Ελλάδα

Κώστας Καταραχιάς: Απεργία για να μην απολυθεί ο συνδικαλιστής γιατρός

Κώστας Καταραχιάς: Απεργία για να μην απολυθεί ο συνδικαλιστής γιατρός
Κώστας Καταραχιάς: Σε κινητοποίηση στο υπουργείο Υγείας καλούν την Τρίτη 30 Μαρτίου ΠΟΕΔΗΝ, ΟΕΝΓΕ και πολλά άλλα σωματεία. Ερώτηση Ξανθού στη Βουλή.

Ο Κώστας Καταραχιάς κινδυνεύει με απόλυση αφού, όπως καταγγέλλει ο ίδιος και μια σειρά από σωματεία του χώρου της Υγείας και όχι μόνο, διώκεται για συνδικαλιστικούς λόγους, όντας πρόεδρος του Σωματείου Εργαζόμενων στο Νοσοκομείο Άγιος Σάββας. Το θέμα του έχει φτάσει μέχρι τη Βουλή αφού έχουν κατατεθεί ερωτήσεις προς την ηγεσία του υπουργείου Υγείας. Οι καταγγελίες αναφέρουν ότι εν μέσω πανδημίας, όπου το ΕΣΥ πιέζεται αφόρητα και ο αριθμός των διασωληνωμένων «σπάει» καθημερινά αρνητικά ρεκόρ, είναι παράλογο να απολύεται γιατρός για τη συνδικαλιστική του δράση.

Ο γιατρός σε ανάρτησή του στο Facebook αναφέρεται στην απόλυσή του και ενημερώνει για την απεργιακή κινητοποίηση που έχουν καλέσει αύριο Τρίτη στις 12 το μεσημέρι στο νοσοκομείο του Αγίου Σάββα, η ΟΕΝΓΕ και η ΠΟΕΔΗΝ, καθώς και άλλα σωματεία. Θα ακολουθήσει πορεία στο υπουργείο Υγείας.

«Αυτή την Τετάρτη 31 Μάρτη, μετά από 5 χρόνια δουλειάς ως επικουρικός γιατρός στον Άγιο Σάββα, απολύομαι για την συνδικαλιστική και πολιτική μου δράση από την κυβέρνηση Μητσοτάκη! Ελάτε όλες και όλοι την Τρίτη 30 Μάρτη 12:00 στον Άγιο Σάββα να δώσουμε την τελική μάχη για να μην περάσει ο τσαμπουκας της κυβέρνησης στους υγειονομικούς!

Καλούν σε πανυγειονομικη στάση εργασίας 11:00 με 15:00 η ΟΕΝΓΕκαι η ΠΟΕΔΗΝ! Θα φύγουμε για πορεία στο υπουργείο υγείας όπου θα συνεχίσει η συγκέντρωση μετά τις 13:00!», αναφέρει στην ανάρτηση του ο γιατρός.

Σημειώνει ακόμα ότι: «Παλεύουμε για να σωθούν ζωές τώρα! Για επίταξη χωρίς αποζημίωση όλων των ιδιωτικών νοσοκομείων! Για προσλήψεις μονιμοποιήσεις όχι απολύσεις! Για το δικαίωμα μας να συνδικαλιζομαστε, να μιλάμε και να παλεύουμε ελεύθερα! Μπορούμε να την κερδίσουμε αυτή την μάχη! Ευχαριστώ και πάλι εκ μέρους του σωματείου μας και των εργαζομένων του Αγίου Σάββα για την συγκλονιστική συμπαράσταση!».

Κώστας Καταραχιάς: Απεργία για να μην απολυθεί ο συνδικαλιστής γιατρός

Κώστας Καταραχιάς: Απεργία για να μην απολυθεί ο συνδικαλιστής γιατρός

Κώστας Καταραχιάς: Συνέντευξη του γιατρού όπου εξηγεί γιατί διώκεται

Κώστας Καταραχιάς: Επίκαιρη ερώτηση από τον Ανδρέα Ξανθό

Επίκαιρη ερώτηση για την υπόθεση Καταραχιά έχει κατατεθεί από τον Ανδρέα Ξανθό, πρώην υπουργό Υγείας στη Βουλή. Η ερώτηση απευθύνεται στην ηγεσία του υπουργείου Υγείας.

«Ο Κώστας Καταραχιάς είναι γιατρός ακτινολόγος και εργάζεται ως επικουρικός γιατρός στο ΓΝ «Αγ. Σάββας». Ταυτόχρονα είναι πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων του νοσοκομείου και μέλος του ΔΣ της ΕΙΝΑΠ. Από τον Ιανουάριο έχει αποσπαστεί στη ΜΕΘ του ΓΝ «Σωτηρία» όπου προσφέρει τις υπηρεσίες του σε ασθενείς με covid-19.

Λόγω των ειδικών συνθηκών της πανδημίας, με διάταξη νόμου παρατάθηκε η θητεία όλων των επικουρικών γιατρών και του λοιπού επικουρικού προσωπικού μέχρι 31 Οκτωβρίου του 2021.

Από τη γενική αυτή ρύθμιση και από τους χιλιάδες επικουρικούς γιατρούς που υπηρετούν στο ΕΣΥ, το Υπουργείο Υγείας αποφάσισε να μην παρατείνει τη θητεία ειδικά του κ. Καταραχιά, με το πρόσχημα ότι ο διευθυντής του Τμήματος στο οποίο υπηρετεί στον «Άγιο Σάββα» δεν ζήτησε την ανανέωση της σύμβασης του. Έτσι, μετά τη λήξη της 3μηνης απόσπασης του στο «Σωτηρία» (31/3/201), ο συγκεκριμένος γιατρός θα απολυθεί.

Είναι σαφές ότι δεν υπάρχει κανένας «υπηρεσιακός» λόγος που οδηγεί στη μη ανανέωση της σύμβασης του Κώστα Καταραχιά. Ούτε κανένας λογικός άνθρωπος μπορεί να πειστεί ότι ένας ακτινοδιαγνώστης με ειδική εμπειρία σε ΜΕΘ-covid δεν χρειάζεται σήμερα στο ΕΣΥ, την ώρα της κορύφωσης του 3ου επιδημικού κύματος», αναφέρει ο Ανδρέας Ξανθός.

Κώστας Καταραχιάς

Κώστας Καταραχιάς

Στη συνέχεια προσθέτει: «Είναι προφανές ότι αποκλειστική αιτία αυτής της δυσμενούς, επιλεκτικής και εν τέλει μη σύννομης μεταχείρισης, είναι η συνδικαλιστική ιδιότητα και δράση του συγκεκριμένου γιατρού. Είναι το γεγονός ότι αντιτάχθηκε σθεναρά στην προσπάθεια της Διοίκησης του «Αγίου Σάββα» να ενοχοποιήσει τους εργαζόμενους για τα αυξανόμενα κρούσματα covid-19 στο προσωπικό του νοσοκομείου, ενεργοποιώντας μάλιστα διαδικασία πειθαρχικού ελέγχου εις βάρος τους. Η στοχοποίηση του Κώστα Καταραχιά από τη Διοίκηση του Νοσοκομείου λόγω της δραστήριας συνδικαλιστικής του παρουσίας είχε καταγγελθεί επίσημα από την ΕΙΝΑΠ ήδη από τον Ιανουάριο.

Επειδή λοιπόν η συνδικαλιστική δράση είναι αναφαίρετο δικαίωμα των εργαζομένων που προστατεύεται από το Σύνταγμα και τους νόμους.

Επειδή κανένας γιατρός δεν περισσεύει σήμερα στη μάχη κατά της πανδημίας.

Ερωτάται ο κ. Υπουργός Υγείας:

Τι πρόκειται να πράξει προκειμένου να διασφαλίσει ότι δεν θα υπάρξει καμιά εκδικητική απόλυση συνδικαλιστή εργαζόμενου από το ΕΣΥ;

Προτίθεται να εφαρμόσει το νόμο, παρατείνοντας τη σύμβαση του κ. Καταραχιά μέχρι 31/10/2021;».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments