Ελλάδα

Έλληνες εξωτερικού: Πώς θα εμβολιαστούν όσοι δεν έχουν ΑΜΚΑ

Έλληνες εξωτερικού: Πώς θα εμβολιαστούν όσοι δεν έχουν ΑΜΚΑ
Έλληνες εξωτερικού: Ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Γιώργος Γεωργαντάς έδωσε διευκρινίσεις σχετικά με τους εμβολιασμούς όσων δεν έχουν ΑΜΚΑ.

Οι Έλληνες του εξωτερικού που δεν έχουν ΑΜΚΑ και θα έρχονται στην Ελλάδα, θα έχουν τη δυνατότητα να βγάλουν έναν προσωρινό αριθμό μόνο για τον εμβολιασμό τους, την ώρα που η κυβέρνηση ασχολείται και με το σχέδιο για άρση των μέτρων. Αφού εμβολιαστούν, ο προσωρινός ΑΜΚΑ δεν θα έχει καμία χρήση, σύμφωνα με ό,τι τόνισε ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Γιώργος Γεωργαντάς, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ και τον Γιώργο Αυτιά.

Επίσης, ο κος Γεωργαντάς μίλησε γενικά για τους εμβολιασμούς. Όπως ανέφερε, μετά από τριάντα ημέρες, δηλαδή έναν μήνα, θα έχει τη δυνατότητα να προγραμματίσει ξανά τον εμβολιασμό του όποιος πολίτης δεν εμφανιστεί στο ραντεβού του ενώ εξήγησε ότι δυνατότητα για αλλαγή ημερομηνίας δίνεται μέχρι και τρεις ημέρες πριν το ραντεβού. Πάντως, για να μην χάνεται καμία δόση, πέραν από εμβολιασμούς σε μονάδες του στρατού, τα κενά καλύπτονται και μέσω λίστας αναμονής στην οποία μπορούν να προστεθούν όσοι έχουν ήδη κλείσει ραντεβού εμβολιασμού. Οι εν λόγω πολίτες βρίσκονται σε ετοιμότητα να προσέλθουν και να εμβολιαστούν νωρίτερα αν υπάρξει κενό. Εμβόλια

Επιπλέον, ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης είχε μιλήσει και στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα», πριν από λίγες ημέρες, για την πλατφόρμα εμβολιασμού που άνοιξε για την ηλικιακή ομάδα 70 με 74 ετών ενώ φανέρωσε πότε ανοίγει για τους 65 με 69. Όπως είπε ο κ. Γεωργαντάς, για τους περίπου 110.000 πολίτες της ηλικιακής ομάδας 70 – 74 που έχουν γραφτεί στην άυλη συνταγογράφηση, θα κλειστεί ένα ραντεβού για το οποίο θα ενημερωθούν με μήνυμα. Αν αυτό το ραντεβού δεν τους βολεύει, θα μπορούν μέσα από την πλατφόρμα να κλείσουν ένα άλλο.

Έλληνες εξωτερικού: Θα ακολουθήσουν τη γνωστή διαδικασία

Σε ότι αφορά στους υπόλοιπους, που υπολογίζονται σε 430.000, θα πρέπει να κλείσουν εκείνοι το ραντεβού τους, είτε μέσω της πλατφόρμας, στο emvolio.gov.gr, είτε απευθυνόμενοι σε κάποιο ΚΕΠ ή φαρμακείο. Η επόμενη ηλικιακή ομάδα που παίρνει σειρά, είναι αυτή των 65 με 69 ετών και υπολογίζεται ότι για αυτούς η πλατφόρμα θα ανοίξει στις αρχές Απριλίου. Όπως εξέφρασε, από τους 250.000 πολίτες που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού, ήδη οι μισοί έχουν κλείσει ραντεβού για εμβολιασμό.

Τέλος, ερωτηθείς για όσους δεν έχουν ΑΜΚΑ ή είναι ξένοι υπήκοοι που βρίσκονται στη χώρα μας, είπε πως θα μπορούν να εκδίδουν έναν προσωρινό ΑΜΚΑ μόνο για να εμβολιαστούν, ακολουθώντας στη συνέχεια τη γνωστή διαδικασία, ενώ ειδική διαδικασία έχει προβλεφθεί για τους πρόσφυγες και μετανάστες που βρίσκονται στη χώρα μας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments