Πολιτική

Μητσοτάκης: Με τον εμβολιασμό θα πάρουμε πίσω τις ζωές μας

Μητσοτάκης: Με τον εμβολιασμό θα πάρουμε πίσω τις ζωές μας
Μητσοτάκης: Επέμεινε πως ο εμβολιασμός θα βοηθήσει να «πάρουμε πίσω τις ζωές μας» και απηύθυνε εκ νέου έκκληση για εφαρμογή των περιοριστικών μέτρων.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφθηκε το νέο mega εμβολιαστικό κέντρο στο Περιστέρι σήμερα Σάββατο 27 Μαρτίου. Από εκεί, ο Έλληνας πρωθυπουργός παρείχε τη διαβεβαίωση πως η επιχείρηση «Ελευθερία» προχωρά κανονικά και πως έως το τέλος Απριλίου με αρχές Μαΐου θα έχουν εμβολιαστεί με τουλάχιστον μία δόση όλοι οι πολίτες, που επιθυμούν να εμβολιαστούν και είναι άνω των 60 ετών, καθώς και αυτοί, που υποφέρουν από βαριά υποκείμενα νοσήματα.

Μητσοτάκης: Απηύθυνε εκ νέου έκκληση για εφαρμογή των περιοριστικών μέτρων

Παράλληλα, ο κ. Μητσοτάκης, ο οποίος επισκέφθηκε νωρίτερα το νέο mega εμβολιαστικό κέντρο, επέμεινε πως ο εμβολιασμός θα μας βοηθήσει να «πάρουμε πίσω τις ζωές μας στα χέρια μας», και απηύθυνε εκ νέου έκκληση για εφαρμογή των περιοριστικών μέτρων, την ώρα που κυβέρνηση και ειδικοί εντός του Απριλίου θα ξεδιπλώνουν το σχέδιο ανακατανομής των δραστηριοτήτων, που έχουν «παγώσει» λόγω του lockdown. Κυριάκος Μητσοτάκης Κυριάκος Μητσοτάκης

Μητσοτάκης: «Το ΕΣΥ, άντεξε, αντέχει και θα αντέχει»

«Μέχρι να συμβεί αυτό και καθώς θα βελτιώνεται ο καιρός και βλέπουμε το τέλος αυτής της περιπέτειας πρέπει να είμαστε διπλά προσεκτικοί», σημείωσε χαρακτηριστικά, καθώς, όπως είπε, ο ιός κυκλοφορεί ακόμη και η μόνη δοκιμασμένη λύση είναι η πιστή τήρηση των μέτρων προστασίας, όπως η χρήση μάσκας και η τήρηση των αποστάσεων. «Το ΕΣΥ, άντεξε, αντέχει και θα αντέχει», υπογράμμισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό όλης της χώρας.

Επιπλέον, ο Έλληνας πρωθυπουργός τόνισε πως έως το τέλος Μαρτίου θα έχουν γίνει περί το 1.700.000 δόσεις εμβολίων ευχαριστώντας δημοσίως όλους όσοι υποστηρίζουν την επιχείρηση «Ελευθερία» και συγκεκριμένα τις Ένοπλες Δυνάμεις, την Πολιτική Προστασία, τον Δήμο Περιστερίου και την οργανωτική ομάδα της επιχείρησης. Διεμήνυσε, τέλος, πως η Ευρωπαϊκή Ένωση οφείλει να χρησιμοποιήσει όλα τα διαθέσιμα μέσα, προκειμένου να διασφαλίσει την έγκαιρη παράδοση των δόσεων των εμβολίων στα κράτη – μέλη της, υπενθυμίζοντας πως και ο ίδιος έχει ασκήσει ισχυρές πιέσεις προς αυτήν την κατεύθυνση.

Κυριάκος Μητσοτάκης

Σημειώνεται ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με το υγειονομικό και το διοικητικό προσωπικό ευχαριστώντας για τις πολύτιμες υπηρεσίες που προσφέρουν προς τους συνανθρώπους μας. Επισκέφθηκε ακόμα, και τον χώρο βραχείας νοσηλείας ο οποίος έχει δημιουργηθεί και περιλαμβάνει monitor, καρδιογράφο και μηχάνημα παροχής οξυγόνου για περιπτώσεις που χρήζουν άμεσης παρακολούθησης των ζωτικών σημείων ή εμφάνισης ανεπιθύμητων ενεργειών. Για την άμεση αντιμετώπιση εκτάκτων περιστατικών υπάρχει προσωπικό και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ που θα καλύπτει την εμβολιαστική δράση και στις δυο βάρδιες.

Σημειώνεται ότι ο mega εμβολιαστικός σταθμός στεγάζεται στο εκθεσιακό κέντρο Περιστερίου και σε πλήρη ανάπτυξη θα λειτουργούν 96 εμβολιαστικά κέντρα που εκτείνονται στον ισόγειο χώρο του και στοιχίζονται σε τέσσερις τομείς των είκοσι τεσσάρων κυψελών. Η έναρξη λειτουργίας του θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 1 Απριλίου 2021 με ενεργοποίηση τμήματος του σταθμού 24 εμβολιαστικών κέντρων και δυνατότητα εμβολιασμών από Δευτέρα έως και Σάββατο, 08:00 έως 20:00, με δυνατότητα επέκτασης του ωραρίου. Στην παρούσα, δε, φάση τα ραντεβού προγραμματίζονται ανά 14 λεπτά. Στο χώρο έχουν τοποθετηθεί ειδικές σημάνσεις για την καθοδήγηση των πολιτών στους ειδικούς χώρους (αναμονής, εμβολιασμού, γραμματείας) και για τη διατήρηση των προβλεπόμενων αποστάσεων.

Υπενθυμίζεται πως η δυναμικότητα σε εμβολιασμούς για τον μήνα Απρίλιο ανέρχεται σε 1.200 την ημέρα και 30.000 το μήνα. Σε πλήρη ανάπτυξη αντιστοιχούν σε 139.776 εμβολιασμούς τον μήνα ενώ το προσωπικό του κέντρου αποτελείται από 72 άτομα συνολικά και πιο συγκεκριμένα από ιατρικό, νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων που έχει εκπαιδευτεί σύμφωνα με τις προβλεπόμενες διαδικασίες διαχείρισης εμβολιασμού και αποθήκευσης στις μονάδες εμβολιασμού, καθώς και για τον χειρισμό των tablets και τη λειτουργία της εφαρμογής «Covid-19 Vaccination».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments