Διεθνή

Γερμανία: Σκληρό lockdown 10 ημερών ζήτησε ο υπουργός Υγείας

Γερμανία: Σκληρό lockdown 10 ημερών ζήτησε ο υπουργός Υγείας
Γερμανία: «Αν λάβουμε υπόψη μας τους αριθμούς και τις σημερινές εξελίξεις, χρειαζόμαστε για μία ακόμη φορά 10 - 14 ημέρες, πραγματικού περιορισμού των επαφών», είπε ο Γενς Σπαν.

Σαρώνει τη Γερμανία το τρίτο κύμα της πανδημίας του κορωνοϊού, με τον υπουργό Υγείας της χώρας, Γενς Σπαν, να ζητά σε τηλεδιάσκεψη ένα «σκληρό» lockdown διάρκειας 10 έως 14 ημερών, «όπως το προηγούμενο Πάσχα». Θυμίζουμε ότι τις προηγούμενες ημέρες η Άνγκελα Μέρκελ ανακοίνωσε σκληρότερο lockdown για την περίοδο του Πάσχα, μέτρο το οποίο πήρε πίσω μετά το σάλο που προκλήθηκε. Παράλληλα, ανακοινώθηκε ότι όσοι ταξιδιώτες από το εξωτερικό πετούν με προορισμό τη Γερμανία θα πρέπει να υποβληθούν σε test κορωνοϊού. Το μέτρο αυτό πρόκειται να τεθεί σε ισχύ από τα μεσάνυχτα της Κυριακής 28 Μαρτίου.

Γερμανία: Αν είχαμε σπάσει εγκαίρως το τρέχον κύμα, θα μπορούσαμε τώρα να κάνουμε τα πρώτα βήματα ανοίγματος

«Αν λάβουμε υπόψη μας τους αριθμούς και τις σημερινές εξελίξεις, χρειαζόμαστε για μία ακόμη φορά 10, 14 ημέρες, πραγματικού περιορισμού των επαφών και της κινητικότητάς μας. Απαιτείται ένα lockdown παρόμοιο με αυτό του Πάσχα του προηγούμενου έτους», δήλωσε ο κ. Σπαν και παραδέχθηκε ότι και ο ίδιος θα ήθελε να γιορτάσει με την οικογένειά του, «αλλά φέτος δεν γίνεται». Είπε μάλιστα ότι «αν είχαμε σπάσει εγκαίρως το τρέχον κύμα, θα μπορούσαμε τώρα να κάνουμε τα πρώτα βήματα ανοίγματος, όπως βλέπουμε σε κάποια κρατίδια και κάποιους δήμους» και ανέδειξε ως βασική προτεραιότητα την προστασία του συστήματος υγείας.

Αναφερόμενος στην εκστρατεία ανοσοποίησης του πληθυσμού, ο υπουργός Υγείας υπεραμύνθηκε της στρατηγικής που εφαρμόζεται, με τον εμβολιασμό πρώτα των πιο ηλικιωμένων και εξέφρασε την πεποίθηση ότι σύντομα η διαδικασία θα επιταχυνθεί σημαντικά, με τη συμμετοχή και περίπου 80.000-100.000 οικογενειακών ιατρών.

Γερμανία

Γερμανία

Γερμανία: Αισιοδοξία για τα εμβόλια Sputnik V, Curevac, Novovac – Οι αρμόδιες αρχές παρακολουθούν στενά τις εξελίξεις

Στην ίδια τηλεδιάσκεψη, ο Κλάους Τσίχουτεκ, επικεφαλής του Ινστιτούτου «Πάουλ Έρλιχ» που είναι αρμόδιο για τα εμβόλια στην Γερμανία, δήλωσε ότι υπάρχει αισιοδοξία τόσο για το εμβόλιο Sputnik V όσο και για αυτά που ετοιμάζουν οι εταιρίες CureVac και Novovac, ενώ, αναφερόμενος στα προβλήματα που δημιουργήθηκαν με το εμβόλιο της AstraZeneca, τόνισε ότι “οι αρμόδιες αρχές παρακολουθούν στενά τις εξελίξεις και όταν χρειάζεται χτυπούν το καμπανάκι”.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments