Ο πρόεδρος των ΗΠΑ σημείωσε, μεταξύ άλλων, ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα ταξιδέψει στην Ουάσιγκτον μόλις το επιτρέψει η πανδημία.

Ο Τζο Μπάιντεν έστειλε το δικό του μήνυμα για την 25η Μαρτίου. Κατά τη διαδικτυακή εκδήλωση που διοργάνωσε ο Λευκός Οίκος για την Ελληνική Επανάσταση ο Αμερικανός πρόεδρος δεσμεύτηκε για την οικοδόμηση ισχυρότερων σχέσεων μεταξύ Ουάσινγκτον και Αθήνας. Νωρίτερα είχε συνομιλήσει τηλεφωνικά με τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Μπάιντεν: Βλέπω την οθόνη και βλέπω πολλούς καλούς φίλους

Την εκδήλωση, στην οποία συμμετείχαν περισσότερα από 100 μέλη της Ελληνοαμερικανικής κοινότητας, συντόνισε η ελληνικής καταγωγής εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Τζεν Ψάκη, με τον πρόεδρο Τζο Μπάιντεν να απευθύνεται στους ομογενείς, λέγοντας: «Βλέπω την οθόνη και βλέπω πολλούς καλούς φίλους».

Ο Αμερικανός πρόεδρος αναφέρθηκε στην τηλεφωνική συζήτηση που είχε με τον πρωθυπουργό σημειώνοντας ότι θα έρθει να τον επισκεφτεί στην Ουάσιγκτον όταν θα το επιτρέψει ο κορωνοϊός. Μάλιστα, δεν έκρυψε την επιθυμία του για την οικοδόμηση μιας ακόμα ισχυρότερης σχέσης για τη προώθηση των κοινών συμφερόντων που έχουν οι ΗΠΑ με την Ελλάδα. «Υπό τη κυβέρνηση μου, θα είμαστε όσο πιο κοντά γίνεται. Σας το υπόσχομαι αυτό. Έχω δεσμευτεί να οικοδομήσουμε μια ισχυρότερη εταιρική σχέση από ό,τι ήδη έχουμε και να προωθήσουμε τα κοινά μας συμφέροντα. Αυτό ήταν το βασικό θέμα για το οποίο μιλήσαμε με τον πρωθυπουργό», είπε χαρακτηριστικά.

Μπάιντεν: Δεν το έχω ακόμα εγκαταλείψει το Κυπριακό

Επίσης, ο Τζο Μπάιντεν έκανε ειδική μνεία στο Κυπριακό και υπενθύμισε ότι είχε συνεργαστεί για πολλά χρόνια στο συγκεκριμένο θέμα με τον γερουσιαστή και στενό του φίλο Πολ Σαρμπάνη. «Ο Πολ με ενέπλεξε όταν προσπαθούσαμε να δούμε πως θα χειριστούμε την Κύπρο εδώ και πολλά χρόνια. Δεν το έχω ακόμα εγκαταλείψει το Κυπριακό», ανέφερε στους Έλληνες ομογενείς.

Μεταξύ των παρευρισκόμενων ήταν ο αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος και οι βουλευτές Ντίνα Τάιτους, Τζον Σαρμπάνης και Γκας Μπιλιράκης, καθώς και ο λομπίστας Μάικ Μάνατος, ο οποίος πήρε ανοιχτή πρόσκληση από τον πρόεδρο για να τον επισκεφτεί, ο πατήρ Αλέξανδρος Καρλούτσος, ο Γιώργος Τσούνης και άλλα εξέχοντα στελέχη της ελληνοαμερικανικής κοινότητας.

Μπάιντεν: Δείτε παρακάτω όσα είπε ο Αμερικανός πρόεδρος στην εκδήλωση για την Ελληνική Επανάσταση

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments