Θέσεις Εργασίας

Προσλήψεις: Πότε η υποβολή αιτήσεων για 1.935 θέσεις στις ΤΟΜΥ

Προσλήψεις: Πότε η υποβολή αιτήσεων για 1.935 θέσεις στις ΤΟΜΥ
Προσλήψεις: Ξεκινάει η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για την μεγάλη προκήρυξη στις Τοπικές Μονάδες Υγείας (ΤΟΜΥ) του υπουργείου Υγείας

Ξεκινάει η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για την μεγάλη προκήρυξη στις Τοπικές Μονάδες Υγείας (ΤΟΜΥ) του υπουργείου Υγείας. Σημειώνεται ότι το ΑΣΕΠ δεν έχει ουσιαστικό ρόλο στη διαδικασία επιλογής.

Θα προσληφθούν 1.935 υπάλληλοι, επτά ειδικοτήτων, με πολυετή σύμβαση εργασίας.

Οι υποψήφιοι που επιθυμούν να συμμετάσχουν στην διαδικασία πρέπει να συμπληρώσουν και να υποβάλουν αποκλειστικά με ηλεκτρονικό τρόπο, μέσω του διαδικτυακού τόπου του Υπουργείου Υγείας (tomy.moh.gov.gr) αίτηση συμμετοχής, από 29/3/2021 και ώρα 9:00 π.μ. έως 12/4/2021 και ώρα 23:59 μ.μ.

Προσλήψεις: Ποιες ειδικότητες θα ζητηθούν

Θα προσληφθούν υποψήφιοι Πανεπιστημιακής, Τεχνολογικής και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Αναλυτικά:

  • Α’ Κατηγορία Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης (Π.Ε.), Κλάδων/Ειδικοτήτων: Ιατρών Ειδικότητας Γενικής Ιατρικής/Γενικής Οικογενειακής Ιατρικής ή Παθολογίας/Εσωτερικής Παθολογίας και Παιδιατρικής, 942 θέσεων
  • Β’ Κατηγορία Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης (Π.Ε.), Κλάδων/Ειδικοτήτων: Νοσηλευτικής, Κοινωνικής Εργασίας, Διοικητικού – Οικονομικού και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης (Τ.Ε.) θέσεις Κλάδου:
  • Επισκεπτών-τριών Υγείας, 993 θέσεων

Προσλήψεις: Περιγραφή αντικειμένου

Η δράση «Λειτουργία Τοπικών Ομάδων Υγείας (ΤΟΜΥ)» παρέχει καθολική δωρεάν πρόσβαση σε ποιοτικές υπηρεσίες ΠΦΥ για το σύνολο του πληθυσμού ευθύνης των ΤΟΜΥ χωρίς διακρίσεις και συμβάλλει στη μείωση των ανισοτήτων στην υγεία (Reducing Health Inequalities). Το νέο μοντέλο υπηρεσιών στοχεύει στην ορθολογική πλοήγηση των ατόμων στο ΕΣΥ μέσω της ανακατεύθυνσης της ζήτησης από τη δευτεροβάθμια και τριτοβάθμια φροντίδα υγείας, όπως είναι τα Νοσοκομεία, παρέχοντας ποιοτικές, ολιστικές και κοινοτικά προσανατολισμένες υπηρεσίες ΠΦΥ. Το νέο σύστημα ΠΦΥ αναπτύσσεται σε επίπεδο κοινότητας.

Οι ΤΟΜΥ συγκροτούνται, ως διεπιστημονικές ομάδες, σύμφωνα με άρθρο 106, Ν4461/2017 με απόφαση του Διοικητή της οικείας Υγειονομικής Περιφέρειας (ΥΠΕ), αποτελούμενες από προσωπικό έως 12 ατόμων, ενισχύοντας και αναβαθμίζοντας, ως αποκεντρωμένες μονάδες τους, το έργο που παρέχεται από τις δημόσιες δομές παροχής υπηρεσιών ΠΦΥ. Οι ΤΟΜΥ λειτουργούν με ανθρώπινο δυναμικό πλήρους και 7 Ευρωπαϊκή Ένωση Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Μεταρρύθμισης Δημοσίου Τομέα» Επιχειρησιακά Προγράμματα Υπουργείο Υγείας των 13 Περιφερειών Με την συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης αποκλειστικής απασχόλησης. Στελεχώνονται από επαγγελματίες υγείας και λοιπό προσωπικό, με συμβάσεις εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου (άρθρο 106 Ν4461/2017) (ή με μετακίνηση προσωπικού σύμφωνα με αριθ. Γ1α/Γ.Π.οικ.87406/24-11-2017 ΥΑ περί καθορισμού τρόπου λειτουργίας).

Αναφορικά με την επάρκεια των υποδομών των ΤΟΜΥ, προβλέπεται με ευθύνη των ΥΠΕ, η εύρεση και διασφάλιση της στέγασης αυτών, καθώς και η διασφάλιση του αναγκαίου βασικού ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού, εξοπλισμού γραφείων και επίπλωσης, αλλά και εξοπλισμού πληροφορικής και επικοινωνιών προκειμένου να λειτουργήσουν οι ΤΟΜΥ. Σύμφωνα με το συνολικό πλάνο σχεδιασμού στο σύνολο των επτά ΥΠΕ, με χωροθέτηση στις 13 Περιφέρειες της χώρας, λειτουργούν μέχρι σήμερα 127 ΤΟΜΥ από τις 239.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments