Οικονομία

Χρήστος Σταϊκούρας: Τα νέα οικονομικά μέτρα για εργαζομένους και επιχειρήσεις για τον Απρίλιο

Χρήστος Σταϊκούρας: Τα νέα οικονομικά μέτρα για εργαζομένους και επιχειρήσεις για τον Απρίλιο
Χρήστος Σταϊκούρας: Όλα τα νέα μέτρα που θα τεθούν σε ισχύ για τον Απρίλιο παρουσίασε ο υπουργός Οικονομικών
Χρήστος Σταϊκούρας: Όλα τα νέα μέτρα που θα τεθούν σε ισχύ για τον Απρίλιο παρουσίασε ο υπουργός Οικονομικών

Όλα τα νέα μέτρα που θα τεθούν σε ισχύ για τον Απρίλιο παρουσίασε ο υπουργός Οικονομικών κ. Χρήστος Σταϊκούρας.

Σύμφωνα με τον αρμόδιο υπουργό τα νέα μέτρα ενίσχυσης θα ξεπεράσουν τα 14 δισεκατομμύρια ευρώ για το 2021.

Χρήστος Σταϊκούρας: Αυτά είναι τα νέα μέτρα στήριξης

  • Για τις επιχειρήσεις που πλήττονται αναστέλλεται η πληρωμή δόσεων φορολογικών ρυθμίσεων. Μεταφέρεται στο τέλος της ρύθμισης.
  • Οι επιχειρήσεις που πλήττονται δικαιούνται υποχρεωτική μείωση 100% στα επαγγελματικά ακίνητα και τον Απρίλιο. Για τους εργαζομένους σε αναστολή μείωση 40% για την πρώτη κατοικία και τη φοιτητική κατοικία. Για τους ιδιοκτήτες θα καταβληθεί αποζημίωση 80%. Το συνολικό ποσό που έχει καταβληθεί στους ιδιοκτήτες είναι 180 εκατ. ευρώ.
  • Παρατείνονται υπό προϋποθέσεις οι μισθώσεις ακινήτων του δημοσίου.
  • Αναστέλλονται για τις πληττόμενες επιχειρήσεις οι προθεσμίες λήξης επιταγών κατά 30 ημέρες από την αναγραφόμενη σε κάθε αξιόγραφο ημερομηνία, για προθεσμίες έως 30 Απριλίου.
  • Με αποφάσεις που έχουν ληφθεί από τον διοικητή της ΑΑΔΕ:

Μετατίθεται η έναρξη της ψηφιακής διαβίβασης δεδομένων mydata. Παρατείνονται διορθώσεις στοιχείων. Η απόσυρση και αναβάθμιση ταμειακών μηχανών παρατείνεται έως 31 Ιουνίου.

Χρήστος Σταϊκούρας: Τι δήλωσε νωρίτερα ο Πρωθυπουργός για το ταμείο Ανάκαμψης

Ο πρωθυπουργός σχολίασε πως σε ορίζοντα εξαετίας θα προσθέσει 7 μονάδες στο ΑΕΠ και θα δημιουργήσει 200.000 νέες θέσεις εργασίας.

Κατά την εισαγωγική του τοποθέτηση ο πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης σχολίασε: «Το Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης, έχει τη δυνατότητα να προσθέσει ακόμα 7 μονάδες στο ΑΕΠ σε ορίζοντα εξαετίας πέρα και πάνω από τη φυσιολογική ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας και να δημιουργήσει πρόσθετες 200.000 θέσεις εργασίας, δήλωσε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την εισαγωγική τοποθέτησή του στη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου.

Όπως τόνισε, «οι δράσεις που αποτυπώνονται στο σχέδιο αγγίζουν τις 160, είναι δράσεις που αφορούν έργα, αφορούν επενδύσεις, αφορούν μεταρρυθμίσεις, απλώνονται σε πολύ συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα, απλώνονται σε ολόκληρη την Ελλάδα, αφορούν όλους τους Έλληνες πολίτες».

«Είναι ένα γιγαντιαίο πρόγραμμα το οποίο έχει τη δυνατότητα να κινητοποιήσει σχεδόν 60 δισεκατομμύρια ευρώ, 32 δισεκατομμύρια ευρώ είναι οι εξασφαλισμένοι πόροι του Ταμείου Ανάκαμψης, 19 δισεκατομμύρια σε επιχορηγήσεις και το υπόλοιπο ποσό σε δανεισμό, προσθέτοντας τη μόχλευση από τον ιδιωτικό τομέα σε ίδια κεφάλαια και σε δανεισμό, εκτιμούμε ότι μπορούν να κινητοποιηθούν συνολικοί πόροι ύψους 57 δισεκατομμυρίων ευρώ», σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης, διευκρινίζοντας πως «έχει 4 κύριους πυλώνες, την ψηφιακή μετάβαση κράτους και επιχειρήσεων, την αύξηση της απασχόλησης, την ενίσχυση της υγείας, της παιδείας, της κοινωνικής συνοχής, την πράσινη οικονομία και την εκτίναξη των επενδύσεων».

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments